Στα ελληνικά βραβείαν γραφιστικής & εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) ξεχώρισε η Kommigraphics Design Studio με 4 βραβεία στον τομέα της οπτικής επικοινωνίας και των ψηφιακών εφαρμογών.

KDS_homepageΣτο σημαντικότερο διαγωνισμό για την ελληνική οπτική επικοινωνία, η επιτροπή των ΕΒΓΕ (Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης)(Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης) βράβευσε την Kommigraphics Design Studio με τέσσερις διακρίσεις, αναγνωρίζοντας τις εργασίες της στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας και ιδιαίτερα στον τομέα των ψηφιακών εφαρμογών.

Τα Βραβεία ΕΒΓΕ αποτελούν τον εγκυρότερο και πλέον αποφασιστικό μηχανισμό αναγνώρισης και επιβράβευσης των καλύτερων έργων της εγχώριας παραγωγής οπτικής επικοινωνίας και έχουν συμβάλει στην εδραίωση και προβολή του χώρου, τόσο εντός όσο και εκτός ελληνικών συνόρων. Διοργανώνονται κάθε χρόνο από το περιοδικό +DESIGN, με την υποστήριξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Γραφιστικών Ενώσεων (Icograda) και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

 

Η εξειδικευμένη κριτική επιτροπή ψήφισε και βράβευσε τα τέσσερα έργα της Kommigraphics Design Studio για την αισθητική τους, την εμπειρία που προσφέρουν στο χρήστη, την πληροφορία που παρέχουν, το ύφος γραφής, την τεχνική αρτιότητα, καθώς και την ποιότητα συνολικής οπτικής επικοινωνίας.

 

Βραβείο ΕΒΓΕ 2015 / Kommigraphics / Κατηγορία: Ιστοσελίδες Αυτοπροβολής
«Η νέα ιστοσελίδα μας, πέρα από την παροχή πληροφοριών και εργασιών, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένδειξη των δυνατοτήτων του γραφείου στον τομέα του web design. Προβάλλει εύκολα και γρήγορα ουσιαστικό περιεχόμενο, χαρακτηρίζεται από φιλική πλοήγηση, έχει σύγχρονο digital σχεδιασμό αλλά με διαχρονικότητα, πρωτοποριακές τεχνολογίες και είναι συμβατή με όλες τις αναλύσεις οθονών, smartphones και tablets. Η σύνθεση του περιεχομένου, το μενού και τα στοιχεία πλοήγησης έχουν σχεδιαστεί με απόλυτο σεβασμό στον επισκέπτη, ώστε να μπορεί να αποθηκεύει, να μοιράζεται, να περιηγείται και να απολαμβάνει την επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας».

 

Βραβείο ΕΒΓΕ 2015 / Lab21 / Κατηγορία: Ιστοσελίδες Προβολής
«H Lab21 ειδικεύεται στην κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων & portals, εφαρμογών web και e-shop, προσφέροντας δημιουργικές και εξατομικευμένες λύσεις. Βασικός στόχος μας ήταν να καταφέρουμε να αποδώσουμε με έναν καινούριο και πρωτοποριακό τρόπο το ανανεωμένο προφίλ της εταιρεία και να επικοινωνήσουμε δημιουργικά τις υπηρεσίες της, που είναι καθαρά τεχνικές».

 

Έπαινος ΕΒΓΕ 2015 / Glinavos Landing Page / Κατηγορία: Γενική Ψηφιακών Εφαρμογών
«Στο πλαίσιο προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων του Κτήματος Γκλίναβος, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα συνολικό, ολοκληρωμένο online πλάνο προώθησης. Σχεδιάζοντας custom handwriting τυπογραφία ανά σημεία αποδώσαμε, με έναν πιο premium και εντυπωσιακό τρόπο, συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος. Τέλος, τα animations & parallax effects συνέβαλαν στη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης και εντυπωσιακής εμπειρίας πλοήγησης».

 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΒΓΕ 2015 / Two Is Combany / Κατηγορία: Ιστοσελίδες Προβολής
«Στόχος μας ήταν η δημιουργία μίας άρτιας εταιρικής ιστοσελίδας, με κύρια χαρακτηριστικά την εύκολη πλοήγηση, τη γρήγορη εύρεση των προϊόντων της Two Is Company, τη συμβατότητα με όλες τις αναλύσεις οθονών και συσκευών. Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας βασίστηκε στην ελληνικότητα που αποπνέουν τα έργα του γραφείου και επιτεύχθηκε μέσω της τυπογραφίας και των γεωμετρικών λεπτομερειών. Παράλληλα κινείται σε μία πλήρως εναρμονισμένη χρωματική παλέτα με αυτή των δημιουργιών της εταιρείας».

 

Πάθος για το ελληνικό σύγχρονο design
Η Kommigraphics Design Studio είναι ένα βραβευμένο Γραφείο Οπτικής Επικοινωνίας με έδρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και με συνεργασίες ανά την Ελλάδα, αλλά και εκτός ελληνικών συνόρων (Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Αμερική, Ασία). Πιστεύει στη δύναμη της δημιουργικότητας και κυρίως πως το σύγχρονο ελληνικό design αξίζει την προσοχή της παγκόσμιας γραφιστικής κοινότητας.
Η ομάδα της αποτελείται από έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου με όραμα, που αναζητούν, ανακαλύπτουν και εφαρμόζουν νέες μεθόδους, προκειμένου να εκφράσουν το πάθος τους για δημιουργία, αλλά και για τη σύγχρονη σχεδίαση.

 

Καθετί που δημιουργούν φροντίζουν να έχει σκοπό ύπαρξης, λειτουργικότητα και να αιτιολογεί το design του. Πρωταρχικός στόχος τους είναι να προσφέρουν υπηρεσίες Design, Web Design, Packaging Design, Branding, Marketing και Development που ξεχωρίζουν, έργα με άρτια δημιουργική αλλά και εμπορική δυναμική στην εκάστοτε αγορά.

Οι τέσσερις νέες διακρίσεις στα φετινά βραβεία ΕΒΓΕ δίνουν στην Kommigraphics Design Studio ένα επιπλέον κίνητρο, ώστε να προχωρήσει με μεγαλύτερο ζήλο και πάθος στο δημιουργικό μονοπάτι που έχει χαράξει