Η LG αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των χρηστών αναπτύσσοντας τεχνολογίες “Internet of Things” (ΙοΤ). Διαμορφώνοντας τις τάσεις μίας νέας τεχνολογικής εποχής, η LG κάνει καλύτερη τη ζωή σας.

LG_Smart_Home_2Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές καταναλωτικών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών αναγνωρίζουν τη σημασία της καινοτομίας και προσπαθούν να ενσωματώσουν στα προϊόντα τους όλο και πιο πρωτότυπες τεχνολογίες, με στόχο να κερδίσουν την προτίμηση των καταναλωτών. Πολλές φορές, η προσπάθεια αυτή δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, κυρίως επειδή, στο βωμό της καινοτομίας, θυσιάζεται η απλότητα, η ευκολία χρήσης και η ουσιαστική αναβάθμιση της εμπειρίας που αποκομίζει ο τελικός χρήστης.

 

Αυτό ακριβώς όμως είναι το σημείο που διαφοροποιεί την LG Electronics (LG). Η μακρόχρονη ενασχόληση της κορεατικής εταιρείας με την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογικών λύσεων, επιβεβαιώνει ότι η πρωτότυπη έρευνα και η καινοτομία εντάσσονται αρμονικά με τον σχεδιασμό και τη δημιουργία των προϊόντων της, διατηρώντας ως βασικό στόχο της LG να προσφέρει καινοτομία που προσφέρει άνεση, είναι φιλική προς το χρήστη και κάνει τη ζωή πραγματικά και ουσιαστικά καλύτερη κάθε μέρα.

 

LG_Smart Home_1Μετά από μία χρονιά κατά την οποία η πρόοδος της τεχνολογίας υπήρξε πολλές φορές εντυπωσιακή, η LG διατηρεί ως στρατηγική της επιλογή και για το 2015, την ανάπτυξη και προώθηση καινοτομικών λύσεων που έχουν τη δύναμη να προσδώσουν νέες διαστάσεις, σε αυτό που αποκαλείται καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο, η LG ενσωματώνει συνεχώς ‘smart’ λειτουργίες στις νέες συσκευές της, τόσο στις οικιακές όσο και στις συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας, με απώτερο στόχο να δημιουργήσει ένα ενοποιημένο Internet of Things (IoT) περιβάλλον, που θα κάνει τη ζωή των χρηστών ακόμα πιο άνετη, ευχάριστη και παραγωγική.

 

Συσκευές που επικοινωνούν: ‘The Internet of Things’
Το ‘Internet of Things’ (IoT) αποτελεί ένα τεχνολογικό όραμα που υλοποιείται μέσα από μια μοναδική σύγκλιση τεχνολογιών, όπως οι κινητές επικοινωνίες, το open hardware, τα big data, η τεχνητή νοημοσύνη, το cloud computing και το 3D printing.

Το IoT ουσιαστικά εμπνέει τους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας να αναπτύσσουν ολοένα και περισσότερες ‘έξυπνες’ συσκευές που θα λειτουργούν τελικά στο εσωτερικό ‘έξυπνων’ σπιτιών, σε ‘έξυπνες’ πόλεις. Επεκτείνοντας τη διασυνδεσιμότητά τους, οι συσκευές μπορούν πλέον όχι μόνο να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε ορισμένες εφαρμογές, αλλά να ‘επικοινωνούν’ μεταξύ τους, με σκοπό να διευκολύνουν και να βελτιώνουν την καθημερινότητα του χρήστη.
LG_Home_chatΗ τεχνολογία LG HomeChat αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς μπορεί η τεχνολογία IoT να ενσωματωθεί σήμερα σε συσκευές που ήδη χρησιμοποιούν εκατομμύρια καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Το HomeChat είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή η οποία επιτρέπει στο χρήστη να επικοινωνεί και να ελέγχει τις προηγμένες ηλεκτρικές συσκευές LG του σπιτιού του, μέσω γραπτών μηνυμάτων από το smartphone ή το tablet του, από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεται, εντός ή εκτός σπιτιού.
Έτσι μπορεί να προγραμματίζει π.χ. μία πλύση να ξεκινήσει πριν γυρίσει, ώστε όταν πια θα φτάσει, τα ρούχα του να έχουν πλυθεί, ή να ρυθμίσει την τηλεόρασή του να καταγράψει κάποια αγαπημένη του εκπομπή ενώ δε βρίσκεται εκεί. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες του ‘έξυπνου σπιτιού’ μπορούν να δίνουν διάφορες ενημερώσεις και πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των συσκευών και την εξοικονόμηση ενέργειας ανάλογα με τη λειτουργία τους, δίνοντας έτσι στους χρήστες τη δυνατότητα ελέγχου και εξοικονόμησής της.

 

LG_Smart_Home_3Σε διεθνές επίπεδο πλέον, η LG έχει συνάψει ήδη αρκετές σημαντικές συνεργασίες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα υλοποίησης ενός ‘Smart Home’, με κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών για έξυπνα σπίτια, αλλά και με μέλη του οικοσυστήματος iControl OpenHome, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι νέες συσκευές της θα μπορούν να ενσωματωθούν χωρίς προβλήματα στα διάφορα smart home services, όπως υπηρεσίες αυτοματισμού, ασφάλειας και προστασίας.

Με διαρκή ανάπτυξη νέων τεχνολογικών καινοτομιών και εφαρμογή στα νέα προϊόντα της, η LG συνεχίζει με συνέπεια να πρωτοπορεί, προκειμένου να προσφέρει ακόμα υψηλότερη ποιότητα στην καθημερινότητα των καταναλωτών της.