Η πνευματική συνέχεια του Diablo

Η Flagship Studios έρχεται να ταράξει τα νερά του gaming με έναν τίτλο που θέτει υποψηφιότητα για παιχνίδι της χρονιάς.

HellgateΗ Flagship Studios έχει δημιουργηθεί από πρώην υπαλλήλους της Blizzard North, της εταιρίας που ήταν υπεύθυνη για την δημιουργία του πασίγνωστου Diablo franchise, και το Hellgate είναι η «πνευματική» συνέχεια του Diablo, δημιουργημένο από ανθρώπους που ξέρουν τι ζητάει ο gamer. Το παιχνίδι είναι ένα μείγμα από RPG, FPS, και 3rd person action game, συνδυασμένα με τέτοιο τρόπο που είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να τα ξεχωρίσει. Το σενάριο του παιχνιδιού είναι πολύ απλό. Βρισκόμαστε στο Λονδίνο, το οποίο έχει καταληφθεί πλήρως από δαίμονες. Ο παίκτης παίρνει τον ρόλο ενός «πολεμιστή του φωτός» και καλείται για μία ακόμα φορά να σώσει την πόλη (και τον κόσμο κατ’ επέκταση) από την δαιμονική απειλή.

Το παιχνίδι ξεκινάει όπως κάθε παραδοσιακό RPG, με την επιλογή κλάσης που επιθυμεί ο παίκτης. Στο παιχνίδι υπάρχουν τρεις races και έξι classes Υπάρχουν οι Temple Knights που είναι ειδικοί στη μάχη σώμα με σώμα με τις classes τους να είναι οι Blademasters και οι Guardians. Έπειτα έχουμε τους Cabalists που είναι οι Mages του παιχνιδιού, οι οποίοι «χωρίζονται» στους Summoners και Evokers Τέλος, έχουμε τους Hunters οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για να παίζονται σε FPS mode και χωρίζονται στους Engineers και στους Marksmen.

Το κάθε class του παιχνιδιού είναι σχεδιασμένο για να παίζεται με διαφορετικό τρόπο, και έτσι εξασφαλίζεται μια τεράστια ποικιλομορφία στον τίτλο, αλλά και ένα εξαιρετικό replayability.. Το παιχνίδι είναι ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονου τίτλου. Διαθέτει ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα, φρενήρη δράση, ένα από τα καλύτερα single player κομμάτια, και ένα ακόμα καλύτερο multiplayer, το οποίο μάλιστα είναι και δωρεάν (υπάρχει και με συνδρομή για περισσότερα αντικείμενα και events). Σε γενικές γραμμές λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με ένα άψογο από κάθε πλευρά τίτλο, που θα μας κρατήσει συντροφιά για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και το repalyability του.

Δήλωση του European Product Manager, Chris Clarke στο Online

«Στο Hellgate βάλαμε στοιχεία που είχαμε σκοπό να βάλουμε και στο Diablo franchise, αλλά τότε δεν ήταν δυνατόν. Τώρα μπορώ να πω πως έχουμε ένα παιχνίδι ακριβώς όπως το ονειρευόμασταν.»

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 9,5

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

EA Hellas