Επάγγελμα: Εκτελεστής

Έπειτα από 4 χρόνια σκληρής δουλειάς και με σαφείς επιρροές από το «Prince of Persia», το πολύαναμενόμενο «Assassins Creed» φτάνει επιτέλους στην αγορά.

AssasinsΤο «Assassins Creed» μας μεταφέρει στο Μεσαίωνα, στην εποχή των σταυροφοριών. Τρεις πόλεις (Ιερουσαλήμ, Δαμασκός, Acre) αποτελούν το φόντο των περιπετειών του πρωταγωνιστή, ο οποίος ακούει στο όνομα Altaïr και επάγγελμα του είναι να στέλνει τους στόχους του στην αγκαλιά του Δημιουργού τους! Ο διαβόητος εκτελεστής, έχοντας διαπράξει ένα τραγικό λάθος, αρχίζει και χάνει την εκτίμηση και την υποστήριξη των συναδέλφων του. Ενώ ξεκινά πάνοπλος, στην πορεία μένει με ελάχιστα πολύτιμα όπλα, ξεκινώντας έναν αγώνα να ανακτήσει τη φήμη του, να χτίσει το οπλοστάσιο του και να επαναφέρει τις ικανότητες του στα αρχικά τους επίπεδα. Η φιλοσοφία του gameplay του «Assassins Creed» αντικατοπτρίζεται στο τρίπτυχο «διείσδυσε, εκτέλεσε, διέφυγε».

Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι απόλυτα προσβάσιμος και οι στόχοι δεν είναι απαραίτητο να εκτελεστούν με αυστηρή σειρά. Ταξιδεύετε ελεύθερα από πόλη σε πόλη, εντοπίστε τα θύματα σας και βρείτε τρόπο να κάνετε το χτύπημα σας όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο και απαρατήρητο. Η Ubisoft έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό για να δημιουργήσει ζωντανές πόλεις, με χιλιάδες κατοίκους που λειτουργούν ρεαλιστικά και όχι ως ανεγκέφαλα περιφερόμενα «zombie»! Αν για παράδειγμα δείτε σε κάποια γωνιά της πόλης φρουρούς να παρενοχλούν μια γυναίκα, είναι στο χέρι σας να τους δώσετε ένα καλό μάθημα. Σε αυτή την περίπτωση θα έχετε την ευγνωμοσύνη της οικογένειας της κοπέλας και θα εκμεταλλευτείτε την επιρροή της σε μια συγκεκριμένη ομάδα χωρικών, ανθρώπων που δεν θα διστάσουν να σταθούν δίπλα σας όταν σας καταδιώκει ολόκληρος λόχος. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που θα κληθείτε να πάρετε στρατηγικές αποφάσεις. Κάθε εναλλακτική λύση των προβλημάτων και των εμποδίων που θα βρεθούν στο δρόμο σας έχει τα υπέρ και τα κατά της.

Μπορείτε π.χ. να εξοντώσετε μια ομάδα στρατιωτών που σας κλείνει το δρόμο, να χρησιμοποιήσετε περίτεχνες ακροβατικές κινήσεις για τους περάσετε δίχως να σας αντιληφθούν ή να βοηθήσετε έναν μοναχό ώστε να φροντίσει να σας περάσει κρυφά από την πύλη. Παράλληλα, χρειάζεται αρκετός κόπος και σχεδιασμός μέχρι το τελικό χτύπημα εκάστοτε στόχου. Εντοπισμός, παρακολούθηση, διερεύνηση τρόπων προσέγγισης και διαφυγής είναι μερικές από τις προκαταρκτικές εργασίες ενός επαγγελματία δολοφόνου.

Τα γραφικά του «Assassins Creed» δικαιώνουν τα 4 χρόνια δουλειάς των προγραμματιστών. Αρκεί να ανεβείτε σε κάποιο από τα επονομαζόμενα «viewpoints» (ψηλά κτίρια της πόλης) και να θαυμάσετε μια πανοραμική άποψη του τοπίου κάτω, εφόσον υπερνικήσετε την υψοφοβία σας! Αν σας αρέσουν παιχνίδια που συνδυάζουν σκέψη με δράση, stealth προσέγγιση με δυνατές action συγκινήσεις, τότε το «Assassins Creed» θα στρογγυλοκαθίσει για πολύ καιρό στο θρόνο της συλλογής σας…

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, X360, PS3

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Diaktis