Η Nikon παρουσιάζει το νέο μοντέλο Nikon 1 J5 με εναλλάξιμους φακούς. Με τις αξεπέραστες ταχύτητες λήψης, την ποιότητα εικόνας και τη λήψη video 4K, η νέα Nikon 1 θα δώσει άλλη πνοή στη φωτογράφιση.

J5_SL_10_30_PD_frt34l (2)Με νέα σχεδίαση που επιτρέπει πιο δημιουργικό έλεγχο, η Nikon 1 J5 σάς προσφέρει μια τέλεια ευκαιρία να μπείτε στον κόσμο της πραγματικής φωτογραφίας.

Η ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην ταχύτητα, τη φορητότητα και την ποιότητα εικόνας κάνει τη Nikon 1 J5 να ξεχωρίζει σε κάθε περίσταση. Χάρη στο νέο αισθητήρα φορμά CX με οπίσθιο φωτισμό, που είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον αισθητήρα των περισσότερων compact φωτογραφικών μηχανών, υπερέχει κατά πολύ αυτών καθώς και των smartphone. Για πρώτη φορά σε φωτογραφική μηχανή Nikon, η Nikon 1 J5 καταγράφει πλάνα video με υψηλή ευκρίνεια 4K, και επιπλέον αποτυπώνει εκπληκτικές φωτογραφίες 20,8 megapixel, όπως επίσης και σταθερά video χρονικής υστέρησης (Time-lapse).

 

Το γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης της φωτογραφικής μηχανής επιτρέπει στους χρήστες να φωτογραφίζουν με σιγουριά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή να απαθανατίζουν εύκολα τη δράση στα 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με Συνεχή AF στη νέα λειτουργία Αθλητισμός. Η οθόνη αφής με δυνατότητα κλίσης και τα χειροκίνητα χειριστήρια σάς επιτρέπουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δημιουργικές σας ιδέες, ενώ με τους φακούς 1 NIKKOR κάθε σκηνή αποτυπώνεται με ρεαλιστικές λεπτομέρειες. Αλλά και όσον αφορά τη δυνατότητα κοινοποίησης φωτογραφιών και video, η Nikon 1 J5 με ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi και NFC διευκολύνει περισσότερο από ποτέ τη μεταφορά φωτογραφιών υψηλής ποιότητας μέσω έξυπνης συσκευής.

 

Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής προϊόντων compact φωτογραφικών μηχανών συστήματος Nikon 1 της Nikon Europe, δήλωσε: «Χάρη στη νέα σχεδίαση και την κορυφαία εργονομία της, η Nikon 1 J5 προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να αφήσετε πίσω σας τα στιγμιότυπα και να επικεντρωθείτε στη φωτογράφιση. Όσοι θέλουν να απογειώσουν τη δημιουργικότητά τους θα εκτιμήσουν τα εύκολα προσβάσιμα χειροκίνητα χειριστήρια, ενώ η κομψή εμφάνιση της φωτογραφικής μηχανής τής προσδίδει μια πραγματική αίσθηση φωτογραφικής κομψότητας.

 

Σε επίπεδο καινοτομίας, η Nikon 1 βρίσκεται ήδη πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό όσον αφορά την ταχύτητα λήψης, και μάλιστα είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή Nikon που επιτρέπει στους βιντεολήπτες να ανακαλύψουν τις δυνατότητες λήψης video 4K. Όποιος επιθυμεί να εξερευνήσει τον κόσμο της πραγματικής φωτογραφίας, αλλά δεν θέλει να στερηθεί τη φορητότητα και τη λειτουργία της οθόνης αφής, θα ανακαλύψει ότι η Nikon 1 J5 είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος».

 

J5_SL_10_30_PD_front (2)Ποιότητα εικόνας άλλου επιπέδου
Με τη Nikon 1 J5 μπορείτε να ξεχάσετε τους περιορισμούς που θέτει η λήψη με smartphone ή με compact φωτογραφική μηχανή. Πρόκειται για την πρώτη φωτογραφική μηχανή Nikon 1 που διαθέτει μεγάλο αισθητήρα φορμά CX με οπίσθιο φωτισμό, ειδικά σχεδιασμένο για τη σύλληψη της μεγαλύτερης ποσότητας φωτός. Κάθε pixel αποδίδει μοναδικά τις εικόνες 20,8 megapixel, με έντονα χρώματα και ρεαλιστικές λεπτομέρειες. Το μεγάλο εύρος ISO 160–12800 της φωτογραφικής μηχανής και οι προηγμένες δυνατότητες αποθορυβοποίησης του επεξεργαστή εικόνας EXPEED 5A επόμενης γενιάς συνδυάζονται αρμονικά για να σας προσφέρουν πεντακάθαρες εικόνες σε κάθε σκηνή.

 

Ο επεξεργαστής EXPEED 5A της Nikon βρίσκεται στη βάση της ταχύτατης αυτόματης εστίασης, της έξυπνης αποθορυβοποίησης και της πεντακάθαρης εικόνας της φωτογραφικής μηχανής. Η πλειάδα δημιουργικών λειτουργιών και οι ταχύτητες ριπής σε απίστευτα μεγάλες ταχύτητες λειτουργούν άψογα παρά τις μεγάλες ταχύτητες επεξεργασίας, μετατρέποντας εύκολα τον τεράστιο όγκο δεδομένων του αισθητήρα 20,8 megapixel σε μοναδικές φωτογραφίες και video 4K.

 

Καμία χαμένη λήψη
Χάρη στις γρήγορες ταχύτητες συνεχούς λήψης και το μοναδικό σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης της Nikon 1, τίποτα δεν ξεφεύγει από τη Nikon 1 J5. Η συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή δίνει τη δυνατότητα λήψεων δράσης που ακόμα και μία D-SLR μπορεί να μην αποτυπώσει. Πραγματοποιήστε λήψεις σε μοναδική ταχύτητα 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με Συνεχή AF ή απολαύστε έως 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με εστίαση στο πρώτο κάδρο. Για εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες ριπής της φωτογραφικής μηχανής, απλά γυρίστε τον επιλογέα λειτουργιών στη λειτουργία Αθλητισμός.

 

Μπορείτε να επιλέξετε την ταχύτητα λήψης που επιθυμείτε και να δείτε ομαδοποιημένα στιγμιότυπα γρήγορης δράσης στη στιγμή. Όποιο κι αν είναι το θέμα σας, το πρωτοποριακό σύστημα συνδυασμένης AF της Nikon εγγυάται ακρίβεια σε κάθε λήψη. Το σύστημα χρησιμοποιεί 171 σημεία αυτόματης εστίασης για τον γρήγορο εντοπισμό του θέματος, μεταβαίνοντας ακαριαία από τα 105 σημεία AF ανίχνευσης φάσης στη γρήγορη AF με ανίχνευση αντίθεσης. Η λειτουργία AF με ανίχνευση φάσης εντοπίζει την κίνηση με ασύλληπτη ταχύτητα. Η AF με ανίχνευση αντίθεσης επεκτείνεται έως τα άκρα του κάδρου για να μπορείτε να εστιάζετε με ακρίβεια στα θέματα που βρίσκονται εκτός του κέντρου ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

Συναρπαστικά video με τη Nikon 1
Είτε κάνετε πλάνα video Full HD γεμάτα δράση είτε αποτυπώνετε τα γεμάτα χρώματα οδοιπορικά σας σε 4Κ είτε κάνετε ομαλά video χρονικής υστέρησης, δεν θα μπορούσατε να είχατε καλύτερο εικονολήπτη από τη Nikon 1 J5. Εκτός από τα video 4K2, είναι δυνατή η λήψη video Full HD με ταχύτητες 1.080/60p ώστε να καταγράφετε μοναδικά κλιπ video HD

[120 καρέ ανά δευτ. (fps)] σε αργή κίνηση αξιοποιώντας την ταχύτητα της φωτογραφικής μηχανής.

 

J5_SL_10_30_PD_Selfie_front (2)Το εξαιρετικά γρήγορο σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης της Nikon 1 με τη γρήγορη και ακριβή AF με ανίχνευση φάσης εξασφαλίζει ομαλή κίνηση στα video και ακρίβεια στην παρακολούθηση του θέματος. Με τη λειτουργία E-VR (ηλεκτρονική απόσβεση κραδασμών) τα πλάνα παραμένουν πάντα εστιασμένα και ευκρινή ακόμη και κατά τη λήψη σε πλήρες zoom4. Επίσης, χάρη στην ταχύτητα του επεξεργαστή εικόνων της φωτογραφικής μηχανής, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την Αυτόματη λήψη φωτογραφιών ή τη χειροκίνητη λήψη για να αποτυπώνετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης ενώ εγγράφετε video.

 

Επίσης, η Nikon 1 J5 είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή στη σειρά Nikon 1 που διαθέτει λειτουργία λήψης video χρονικής υστέρησης (Time-lapse). Ρυθμίστε τη φωτογραφική μηχανή έτσι ώστε να πραγματοποιεί λήψεις κάθε 5, 10 ή 30 δευτερόλεπτα και αποτυπώστε το πέρασμα του χρόνου χάρη στα εκπληκτικά κλιπ video Full HD χρονικής υστέρησης που αποτελούνται από έως και 300 φωτογραφίες. Συνδυάστε όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα με το βάθος πεδίου που μπορείτε να επιτύχετε φωτογραφίζοντας με ένα γρήγορο φακό 1 NIKKOR και η Nikon 1 J5 θα σας βοηθήσει να συνεπάρετε το κοινό σας.

 

Δημιουργία και κοινοποίηση
Με τη Nikon 1 J5, το μικρό μέγεθος δεν σημαίνει και έλλειψη άνεσης, ενώ η κοινοποίηση των μοναδικών λήψεών σας γίνεται ευκολότερα από ποτέ. Ο άνετος χώρος ανάμεσα στους επιλογείς σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε τα χειριστήρια της φωτογραφικής μηχανής χωρίς να απομακρύνετε το βλέμμα σας από το θέμα. Πραγματοποιήστε εύκολα εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών PSAM και Αθλητισμός χρησιμοποιώντας τον επιλογέα λειτουργιών.

 

Αλλάξτε ρυθμίσεις με τον επιλογέα εντολών και εκχωρήστε τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιείτε συχνά στο κουμπί Fn (κουμπί λειτουργίας). Οι λαβές στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του σώματος διασφαλίζουν καλό κράτημα της φωτογραφικής μηχανής, ενώ με την οθόνη LCD 7,5 cm (3,0 in.) 1.037k-dot με δυνατότητα κλίσης απολαμβάνετε έξυπνο έλεγχο αφής. Φωτογραφίστε από χαμηλό ύψος για λήψεις έντονης δράσης ή από μεγάλο ύψος χάρη στην ανάστροφη γωνία 86 μοιρών. Δημιουργήστε εντυπωσιακά αυτοπορτραίτα απλά με κλίση της οθόνης έως και 180 μοίρες και χρησιμοποιήστε τη νέα λειτουργία αυτοπορτραίτου για απαλότητα δέρματος ή για να ρυθμίσετε το χρονομετρητή αυτοφωτογράφισης.

 

Για να κοινοποιήσετε κάθε ξεχωριστή φωτογραφία, απλά ακουμπήστε τη Nikon 1 J5 σε μία έξυπνη συσκευή συμβατή με NFC (Near Field Communication) και μεταφέρετε την εικόνα που εμφανίζεται στην οθόνη LCD της φωτογραφικής μηχανής. Για να μεταφέρετε φωτογραφίες στην έξυπνη συσκευή μέσω Wi-Fi, απλά πατήστε το ειδικό κουμπί Wi-Fi της φωτογραφικής μηχανής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Wi-Fi για να ενεργοποιήσετε απομακρυσμένα το κλείστρο της φωτογραφικής μηχανής ή να δημιουργήσετε τέλειες συνθέσεις χάρη στη δυνατότητα προεπισκόπησης των λήψεων στο tablet ή στην οθόνη του smartphone σας.

 

J5_SL_10_30_PD_left (2)Οι καινοτομίες Nikon 1
Με τις καινοτομίες της Nikon 1 έχετε γρήγορους και εύκολους τρόπους να μετατρέψετε το τετριμμένο σε κάτι ξεχωριστό. Για καλλιτεχνική έκφραση που εντυπωσιάζει, ο Ζωντανός έλεγχος εικόνας διαθέτει τώρα τη Δημιουργική παλέτα της Nikon και είναι προσβάσιμος σε περισσότερες λειτουργίες από πριν. Ο συνδυασμός αυτών των δύο λειτουργιών σάς δίνει πολλούς τρόπους να προσαρμόσετε την εμφάνιση μιας φωτογραφίας πριν την τραβήξετε. Με τον Ζωντανό έλεγχο εικόνας βελτιστοποιείτε την ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα, τη φωτεινότητα και την αντίθεση.

 

Με τη Δημιουργική παλέτα εφαρμόζετε στις φωτογραφίες καλλιτεχνικά φίλτρα σε ποιότητα φωτογραφικού στούντιο απλά μετακινώντας τον τροχό της οθόνης αφής ή του πολυ-επιλογέα για να επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Όποια λειτουργία κι αν χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να παρακολουθείτε τις αλλαγές στην οθόνη LCD. Αυτό που βλέπετε είναι ακριβώς αυτό που θα αποτυπώσετε όταν πατήσετε το κουμπί λήψης. Όπως και με όλες τις φωτογραφικές μηχανές Nikon 1, η επιλογή Στιγμιότυπο κίνησης δημιουργεί φωτογραφίες που με κίνηση με ένα μόνο κλικ. Επιπλέον, η βραβευμένη λειτουργία Λήψη ιδανικής στιγμής της Nikon αιχμαλωτίζει τη μαγεία της στιγμής με χρήση των λειτουργιών Έξυπνος επιλογέας φωτογραφίας, Ενεργητική επιλογή και Αργή προβολή.

 

Φακοί 1 NIKKOR
Οι καλύτεροι φακοί είναι η βάση για τις καλύτερες φωτογραφίες και οι φακοί 1 NIKKOR είναι απλά εξαιρετικοί. Έχοντας στη διάθεσή σας μια μεγάλη ποικιλία γρήγορων βασικών φακών, τον υπερ-τηλεφακό και τους ιδιαίτερα ευρυγώνιους φακούς, μπορείτε να απαθανατίσετε οποιαδήποτε σκηνή με εξαιρετική ακρίβεια. Κάθε φακός 1 NIKKOR έχει βελτιστοποιηθεί για εγγραφή video, ενώ διαθέτει φορητή κατασκευή που κάνει το σύστημα Nikon 1 να ξεχωρίζει. Για ακόμη περισσότερες δυνατότητες, υπάρχει και ο προσαρμογέας μοντούρας FT1 της Nikon, ένα προαιρετικό αξεσουάρ που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τους φακούς NIKKOR με φορμά DX και FX με μοντούρα F σε συνδυασμό με τη φωτογραφική μηχανή Nikon 1.