Η Garmin-Asus παρουσίασε το νέο nüvifone M20, μια all-in-one συσκευή με Windows Mobile και συνδυάζει τις λειτουργίες ενός web-browser και ενός προηγμένου GPS.

Garmin-Asus nuvifone M20

Garmin-Asus nuvifone M20

Το nüvifone M20, είναι η πρώτη συσκευή της σειράς Garmin-Asus nüvifone που βασίζεται στην πλατφόρμα Windows Mobile 6.1 Professional με enterprise email, έχει σύγχρονο σχεδιασμό σε πολλά χρώματα, κι απευθύνεται στους επαγγελματίες που βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση κι έχουν ανάγκη από ένα λειτουργικό και μοντέρνο smartphone για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το φορτωμένο πρόγραμμα της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής. Το προηγμένο αυτό κινητό συνδυάζει τις ευκολίες ενός dual-band 3.5G/tri-band GSM τηλεφώνου με Wi-Fi, με πρόσβαση στο διαδίκτυο παρόμοια όπως μέσω ενός επιτραπέζιου υπολογιστή, με push email, με δυνατότητα να διαβάσεις αρχείο, με δυνατότητες multi-media, Bluetooth® και με δορυφορική πλοήγηση από τη Garmin.

Tο nüvifone M20 διαθέτει soft πληκτρολόγιο τύπου full QWERTY, το οποίο διευκολύνει τη λήψη και την αποστολή SMS, MMS και emails. Tο nüvifone M20 μπορεί επίσης να συγχρονιστεί με κάποιον προσωπικό υπολογιστή, έτσι ώστε όλες οι επαφές και τα emails είναι πάντα στη διάθεση του χρήστη. Η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω τεχνολογίας HSDPA ή Wi-Fi (802.11 b/g) εξασφαλίζει τη γρήγορη αποστολή και λήψη των μηνυμάτων και των attachments που τα συνοδεύουν.


Αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η τοποθεσία για πολλές εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής, το nüvifone M20 έχει σχεδιαστεί βάζοντας την υποστήριξη των υπηρεσιών LBS στην καρδιά του, με αποτέλεσμα να προσφέρει την πιο προηγμένη εμπειρία LBS από όλα τα άλλα Windows Mobile κινητά. Η λειτουργία πλοήγησης συνδέεται με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε συχνότερα, όπως το ημερολόγιο, τον κατάλογο επαφών, το email και άλλες εφαρμογές στο διαδίκτυο, απλοποιώντας έτσι την καθημερινότητα του χρήστη του nüvifone, καθώς ταξιδεύει από το ένα μέρος στο άλλο.


Tο nüvifone M20 υποστηρίζει download με ταχύτητες έως και 7.2 Mbps, ενώ η εμπειρία που προσφέρει όσον αφορά την περιήγηση στο διαδίκτυο, δε διαφέρει από την αντίστοιχη ενός επιτραπέζιου υπολογιστή. Οι χρήστες μπορούν με το δάκτυλο τους να μετακινήσουν μια σελίδα του web δεξιά – αριστερά,ή να κάνουν zoom, κι επίσης έχουν τη δυνατότητα επιλογής κατακόρυφης (portrait), ή οριζόντιας (landscape) στοίχισης των πληροφοριών που τους ενδιαφέρουν.  Επίσης, μπορούν, μέσω το πλοηγού, να οδηγηθούν, εύκολα και με λίγα αγγίγματα στην οθόνη, προς τη διεύθυνση που μπορεί να υπάρχει σε κάποια ιστοσελίδα.


Tα χαρακτηριστικά της λειτουργίας GPS του nüvifone M20 ανεβάζουν το επίπεδο της συσκευής σε σημείο που δεν έχει φτάσει, μέχρι στιγμής, κανένα άλλο smartphone της πλατφόρμας Windows Mobile. Η πλοήγηση βρίσκεται στην καρδιά του nüvifone G60. Ο δορυφορικός πλοηγός στο nüvifone G60 λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργεί στην προηγμένη συσκευή δορυφορικής πλοήγησης Garmin nüvi® με προφορτωμένους χάρτες και σημεία ενδιαφέροντος – ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα, σταθμούς ανεφοδιασμού και άλλα – από τη Βόρεια Αμερική, την Ανατολική και τη Δυτική Ευρώπη, ή και από άλλες περιοχές. Η επιλογή του προορισμού είναι εύκολη και δεν απαιτείται πολλή πληκτρολόγηση απο την πλευρά του χρήστη. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν έναν προορισμό πληκτρολογώντας συγκεκριμένο όνομα ή διεύθυνση, μπορούν να ψάξουν μέσα σε μια κατηγορία ομοειδών προορισμών, να οδηγηθούν σε κάποια από τις διευθύνσεις του καταλόγου επαφών του, ή να αναζητήσουν μια διεύθυνση στο ιντερνετ. Στη συνέχεια, η συσκευή Tα σημεία ενδιαφέροντος καθοδηγεί το χρήστη σε κάθε στροφή με φωνητικές οδηγίες, ενώ σε περίπτωση που ο χρήστης προσπεράσει ή χάσει κάποια στροφή, τότε το nüvifone Μ20 αυτόμτα υπολογίζει τη διαδρομή εκ νέου.


Tο nüvifone M20 πηγαίνει την πλοήγηση μέσω GPS ένα βήμα πιο πέρα, χρησιμοποιώντας τη σουίτα Connected Services της Garmin-Asus, ένα σύνολο online εφαρμογών και δυναμικών δεδομένων που προσθέτουν ευφυία στις λειτουργίες πλοήγησης, web browsing ή τηλεφωνίας.  Η λίστα των εφαρμογών επεκτείνεται συνεχώς και περιλαμβάνει πληροφορίες πραγματικού χρόνου για την κυκλοφορία, τοπικές αναζητήσεις μέσω Google Local search, ονομαστικό τηλεφωνικό κατάλογο, μετεωρολογικές πληροφορίες, πληροφορίες για πτήσεις, καθώς και για τους χρόνους προβολής των κινηματογραφικών ταινιών.


Στη σειρά προϊόντων nüvifone περιλαμβάνεται επίσης το Ciao!TM, μια πρωτοποριακή εφαρμογή LBS, η οποία βοηθά τους χρήστες να παραμένουν ενήμεροι σχετικά με την τοποθεσία και την κατάσταση των φίλων τους, συνδυάζοντας τις πληροφορίες θέσης με τα κοινωνικά δίκτυα.  Μέσω του Ciao!, οι χρήστες των συσκευών nüvifone users θα βλέπουν τη θέση των φίλων τους σε ένα χάρτη και θα μπορούν έυκολα να οδηγηθούν στο συγκεκριμένο σημείο μέσω του πλοηγού. Οι χρήστες των συσκευών Nüvifone θα μπορούν επίσης να ζητήσουν από το κινητό τους να ενημερώνει αυτόματα τα κοινωνικά δίκτυα με πληροφορίες γαι την τοποθεσία τους.  Στους αρχικούς συνεργάτες όσον αφορά το Ciao! περιλαμβάνονται η Buddy Beacon και η GyPSii, ενώ υπάρχει φυσικά η δυνατότητα να προστεθούν κι άλλα κοινωνικά δίκτυα


Tο nüvifone M20 έχει εξαιρετικές επιδόσεις και στον τομέα της διασκέδασης, αφού συνδυάζει μια οθόνη TFT με λειτουργία αφής και διαγώνιο 2.5 ίντσες, με ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχεία, εσωτερική μνήμη 4G/8G (My Storage), ActiveSync® για το Outlook®, Microsoft® Office, και συγχρονισμό για τα αρχεία multi-media. Η VGA οθόνη έχει ανάλυση 640×480 pixels, και βοηθά τις φωτογραφίες ή τα βίντεο να ζωντανέψουν. Η κάμερα έχει ανάλυση τρία megapixel και μαρκάρει αυτόματα κάθε φωτογραφία με το ακριβές γεωγραφικό μήκος και το πλάτος της τοποθεσίας λήψης (geotags). Ο χρήστης μπορεί, στη συνέχεια, να σώσει την φωτογραφία, να την στείλει σε κάποιον τρίτο, ή να οδηγηθεί, μέσω του πλοηγού, στο σημείο της λήψης.


Η Garmin-Asus αναμένει να προχωρήσει σε ανακοίνωση σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή του nüvifone M20 μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009. Συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της σειράς nüvifone είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.GarminAsus.com.