Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Nikon μέσω του αποκλειστικού αντιπροσώπου της Δ. & Ι. Δαμκαλίδης ΑΕ στην 11h διοργάνωση της Photovision 2015 που έκλεισε τις πύλες της την Δευτέρα 23 Μαρτίου.

DSC_0568 (2) (Medium)Περισσότερα από 23.000 άτομα επισκέφθηκαν την μεγάλη έκθεση για την τεχνολογία και τις εφαρμογές του imaging, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν από κοντά και να πάρουν πληροφορίες για όλα τα νέα μοντέλα των φωτογραφικών μηχανών Nikon, αλλά και για τους φακούς NIKKOR, τα φλας, τα εξαρτήματα και τα κιάλια Nikon. Η Nikon, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, την αλλαγή στον τρόπο ζωής και τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας με κύρια την ανάπτυξη των εφαρμογών Διαδικτύου, αναπτύσσει και προσφέρει προϊόντα για φωτογραφία και video με εκτεταμένες δυνατότητες δημιουργικότητας και επικοινωνίας, σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση.


Με σκοπό την εκπαίδευση αλλά και την παροχή έμπνευσης σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους και κινηματογραφιστές, σε ειδικό χώρο του περιπτέρου της Nikon πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και εργαστήρια (workshops) από διεθνούς φήμης βραβευμένους δημιουργούς στον τομέα του video και της φωτογραφίας.
Ο Pep Bonet, πολυβραβευμένος κινηματογραφιστής-φωτογράφος και μέλος του πρακτορείου NOOR, παρουσίασε την αναζήτηση νέας οπτικής στη λήψη video μέσα από την πολύχρονη επαγγελματική του πορεία και τα προϊόντα Nikon.


Ο Νίκος Πεκρίδης, βραβευμένος φωτογράφος γάμων και ιδρυτικό μέλος του Photo Wedding Stories, αποκάλυψε τεχνικές και μικρά μυστικά για εντυπωσιακά αποτελέσματα στη φωτογράφιση γάμου και πορτραίτου με τον εξοπλισμό της Nikon.

Ο Salvatore Dimino, φωτογράφος γάμων με πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, οργανωτής και ομιλητής σεμιναρίων και εργαστηρίων σε ολόκληρη την Ιταλία, παρουσίασε τις δικές του συμβουλές και τεχνικές για την καλύτερη αξιοποίηση του εξοπλισμού Nikon στη φωτογράφιση γάμου.

Ο Ηλίας Λέφας, ορειβάτης, σκιέρ και φωτογράφος που συνδυάζει την αγάπη του για τα σπορ με το πάθος του για την φωτογραφία δράσης, μίλησε για την απαραίτητη προετοιμασία και τη σωστή χρήση του εξοπλισμού Nikon σε καταστάσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων και απαιτητικών συνθηκών σωματικής αντοχής.


Οι παραπάνω ομιλητές παρουσίασαν τη δημιουργική τους πορεία στην φωτογραφία και στο video με την αρωγή των πρωτοποριακών λειτουργιών και τεχνολογιών που ενσωματώνει η Nikon στα προϊόντα της.

Για περισσότερα από 90 χρόνια, η συνεχής αφοσοίωση της Nikon στην κατασκευή και διάθεση εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων εικόνας, την καθιστά ηγετική παρουσία στον χώρο της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής φωτογραφίας αλλά και του video με D-SLR μηχανές. Η ποιότητα και η απόδοση των προϊόντων Nikon επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο από διεθνή βραβεία.