Η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία τηλεφωνίας στον κόσμο, AT&T, σχεδιάζει για το 2009 επενδύσεις ύψους ενός δισ. δολ., με σκοπό την επέκταση του παγκόσμιου δικτύου της.

attΣύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στα σχέδια για την επέκταση του δικτύου περιλαμβάνονται νέες υποθαλάσσιες καλωδιακές συνδέσεις οπτικών ινών προς Αλάσκα, Αυστραλία, Ασία, Ινδία και Πουέρτο Ρίκο. Η εταιρεία προτίθεται να προσφέρει ιδιωτικά δίκτυα για την εσωτερική σύνδεση μιας εταιρείας με 18 νέες χώρες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Μάικλ Κόε, από το 2006 η ΑΤ&Τ έχει υπερδιπλασιάσει τις ετήσιες επενδύσεις για την επέκταση των δικτύων της και με τις τελευταίες αυτές επενδύσεις υπολογίζει ότι οι δαπάνες της θα έχουν φθάσει συνολικά στα τρία δισ. δολάρια. Πρόθεσή της είναι η αναβάθμιση των δικτύων της, ώστε να διευκολύνεται ο χειρισμός μεγαλύτερων αρχείων, όπως εκείνων των βίντεο, καθώς οι πελάτες της περιορίζουν τις δαπάνες για φωνητική επικοινωνία, χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές τηλεφωνικές γραμμές.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των επενδύσεων, η μετοχή της ΑΤ&Τ σημείωσε χθες άνοδο κατά τρία σεντς, φθάνοντας στα 23,61 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης. Τους 12 μήνες πριν από τη χθεσινή συνεδρίαση έχει προηγηθεί πτώση της τιμής της συνολικά κατά 33%.