Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία δύο γύρους ενεργού συμμετοχής στο οικοσύστημα start-ups πληροφορικής, το IQbility ξεκινά νέο κύκλο υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

logo_IQbilityΤο IQbility πρωτοτυπεί σε σχέση με άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, αφού παρέχει χρηματοδότηση επιπέδου preseed στις ομάδες υπό τη μορφή επένδυσης έναντι μετοχικής συμμετοχής στις νεοσύστατες επιχειρήσεις..

 

Η χρηματοδότηση προέρχεται:

α)από ίδια κεφάλαια του ομίλου Quest που διατίθενται για angel investments,
β)ή/και από κεφάλαια του PJ Tech Catalyst Fund του ομίλου Πειραιώς στα πλαίσια στρατηγικής συνεργασίας, ενώ υπάρχει δυνατότητα συνεπένδυσης με άλλους ενδιαφερόμενους ιδιώτες επενδυτές (angels, seed funds κλπ) σε περίπτωση που το επιθυμούν και το προτείνουν οι επιλεγμένες ομάδες.

 

Μεταξύ άλλων, το IQbility καλύπτει υπηρεσίες λογιστικής και νομικής υποστήριξης, πλήρεις γραφειακές υποδομές, cloud hosting, workstations και λοιπές τεχνικές υποδομές.

Τηρείται επίσης πρόγραμμα συχνής επαφής των ομάδων με έμπειρους mentors και coaches από δεξαμενή εξειδικευμένων στελεχών και επιχειρηματιών από το εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.

Το IQbility τέλος μπορεί να συμβάλλει στη γρήγορη πρόσβαση των νέων προϊόντων στις αγορές μέσω των εταιρειών του ομίλου Quest και του εγκατεστημένου εμπορικού δικτύου συνεργατών του.

 

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η ύπαρξη ενός πρωτοτύπου, το οποίο βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής. Η διάρκεια του προγράμματος είναι εννιάμηνη και αποσκοπεί στη σύσταση της επιχείρησης, στην ολοκλήρωση του προϊόντος και στην υλοποίηση των πρώτων βημάτων στην αγορά.

Το IQbility ξεκινά από σήμερα να δέχεται τις πρώτες αιτήσεις καινοτόμων προτάσεων έως την 4 Μαϊου, μέσω της ιστοσελίδας του, www.iqbility.com.