Κοινή αντίληψη για τη σημασία των τηλεπικοινωνιών στην ανάπτυξη έχουν οι βασικοί μέτοχοι του ΟΤΕ. Οι επενδύσεις του σε νέο δίκτυο βοηθά την επίτευξη των στόχων της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.

photo2Συνάντηση σε καλή ατμόσφαιρα πραγματοποίησαν οι κύριοι μέτοχοι του ΟΤΕ στο Υπουργείο Οικονομικών. Η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη. Την Deutsche Telekom εκπροσώπησε η επικεφαλής για την Ευρώπη Claudia Nemat. Μαζί τους ήταν και ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος του ομίλου ΟΤΕ.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των κύριων μετόχων και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη συμβολή του ΟΤΕ στην ανάπτυξη της χώρας. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του Ομίλου ΟΤΕ, των επιχειρησιακών προτύπων του και τη δυναμική των επενδύσεων του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε κοινό έδαφος όσον αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη της Ευρώπης. Έτσι, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ και η ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί έως τώρα.

 

Η ελληνική κυβέρνηση, από την πλευρά της, τόνισε ότι θα παρέχει υποστήριξη έτσι ώστε να επιταχυνθούν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στη χώρα να επιτύχει τους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.

Ο ΟΤΕ διαθέτει την ικανότητα, την τεχνογνωσία και την οικονομική υγεία και θα συνεχίσει την υλοποίηση κρίσιμων επενδύσεων αναβάθμισης ελληνική τηλεπικοινωνιακή υποδομή. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι ότι συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων για τη μετάβαση της χώρας σε μια νέα, ψηφιακή εποχή προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών της.

 

Ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε: “Οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και η καινοτομία βρίσκονται πολύ υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, δεδομένου ότι αποτελούν την κινητήρια δύναμη για τη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας και της δημόσιας εκπαίδευσης και για τη λειτουργία του ελληνικού κράτους και των δομών της”.

 

“Τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και οι υποδομές είναι απαραίτητα για τη δημιουργία της νέας τεχνολογίας και των καινοτόμων εταιρειών από τους νέους. Οι high-tech επιχειρήσεις διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και την κατασκευή των προϊόντων που φέρουν ένα ισχυρό, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο ΟΤΕ αποτελεί ένα γνήσιο παράδειγμα καλής συνεργασίας. Η εταιρία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία νέων δικτύων και συμβάλλει στην πορεία της χώρας προς την τεχνολογική ανάπτυξη”, συνεχίζει ο ίδιος.

 

Η κα Nemat της DT, σημείωσε από την πλευρά της: «Χαίρομαι που είμαστε σε συμφωνία σχετικά με τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς και τη συμβολή του ΟΤΕ προς την κατεύθυνση αυτή. Κατά τη συνάντησή μας, επαναβεβαίωσα την εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και την ίδια την Ελλάδα. Για εμάς, ο ΟΤΕ είναι μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, και μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της DT στο εξωτερικό. Η ελληνική διοίκηση του ομίλου έχει καταφέρει πολλά κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων ετών”.

 

“Ο ΟΤΕ έχει μεταμορφωθεί σε μια υψηλών επιδόσεων εταιρεία, με υγιή δημόσια οικονομικά και χαμηλό δημόσιο χρέος. Επενδύει στην Ελλάδα τουλάχιστον € 1,2 δισ μέχρι το 2017. Ο Όμιλος ΟΤΕ αναπτύσσεται ταχέως τα δίκτυα VDSL οπτικών ινών και είναι ο πρώτος που προσφέρει στην Ελλάδα ευρυζωνικές ταχύτητες έως και 300Mbps με 4G + δίκτυο. Μέσα από αυτές τις επενδύσεις, ο ΟΤΕ οδηγεί την Ελλάδα προς την τεχνολογία του μέλλοντος και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την οικονομία της χώρας”, συμπληρώνει η ίδια.