Η Lamda Hellix ανακοινώνει το Athens-2, τo «πράσινο» data center που φέρνει την Ελλάδα στο διεθνές προσκήνιο. Θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

LAMDA_HELLIXΗ Lamda Hellix, κορυφαίος πάροχος ποιοτικών υπηρεσιών data center, ανακοίνωσε σήμερα το Athens-2: το νέο, καινοτόμο και ενεργειακά αποδοτικό data center που σχεδιάστηκε για να προσφέρει, σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, υπηρεσίες και τεχνολογία που συναντώνται σε data center παγκόσμιας κλάσης.

Το Athens-2, είναι το μοναδικό data center στην Ευρώπη και ένα από ελάχιστα στον κόσμο που πιστοποιείται με ‘Leadership in Energy and Environmental Design’ (LEED) v4 BD+C Gold Certification, από το U.S. Green Building Council, για τη σχεδίαση και κατασκευή του. Η πιστοποίηση LEED θεωρείται η σημαντικότερη διεθνής αναγνώριση βέλτιστων πρακτικών και στρατηγικών στο σχεδιασμό, την κατασκευή και λειτουργία ενεργειακά αποδοτικών («πράσινων») κτιρίων.

 

Το Athens-2 βρίσκεται στην Αττική και αποτελεί το πλέον προηγμένο data center στην Ελλάδα. Σχεδιάστηκε από την έμπειρη ομάδα μηχανικών της Lamda Hellix, σύμφωνα με τα πλέον αυστηρά πρότυπα διαθεσιμότητας data center, Tier 3, του διεθνούς οργανισμού Uptime Institute. Υλοποιήθηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρει αδιάλειπτη λειτουργία και απαράμιλλη τεχνολογική υπεροχή, αλλά και ένα λειτουργικό οικοσύστημα που ευνοεί και προωθεί τις επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ τεχνολογικών & τηλεπικοινωνιακών παρόχων και χρηστών.

 

«Με όραμα και γνώση , σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε ένα πρωτοποριακό data center το οποίο ενσωματώνει κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας, διαθεσιμότητας και ενεργειακής απόδοσης και τοποθετεί την Ελλάδα ανάμεσα στις ελάχιστες χώρες που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τεχνολογικές υποδομές υψηλής υπολογιστικής πυκνότητας και κρισιμότητας. Το Athens-2 δεν αποτελεί απλώς το νεότερο data center στην Ελλάδα. Είναι στρατηγική επιλογή για την Lamda Hellix και την Ελλάδα καθώς θα συμβάλλει στην εδραίωση της εταιρείας και της χώρας ως κόμβο λειτουργίας κρίσιμων υποδομών data center σε παγκόσμιο επίπεδο, προσελκύοντας ξένες επιχειρήσεις-πελάτες και δημιουργώντας Ελληνική υψηλή προστιθέμενη αξία και νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας.», σχολίασε ο Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix.

Το Athens-2 τέθηκε σε λειτουργία το Ιανουάριο 2015, και στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται ήδη κρίσιμες υποδομές σημαντικών εταιρειών, όπως η Citi, κορυφαία παγκόσμια τράπεζα, με παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες, η Upstream, που λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce) στον κόσμο, η FilmOn, η μεγαλύτερη εταιρία παροχής δωρεάν τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω internet παγκόσμια και η IpHost, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών hosting και internet στην Ελλάδα.

 

Xαρακτηριστικά
-Εγγυημένη υψηλή διαθεσιμότητα 99,999%
-Απαράμιλλη και διεθνώς πιστοποιημένη ενεργειακή απόδοση
-Φιλοξενία συστημάτων υψηλής υπολογιστικής πυκνότητας (high density)
-Αυξημένη ηλεκτρονική και φυσική ασφάλεια
-Πλήρως ανεξάρτητο περιβάλλον, με δυνατότητες ευέλικτων και ανταγωνιστικών επιλογών σύνδεσης με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους
-Σημαντικές οικονομίες κλίμακας: καλύτερες υπηρεσίες σε μικρότερο κόστος
-Υποστήριξη από την έμπειρη ομάδα της Lamda Hellix με ιστορικό 100% διαθεσιμότητας για πάνω από μια δεκαετία.
-Αυξημένες δυνατότητες συνεργασίας, μέσα από το οικοσύστημα της Lamda Hellix