H νέα κορυφαία μηχανή compact Lumix DMC-TZ70, με οπτικό zoom 30x, καθαρή νυχτερινή φωτογράφιση, αισθητήρα MOS με μεγάλο μέγεθος pixel και ηλεκτρονικό σκόπευτρο LVF με αισθητήρα ματιού.

panasonic_tz70Η Panasonic παρουσιάζει μια νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μεγέθους τσέπης, με ηλεκτρονικό σκόπευτρο (LVF), οπτικό zoom 30x που αποτελεί την τελευταία ναυαρχίδα της δημοφιλούς σειράς ΤZ. Η σειρά ΤΖ της LUMIX έχει κερδίσει παγκόσμια φήμη καθώς διαθέτει ταυτοχρόνως και μεγάλο οπτικό zoom 30x και μοναδικά φωτογραφικά χαρακτηριστικά, όπως το δαχτυλίδι χειροκίνητης ρύθμισης, σκόπευτρο LVF και λήψη RAW. Η νέα TZ70 αναβαθμίζει την φωτογράφιση σε χαμηλό φωτισμό, κάνοντας χρήση ενός νέου αισθητήρα εικόνας που έχει μεγαλύτερη ευαισθησία.
Επίσης ανανεωμένο είναι και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο (LVF) με αναβάθμιση της ανάλυσης και προσθήκη αισθητήρα προσέγγισης ματιού.
Συνοψίζοντας όλες τις τεχνολογίες της, η Panasonic κατάφερε να ενσωματώσει ένα υπερευρυγώνιο φακό 24mm, με zoom 30x, σε ένα λεπτό επίπεδο σώμα και ταυτόχρονα ο εξελιγμένος υβριδικός Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας HYBRID O.I.S.+ (Hybrid Optical Image Stabilizer Plus) καταστέλλει αποτελεσματικά το κούνημα τόσο στη λήψη φωτογραφιών όσο και στην εγγραφή βίντεο.

 

Ο νέος αισθητήρας MOS υψηλής ευαισθησίας, με μεγάλο μέγεθος pixel και ο εξελιγμένος επεξεργαστής εικόνας Venus Engine συνεργάζονται στη δημιουργία εικόνας υψηλής ταχύτητας, υψηλής ευαισθησίας για να αποδώσουν εξαιρετικά ομαλή εγγραφή βίντεο, 1920×1080/50p σε φορμά AVCHD Progressive και συνεχόμενη λήψη φωτογραφιών υψηλής ταχύτητας (burst) 10 καρέ/δευτερ. με υψηλής ποιότητας εικόνα. Συμβάλλουν επίσης στη γρήγορη εκκίνηση της μηχανής και στην εξαιρετικά γρήγορη αυτόματη εστίαση (Light Speed AF) ώστε να προλαβαίνει και τα πιο φευγαλέα θέματα-ευκαιρίες για φωτογράφιση.

 

Με τη συνδεσιμότητα Wi-Fi® ο χρήστης μπορεί να συνδέσει τη μηχανή απευθείας στο smartphone/tablet του, ενεργοποιώντας την αποκλειστική εφαρμογή “Panasonic Image App”. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία NFC (Near Field Communication), ο χρήστης μπορεί να συνδέσει την μηχανή με το smartphone/tablet του, οπουδήποτε, με ένα απλό άγγιγμα.
Ένα νέας σχεδίασης μενού θα σας επιτρέψει να βρείτε αμέσως τη λειτουργία που ψάχνετε. Υπάρχει ακόμα μία νέα λειτουργία που λέγεται Αυτοφωτογράφισης Άλματος (“Jump Snap”) που απελευθερώνει τον φωτοφράκτη της μηχανής όταν ο χρήστης πηδάει στον αέρα και φτάνει το ψηλότερο σημείο. Η μηχανή λαμβάνει ένα σήμα από το επιταχυνσιόμετρο του smartphone/tablet του, για να καταλάβει πότε πρέπει να τραβήξει.

 

Μια ποικιλία ειδικών εφέ, που κάνουν τη φωτογράφιση πιο διασκεδαστική, έχει ενσωματωθεί στην DMC-ΤZ70:

 

Δημιουργικός Έλεγχος, Δημιουργικό Ρετουσάρισμα, Δημιουργικό Panorama.
Μια νέα λειτουργία Time Lapse επιτρέπει στον χρήστη να τραβήξει διαδοχικές φωτογραφίες, σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, και να τις συνδυάσει σε ένα αρχείο βίντεο MP4. Επίσης υπάρχει και η λειτουργία Zoom Macro για λήψη από κοντά (μέχρι 3 cm).
Ενσωματώνοντας μία ασυναγώνιστη ποικιλία δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών σε ένα μεγέθους τσέπης σώμα, με ένα φακό super zoom 30x, η DMC-TZ70 είναι η απόλυτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, που δίνει στον φωτογράφο απεριόριστους τρόπους χρήσης σε κάθε φωτογραφική περίσταση.

 

1. Ο αισθητήρας MOS υψηλής ευαισθησίας, με μεγάλο μέγεθος pixel και ο επεξεργαστής Venus Engine για Καθαρές Νυχτερινές Λήψεις.
Ο αισθητήρας MOS υψηλής ευαισθησίας, με μεγάλο μέγεθος pixel χρησιμοποιήθηκε στην DMC-TZ70 για να αποδώσει ταυτόχρονα υψηλή ποιότητα εικόνας και υψηλής ταχύτητας επεξεργασία σήματος. Με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η DMC-TZ70 διαθέτει αισθητήρα MOS 12,1 Megapixels, του οποίου το μέγεθος pixel είναι περίπου 1,5 φορά μεγαλύτερο από εκείνο της DMC-TZ60. Aυτό έχει επίσης σαν αποτέλεσμα την αύξηση πρόσληψης φωτός κατά 1,5 φορά και επιτρέπει στον χρήστη να τραβήξει καθαρές φωτογραφίες σε σκοτεινές συνθήκες, όπως π.χ. νυχτερινές σκηνές.
To ανώτερο σύστημα μείωσης θορύβου (Noise Reduction) στον επεξεργαστή Venus Engine εκτελεί μια ειδική επεξεργασία μείωσης θορύβου χωρίς να ξεφεύγει ο θόρυβος χαμηλής συχνότητας μέσα στην διευρυμένη περιοχή ανίχνευσης θορύβου. Επιπλέον, η Πολλαπλή Επεξεργασία NR (Noise Reduction) δουλεύει σε δύο διαφορετικά βήματα, επιτρέποντας ακόμα πιο λεπτομερή έλεγχο του επίπεδου θορύβου. Η ίδια η υφή του θορύβου, ανεξάρτητα από το μέγεθος του θορύβου, είναι βελτιωμένη με τον ειδικά σχεδιασμένο έλεγχο, που έχει σαν αποτέλεσμα την αναπαραγωγή απαλής ανθρώπινης επιδερμίδας ακόμα και σε λήψεις σε υψηλές τιμές ευαισθησίας.

 

tz70_71_zs50k_top-54aab7ad31d14Ενσωματώθηκε τεχνολογία εξόδου σήματος υψηλής ταχύτητας με σκοπό να επιτευχθεί υψηλή ταχύτητα στην συνεχόμενη λήψη φωτογραφιών και την εγγραφή βίντεο Full-HD. Aυτό επιτρέπει στην DMC-TZ70 να τραβάει συνεχόμενα 10 καρέ/δευτ. στην πλήρη ανάλυση των 12,1 Megapixels, με μηχανικό φωτοφράκτη και 5 καρέ/δευτ. με συνεχόμενη αυτόματη εστίαση. Επιτρέπει επίσης στη μηχανή να τραβήξει βίντεο Full-HD 50p με όμορφη, απαλή εικόνα.

Επιπλέον, το βίντεο υψηλής ταχύτητας στα 100 fps, σε ποιότητα HD, είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα του αισθητήρα, που καταγράφει την κίνηση ενός αντικειμένου. Ο ρυθμός καρέ, η ρύθμιση του AF και η ανάλυση μπορούν εύκολα να ρυθμιστούν σύμφωνα με την κίνηση του αντικειμένου. Η οδήγηση του μοτέρ της αυτόματης εστίασης του φακού λειτουργεί στην υψηλή ταχύτητα των 240 fps. Ο επεξεργαστής συμβάλλει επίσης στη γρήγορη εκκίνηση της μηχανής και στην αστραπιαία αυτόματη εστίαση (Light Speed AF) ώστε να προλαβαίνει και τις πιο φευγαλέες φωτογραφικές ευκαιρίες.

 

2. Φακός LEICA DC, με ισχυρότατο οπτικό zoom 30x και υπερευρυγώνιο 24mm, σε ένα πολύ λεπτό και συμπαγές σώμα.
Η DMC-TZ70 ενσωματώνει υπερευρυγώνιο φακό 24mm και ισχυρότατο οπτικό zoom 30x LEICA DC VARIO-ELMAR (ισοδ. για 35mm: 24-720mm), που ξεχωρίζει στην κατηγορία του για την ποιότητα και την ευελιξία του. Αποτελείται από 12 στοιχεία σε 10 ομάδες, περιλαμβανομένων 5 ασφαιρικών στοιχείων με 10 ασφαιρικές επιφάνειες, 3 στοιχείων ED και ενός στοιχείου UHR (Ultra High Refractive Index), και χρησιμοποιεί εξαιρετικά λεπτά οπτικά έτσι ώστε να κάνει το συνολικό φυσικό του μήκος τόσο μικρό ώστε να χωράει σε ένα λεπτό σώμα, παρά την μεγάλη γκάμα εστιακών αποστάσεων που διαθέτει (από ευρυγώνιο 24mm έως τηλεφακό της τάξης ενός zoom 30x). Η χρήση των 5 διπλής ασφαιρικής πλευράς στοιχείων επιτρέπει στη μηχανή να πετύχει υψηλή τιμή MTF ακόμα και στην περιοχή του τηλεφακού.

 

Για να χωρέσει αυτός ο φακός στο λεπτό, συμπαγές σώμα, η Panasonic συνδυάζει οπτικές τεχνολογίες αιχμής – όπως κατασκευή ολίσθησης στην μονάδα οπτικής σταθεροποίησης O.I.S., διαχωρισμό των στοιχείων του zoom σε 6 ομάδες, και εφαρμογή ενός μηχανισμού με δυνατότητα επέκτασης στον εσωτερικό σωλήνα του φακού. Χάρη στην Τεχνολογία Έξυπνης Ανάλυσης (Intelligent Resolution), η DMC-TZ70 διαθέτει τη λειτουργία Intelligent Zoom που επεκτείνει ακόμα περισσότερο την αναλογία zoom, έως το 60x, με ελάχιστη μείωση της ποιότητας, ακόμα και με τη χρήση του ψηφιακού zoom.
Για την σταθεροποίηση της εικόνας, ενσωματώθηκε το εξελιγμένο σύστημα σταθεροποίησης HYBRID O.I.S.+ ώστε να καταστείλει αποτελεσματικά τους κραδασμούς από το κούνημα του χεριού, ακόμα και όταν φωτογραφίζουμε με μεγάλο zoom (στην περιοχή του τηλεφακού). Διαθέτει σύστημα στήριξης με 3 μπίλιες αντί του συμβατικού συστήματος με άξονες, επιτρέποντας στο στοιχείο του Οπτικού Σταθεροποιητή να κινείται πιο ευέλικτα και πιο ομαλά.

 

3. Μια ποικιλία εντυπωσιακών δυνατοτήτων για περισσότερη δημιουργική ελευθερία
Η DMC-TZ70 είναι η απόλυτη φωτογραφική με μια αξεπέραστη ποικιλία δυνατοτήτων και επιλογών.

 

Πρακτικό ηλεκτρονικό σκόπευτρο LVF (Live View Finder)
Η DMC-TZ70 είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό σκόπευτρο VLF (Live View Finder) μεγέθους 0,2” ιντσών, ανάλυσης 1.166 kdots, με κάλυψη πεδίου περίπου 100%. Εξασφαλίζει σταθερό καδράρισμα και υψηλή ορατότητα του θέματος ακόμα και κάτω από δυνατό ήλιο, ή όταν φωτογραφίζουμε με μεγάλη εστιακή απόσταση (τηλεφακό). Η μεγάλη ανάλυση βοηθάει στο να παρατηρούμε τα σημεία εστίασης με ακρίβεια. Επιπλέον, ο αισθητήρας προσέγγισης του ματιού βοηθάει στο να χρησιμοποιούμε το σκόπευτρο LVF αυθόρμητα και αυτόματα.

 

Χειροκίνητος Έλεγχος
Εκτός από τους υπόλοιπους τρόπους έκθεσης (Προγραμματισμένη Αυτόματη Έκθεση, Προτεραιότητα Διαφράγματος, Προτεραιότητα Ταχύτητας) η μηχανή διαθέτει και πλήρη Χειροκίνητη Έκθεση. Η χειροκίνητη ρύθμιση γίνεται εύκολα χάρη στο Δαχτυλίδι Ελέγχου, που επιτρέπει άμεση και ενστικτώδη αλλαγή στις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ρυθμίσεις – το διάφραγμα, την ταχύτητα, την εστίαση με μεγαλύτερη ακρίβεια, τα φίλτρα-εφέ, την επιλογή Έτοιμων Προγραμμάτων κλπ.

 

Focus Peaking
Για μεγαλύτερη ακρίβεια στην εστίαση, η DMC-TZ70 διαθέτει τη λειτουργία Focus Peaking που δείχνει το ακριβές σημείο εστίασης κατά την χειροκίνητη ρύθμισή της. Ο χρήστης μπορεί να δει το σημείο εστίασης στην ζωντανή προεπισκόπηση στην οθόνη της μηχανής. Μπορεί να ρυθμιστεί στις θέσεις HIGH / LOW / OFF και το χρώμα μπορεί να αλλάξει σε μπλε, λευκό ή πορτοκαλί, ανάλογα με τα χρώματα της σκηνής που φωτογραφίζουμε.

 

Αρχεία RAW
Η DMC-TZ70 μπορεί και τραβάει φωτογραφίες αποθηκεύοντας σε αρχεία RAW. Το πρόγραμμα SILKYPIX Developer Studio 4.2 SE επιτρέπει την δραματικά καλύτερη επεξεργασία των αρχείων και τη μετατροπή τους από RAW σε JPEG. Ακόμα και οι φωτογραφίες τραβηγμένες σε υψηλές ευαισθησίες ISO, μπορούν να αποδοθούν οξείες και με ελάχιστο θόρυβο. Το πρόγραμμα επιτρέπει επίσης την επεξεργασία JPEG αρχείων, που προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες του σε 16 bit και να τις ξανασώσει σε JPEG, με την ελάχιστη απώλεια ποιότητας εικόνας.


4. Εγγραφή βίντεο Full-HD 1920×1080/50p με Σταθεροποιητή Εικόνας HYBRID O.I.S.+ και Λειτουργία Διόρθωσης Οριζοντιότητας
Η DMC-TZ70 μπορεί να γράψει βίντεο Full-HD 1920×1080/50p σε φορμά AVCHD Progressive (MPEG-4/H.264). Χάρη στην εγγραφή Full HD, τα αντικείμενα με γρήγορη κίνηση ή μεγάλη λεπτομέρεια αναπαράγονται ακόμα καθαρότερα. Το ισχυρότατο οπτικό zoom 30x με τη λειτουργία zoom 2 βημάτων είναι διαθέσιμο και στην εγγραφή βίντεο.

 

2958818Ο εξελιγμένος Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας POWER O.I.S. της Panasonic αναβαθμίστηκε επιπλέον με τον HYBRID O.I.S.+ για εγγραφή βίντεο με διόρθωση σε 5 άξονες, που αντιλαμβάνεται και διορθώνει αποτελεσματικά τα 5 είδη κουνήματος της μηχανής – οριζόντια, κατακόρυφα, περιστροφή σε άξονα, κατακόρυφη περιστροφή, οριζόντια περιστροφή. Η Λειτουργία Διόρθωσης Οριζοντιότητας ανιχνεύει τον ορίζοντα μίας λήψης και τον κρατάει πάντα ίσιο ακόμα κι όταν κατά λάθος γέρνουμε τη μηχανή.
Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να έχει πάντα πλάνα που δεν γέρνουν, ακόμα και όταν τραβάει χωρίς να βλέπει, όπως π.χ. με την κάμερα σηκωμένη ψηλά πάνω από το κεφάλι του. Η δημοφιλής «Έξυπνη Αυτόματη Λειτουργία» (iA, Intelligent Auto) βοηθάει στην εύκολη λήψη βίντεο χωρίς να χρειάζεται κάποια ειδική τεχνική. Η DMC-TZ70 διαθέτει και εγγραφή σε 25p σε φορμά MP4, που χαρακτηρίζεται από την υψηλή συμβατότητά του σε PC και smartphone/tablet για εφαρμογές μοντάζ ή διαμοιρασμού.

 

Διαθέτοντας μικρόφωνο stereo με δυνατότητα zoom, τα βίντεο έχουν στερεοφωνικό ήχο υψηλής ποιότητας Dolby® Digital, προσφέροντας ρεαλισμό στον ήχο που συνοδεύει την εικόνα. Ο μηχανικός θόρυβος που προέρχεται από τη λειτουργία zoom, καταστέλλεται για να βελτιωθεί η καθαρότητα. Επίσης, διατίθεται λειτουργία Αυτόματης Αποκοπής Ανέμου, που αποκόπτει το μεγαλύτερο μέρος του θορύβου του ανέμου που ακούγεται στο παρασκήνιο, κάνοντας έτσι τις ομιλίες να ξεχωρίζουν.

 

5. Τραβήξτε, Δείτε, Μοιράστε φωτογραφίες, πιο εύκολα και ευέλικτα χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi® με NFC
Η DMC-TZ70 διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi® (IEEE 802.11 b/g/n) με τεχνολογία NFC (Near Field Communication), και έτσι ο χρήστης μπορεί να συνδέσει την φωτογραφική του μηχανή με το smartphone/tablet του και ενεργοποιώντας το “Panasonic Image App”, την ειδική εφαρμογή για το σκοπό αυτό. Διαφορετικά, μπορεί ο χρήστης να συνδέσει την μηχανή του στο smartphone/tablet του, χωρίς NFC, εύκολα, απλά διαβάζοντας τον κώδικα QR ή ρυθμίζοντας το SSID της μηχανής, που δεν χρειάζεται password. Μετά τη σύνδεση, ένα νέο μενού καθοδήγησης εμφανίζεται και βοηθάει τον χρήστη να βρει τη λειτουργία που ψάχνει.

 

Υπάρχει ακόμα μία νέα λειτουργία, η «Αυτοφωτογράφιση Άλματος» (“Jump Snap”) η οποία απελευθερώνει τον φωτοφράκτη της μηχανής όταν ο χρήστης πηδάει στον αέρα και φτάνει το ψηλότερο σημείο. Η μηχανή λαμβάνει ένα σήμα από το επιταχυνσιόμετρο του smartphone/tablet του, για να καταλάβει πότε πρέπει να κάνει τη λήψη. Με το “One Touch Geotagging”, ο χρήστης επωφελείται από τη μεταφορά των δεδομένων τοποθεσίας από το smartphone/tablet του στη μηχανή του.
Η λειτουργία Στιγμιαίας Μεταφοράς επιτρέπει στη μηχανή να στέλνει αυτόματα τις φωτογραφίες στην έξυπνη συσκευή που έχει οριστεί, οποτεδήποτε ο φωτοφράκτης απελευθερώνεται. Στην αναπαραγωγή, μπορεί επίσης ο χρήστης να επιλέξει τη φωτογραφία που απεικονίζεται στην οθόνη της μηχανής του και να τη στείλει αμέσως στο smartphone/tablet του.

 

6. Άλλες δυνατότητες που βελτιώνουν την φωτογραφική διασκέδαση
Time Lapse Shot – Η λήψη Time Lapse αυτόματα αρχίζει να τραβάει μία σειρά φωτογραφιών με συγκεκριμένα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα, αφού ρυθμιστεί η ώρα έναρξης, ο χρόνος μεσοδιαστήματος και ο αριθμός φωτογραφιών που θα τραβηχτούν.

 

Zoom Macro – Επιτρέπει την πολύ κοντινή εστίαση, στα 3 cm, ώστε να τραβάτε εξαιρετικές μακροφωτογραφίες.
Ηλεκτρονικό Αλφάδι (Level Gauge) – Το Ηλεκτρονικό Αλφάδι ανιχνεύει την οριζόντια ή κάθετη λήψη και βοηθάει να ευθυγραμμίσουμε τη σύνθεση του κάδρου.
Οδηγός Σύνθεσης (Composition Guide) – Ο Οδηγός Σύνθεσης βοηθάει στην καλύτερη σύνθεση του κάδρου, απλά επιλέγοντας το μοτίβο της σύνθεσης που ταιριάζει περισσότερο στην φωτογραφία μας – Κανόνας των Τρίτων, Διαγώνιες γραμμές, Τούνελ, Ακτινωτά 1, Ακτινωτά 2, και σχήμα S – και να καδράρουμε τα σχήματα πάνω στις γραμμές-οδηγούς. Μια φωτογραφία με καλή σύνθεση διαθέτει μια καλή προοπτική και δείχνει δραματικά καλύτερη. Η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στην οθόνη LCD αλλά και στο σκόπευτρο LVF.
HDR (High Dynamic Range) – Στη λειτουργία HDR η μηχανή τραβάει αρκετές φωτογραφίες συνεχόμενα, καθεμιά με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης, και συνδυάζονται σε μία σύνθετη όμορφη εικόνα, που δεν έχει «καμένα» μέρη (υπερέκθεση) ούτε και πολύ σκοτεινά (υποέκθεση), ακόμα και σε πολύ δύσκολες φωτιστικές συνθήκες.

 

Δημιουργικός Έλεγχος (Creative Control)
Η DMC-TZ70 διαθέτει επίσης τον δημοφιλή Δημιουργικό Έλεγχο και το Δημιουργικό Ρετουσάρισμα, με συνολικά 15 φίλτρα-εφέ – Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Dynamic Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Toy Effect, Miniature Effect, Soft Focus, Star Filter και One Point Color. Ο Δημιουργικός Έλεγχος επιτρέπει στον χρήστη να τραβήξει με ένα φίλτρο-εφέ και να βλέπει ζωντανά στην οθόνη του πώς αυτό επηρεάζει την εικόνα, πράγμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην εγγραφή βίντεο. Το Δημιουργικό Ρετουσάρισμα δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσετε ένα φίλτρο-εφέ σε μία φωτογραφία, ακόμα και μετά τη λήψη της, στην ίδια τη μηχανή.
Με τη λειτουργία «Δημιουργικό Panorama» είναι δυνατό να τραβήξουμε οριζόντιες ή κατακόρυφες πανοραμικές φωτογραφίες, με την μηχανή να τραβάει πολλές φωτογραφίες μαζί και να τις συρράπτει σε μία και συγχρόνως να εφαρμόζει ένα από τα φίλτρα-εφέ: Retro, Old Days, Expressive, High Key, Low Key, Sepia, Dynamic Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Star Filter, Cross Process, Soft Focus και One Point Color.

 

Οθόνη 3” 1040 kdots με επίστρωση AR
Μπαταρία μεγάλης διάρκειας 1250mAh
Φόρτιση AC/USB – Η μηχανή μπορεί να φορτιστεί είτε από το ρεύμα (AC) είτε από το USB, ανάλογα το πώς βολεύει τον χρήστη.