Ένας νέος τρόπος να δείτε και να μοιραστείτε τον κόσμο σας με βίντεο 360ο στο YouTube. Ένα απλό κούνημα του ποντικιού ή του Android κινητού σας αρκεί για να δείτε όλες τις ξεχωριστές οπτικές γωνίες του βίντεο.

youtube-videoΜοιράζεστε απίστευτα βίντεο με τους θαυμαστές σας κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας αλλά τι θα γινόταν αν μπορούσατε να μοιραστείτε περισσότερα σε αυτά τα βίντεο; Για παράδειγμα, να μοιραστείτε ολόκληρη τη στιγμή που βιντεοσκοπείτε.

Θα μπορούσατε να επιτρέψετε στους θεατές σας να δουν τη σκηνή και το κοινό στις συναυλίες σας, τον ουρανό και το έδαφος καθώς πετάτε με στολή wingsuit ή θα μπορούσατε να επιτρέπετε σε χρήστες να αλλάζουν την ιστορία σε ένα βίντεο «choose-your-own-adventure» ανάλογα με το που κοιτάνε. Οι πραγματικές δυνατότητες εξαρτώνται μόνο από την φαντασία σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε την υποστήριξη βίντεο 360ο στο YouTube. Έτσι, συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε όλους τους καλύτερους πόρους για να επικοινωνείτε με τους θεατές σας.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τα βίντεό σας στην υπάρχουσα εφαρμογή YouTube για Android και να βλέπουν όλες τις διαφορετικές οπτικές γωνίες απλώς κουνώντας το κινητό τους ή το tablet τους ενώ παίζει το βίντεο. Μπορούν να κάνουν το ίδιο και στο youtube.com ή σε ενσωματωμένα βίντεο απλώς κουνώντας το ποντίκι για να σύρουν την οπτική γωνία. Αυτή η δυνατότητα θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο iPhone, στο iPad και σε άλλες συσκευές.

Δημιουργήστε και ανεβάστε βίντεο 360ο στο YouTube

Για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε και να ανεβάσετε βίντεο 360ο στο YouTube, συνεργαζόμαστε με εταιρείες από όλο τον συγκεκριμένο τομέα. Οι κάμερες Bublcam, Giroptic 360cam, IC Real Tech Allie, Kodak SP360 και RICOH THETA είναι βιντεοκάμερες με λειτουργία 360ο συμβατή με το YouTube, οι οποίες είναι ήδη διαθέσιμες ή σύντομα θα είναι διαθέσιμες. Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τη μορφή βίντεο μαζί με ένα σενάριο για να εισαγάγετε τα σωστά μεταδεδομένα στο αρχείο βίντεο.

Εάν βρίσκεστε κοντά στο YouTube Space L.A., η ομάδα Creator Tech διοργανώνει μια έκθεση τεχνολογίας από τώρα μέχρι τέλος Απριλίου, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις νέες κάμερες και να μάθετε νέες τεχνολογίες από τους συνεργάτες μας.

Θυμάστε όταν σας εντυπωσίασε το σημείο λήψης ενός υπερευρυγώνιου φακού (fisheye); Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε με όλες τις γωνίες λήψης διαθέσιμες.