Η στυλάτη ψηφιακή μηχανή DMC-SZ10 της Panasonic, με οπτικό zoom 12x, υπερευρυγώνιο φακό 24mm, οθόνη με ανάκλιση 180° και λειτουργία selfie. Αποτελεί τη πρώτη μηχανή της σειράς SZ με οθόνη 2,7 ιντσών.

2.DMC-SZ10Η Panasonic παρουσιάζει την DMC-SZ10, μια νέα λεπτή, στυλάτη ψηφιακή φωτογραφική με οπτικό zoom 12x και οθόνη ανακλινόμενη κατά 180° με πολλές λειτουργίες αυτοφωτογράφισης. Ο ευέλικτος υπερευρυγώνιος φακός 24mm με το ισχυρό οπτικό zoom 12x (ισοδύναμες εστιακές αποστάσεις 24mm-288mm για μηχανή 35mm) διαθέτει ακόμα τη λειτουργία Intelligent Zoom που δίνει τη δυνατότητα επέκτασης του zoom έως τα 24x, συνδυάζοντας το ψηφιακό zoom με ελάχιστη υποβάθμιση της ποιότητας της εικόνας.

Ο Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας καταστέλλει αποτελεσματικά το θόλωμα της εικόνας λόγω κουνήματος του χεριού, φαινόμενο που συμβαίνει συνήθως ιδιαίτερα όταν φωτογραφίζουμε με μεγάλο zoom.

 

Η DMC-SZ10 είναι η πρώτη μηχανή της σειράς SZ που ενσωματώνει μεγάλη οθόνη 2,7 ιντσών, 460 kdots, που μπορεί να ανακλίνει κατά 180°, καθιστώντας την εξαιρετικά βολική στη λήψη αυτοπορτραίτων. Υπάρχουν μερικές νέες λειτουργίες αυτοφωτογράφισης, όπως η «Απαλή Επιδερμίδα», η «Λειτουργία Αδυνατίσματος» και η λειτουργία αποεστίασης.

 

Χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi® οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τη φωτογραφική τους κατευθείαν στο smartphone ή το tablet τους, ενεργοποιώντας την εφαρμογή “Panasonic Image App”, την ειδική εφαρμογή γι αυτό το σκοπό. Μπορούν ακόμα να εκμεταλλευτούν την πολύ εύκολη μέθοδο σύνδεσης μέσω κωδικού QR. Στην εφαρμογή Image App, προστέθηκε ένα νέο μενού καθοδήγησης για να βοηθάει τους χρήστες ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στη λειτουργία που ψάχνουν.
Το smartphone/tablet μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια επιπλέον οθόνη της φωτογραφικής, που προσφέρει δυνατότητα εστίασης, zoom ή απελευθέρωσης του φωτοφράκτη, απομακρυσμένα από το σημείο που είναι τοποθετημένη η μηχανή. Με την λειτουργία Στιγμιαίας Μεταφοράς, οι φωτογραφίες μεταφέρονται αυτόματα στις συσκευές (smartphone/tablet) αμέσως μετά τη λήψη. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί άμεσα να ανεβάσει τις φωτογραφίες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτόπου, από εκεί που έγινε η λήψη.

 

Μια ποικιλία ειδικών εφέ, που κάνουν τη φωτογράφιση πιο διασκεδαστική, έχει ενσωματωθεί στη DMC-SZ10: Δημιουργικός Έλεγχος, Δημιουργικό Ρετουσάρισμα, Δημιουργικό Panorama.
Mε ένα ξεχωριστό κουμπί για τη λήψη βίντεο, μπορεί να ξεκινήσει αμέσως η εγγραφή βίντεο HD 720p. H λειτουργία iA (Intelligent Auto, Έξυπνη Αυτόματη Λειτουργία) επιτρέπει στον χρήστη να αφήσει τη μηχανή να κάνει τα πάντα, ώστε να τραβήξει όμορφες φωτογραφίες, με τις λειτουργίες της: Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας, Έξυπνος Έλεγχος Ευαισθησίας ISO, Έξυπνη Επιλογή Έτοιμου Προγράμματος, Έξυπνη Έκθεση και Ανίχνευση Προσώπων. Από τη στιγμή που θα μπείτε στη Λειτουργία iA, αυτές οι πολλαπλών δυνατοτήτων λειτουργίες ενεργοποιούνται αυτόματα, έτσι ώστε μπορείτε να φωτογραφίζετε χωρίς να ανησυχείτε με τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν κάθε φορά που οι συνθήκες αλλάζουν.
Η DMC-SZ10 διαθέτει επίσης τη λειτουργία Panorama για περισσότερη διασκέδαση και ευκολία στη λήψη πανοραμικών φωτογραφιών. Η μηχανή φορτίζεται μέσω της θύρας USB.

 

1. Yπερευρυγώνιος 24mm και ισχυρότατο οπτικό zoom 12x
H DMC-SZ10 διαθέτει υπερευρυγώνιο φακό 24mm και ισχυρότατο οπτικό zoom 12x (ισοδύν. 35mm: 24-288mm) που αυξάνει την ευελιξία της, παρά το λεπτό και συμπαγές προφίλ της. Με 8 οπτικά στοιχεία σε 8 ομάδες, περιλαμβανομένων 4 ασφαιρικών στοιχείων με 8 ασφαιρικές επιφάνειες και 1 στοιχείου ED, o φακός χωράει στο λεπτό της σώμα, παρά τη μεγάλη γκάμα εστιακών αποστάσεων που διαθέτει, από υπερευρυγώνιο μέχρι μεγάλο τηλεφακό. Το iA Zoom (Intelligent Zoom) – μια λειτουργία επέκτασης του zoom, που χρησιμοποιεί ψηφιακό zoom, «φέρνει» τα αντικείμενα ακόμα πιο κοντά, απ’ ό,τι το οπτικό zoom, με ελάχιστη υποβάθμιση της ποιότητας της εικόνας. Αυτό σημαίνει ότι το οπτικό zoom 12x, επεκτείνεται πρακτικά μέχρι τα 24x.

 

1DMC-SZ10,2. Ανακλινόμενη οθόνη κατά 180° με λειτουργίες αυτοφωτογράφισης
Η νέα οθόνη LCD με δυνατότητα ανάκλισης μέχρι 180° και η Λειτουργία Αυτοφωτογράφισης, προσφέρει στον χρήση τη δυνατότητα να κάνει εύκολα το δικό του πορτραίτο. Η οθόνη έχει μέγεθος 2,7 ίντσες, ανάλυση 460 kdots, και πεδίο θέασης σχεδόν 100%. Η DMC-SZ10 προσφέρει τρία εφέ στη λειτουργία αυτοφωτογράφισης: Απαλή Επιδερμίδα, Λειτουργία Αδυνατίσματος, Λειτουργία Αποεστίασης. Η Απαλή Επιδερμίδα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ρυθμίσει τους τόνους του δέρματος σε τρία επίπεδα: Υψηλό / Μεσαίο / Χαμηλό. Η Λειτουργία Αδυνατίσματος κάνει το εικονιζόμενο πρόσωπο να φαίνεται ελαφρά πιο αδύνατο. Η Λειτουργία Αποεστίασης προσθέτει ένα εφέ απαλής εστίασης στο παρασκήνιο, έτσι ώστε να κάνει το πρόσωπο να αναδεικνύεται καλύτερα και να φαίνεται πιο ξεκάθαρα.

 

3. Τραβήξτε, δείτε και μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας, με πιο ευέλικτο τρόπο, χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi®
Η DMC-SZ10 διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi® (IEEE 802.11 b/g/n) για τους χρήστες που επιθυμούν ένα ευέλικτο φωτογραφικό στυλ και άμεσο διαμοιρασμό των φωτογραφιών τους – απλά και εύκολα. Η διαδικασία σύνδεσης έχει απλοποιηθεί πολύ, χάρη στον κώδικα QR. Στην εφαρμογή Image App, ένα νέο μενού προστέθηκε, που βοηθάει τον χρήστη να έχει πρόσβαση αμέσως στη λειτουργία που ψάχνει. Η συνδεδεμένη έξυπνη συσκευή (smartphone/tablet) μπορεί από απόσταση να χειριστεί τη φωτογραφική μηχανή (π.χ. να κάνει zoom, να εστιάσει, να τραβήξει τη φωτογραφία, και να κάνει διάφορες ρυθμίσεις, όπως αντιστάθμιση της έκθεσης).

 

Η λειτουργία Στιγμιαίας Μεταφοράς επιτρέπει στη μηχανή να στείλει τις φωτογραφίες στη συνδεδεμένη έξυπνη συσκευή, αμέσως τη στιγμή που θα γίνει η λήψη. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει την πληροφορία της τοποθεσίας που τραβήχτηκε η φωτογραφία, χρησιμοποιώντας το GPS log της έξυπνης συσκευής (smartphone/tablet) του και να την ανεβάσει στο αγαπημένο του site κοινωνικής δικτύωσης. Όλοι αυτοί οι ευέλικτοι τρόποι λήψης, αναζήτησης, διαμοιρασμού, είναι διαθέσιμοι στην DMC-SZ10 χάρη στην αποκλειστική εφαρμογή “Panasonic Image App” για smartphone και tablet για iOS και Android.

 

4. Άλλες δυνατότητες που κάνουν την SZ10 εντυπωσιακή: Creative Control, Creative Retouch and Creative Panorama
Η DMC-SZ10 διαθέτει τις δημοφιλείς λειτουργίες του Δημιουργικού Ελέγχου (Creative Control) και του Δημιουργικού Ρετουσαρίσματος (Creative Retouch) που προσφέρουν συνολικά 15 φίλτρα-εφέ: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Dynamic Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Toy Effect, Miniature Effect, Soft Focus, Star Filter και One Point Color.

Ο Δημιουργικός Έλεγχος (Creative Control) επιτρέπει στους χρήστες να φωτογραφίσουν με ένα φίλτρο-εφέ ενώ βλέπουν ζωντανά πώς αυτό αλλάζει την εικόνα – και αυτό μπορούν να το κάνουν και στη λήψη βίντεο. Το Δημιουργικό Ρετουσάρισμα επιτρέπει την εφαρμογή ενός φίλτρου-εφέ σε μία φωτογραφία, ακόμα και μετά τη λήψη της, στην ίδια τη φωτογραφική μηχανή.

 

Με το Δημιουργικό Panorama (Creative Panorama) είναι δυνατό να τραβήξουμε μία οριζόντια ή κατακόρυφη πανοραμική φωτογραφία, με συνεχόμενες λήψεις όπου η κάθε λήψη επικαλύπτει μερικώς την προηγούμενή της και συγχρόνως να εφαρμόσουμε και ένα από τα 13 διαθέσιμα φίλτρα-εφέ: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Dynamic Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Soft Focus, Star Filter και One Point Color.

 

Εγγραφή βίντεο 720p και άμεσο μοίρασμα με τους φίλους και την οικογένειά σας
Η DMC-SZ10 μπορεί να τραβήξει βίντεο υψηλής ευκρίνειας HD ανάλυσης 1280x720p. Η εγγραφή μπορεί να αρχίσει πιέζοντας ένα ξεχωριστό κουμπί στο πάνω μέρος της μηχανής, το οποίο είναι εξαιρετικά βολικό όταν ο χρήστης θέλει να αλλάξει ακαριαία από φωτογράφιση σε εγγραφή βίντεο.

 

HDR (High Dynamic Range)
Πολλές φωτογραφίες λαμβάνονται συνεχόμενα με διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας και δημιουργείται μία σύνθετη εικόνα όπου τα φωτεινά σημεία δεν είναι ξεπλυμένα (χωρίς υπερέκθεση) και τα σκοτεινά μέρη δεν είναι κατάμαυρα (χωρίς υποέκθεση), ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

 

Λειτουργία iA (Intelligent Auto, Έξυπνη Αυτόματη Λειτουργία)

Φόρτιση μέσω USB – Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει είτε από το ρεύμα (AC) είτε από άλλη συσκευή, μέσω της θύρας USB.