Tο nüvifone G60 διαθέτει μια μεγάλη οθόνη με διαγώνιο 3,55 ιντσών, τεχνολογία 3.5G (HSDPA), Wi-Fi και το κυριότερο, δυνατότητα πλοήγησης με την αξιοπιστία Garmin.

Garmin Asus Nuvifone G60

Garmin Asus Nuvifone G60

Η Garmin-Asus, αποτέλεσμα της στρατηγικής συμμαχίας ανάμεσα στην Garmin και την ASUSTeK Computer Inc., παρουσίασε υπό το brand Garmin-Asus, τη νέα σειρά προϊόντων nüvifone στο περίπτερό της στην έκθεση Mobile World Congress που διοργάνωσε το GSMA στη Βαρκελώνη. Στα προϊόντα της σειράς nüvifone της Garmin-Asus περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής το nüvifone M20 και το nüvifone G60, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα.


Η σειρά προϊόντων nüvifone της Garmin-Asus αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου όσον αφορά την τεχνολογία για την παροχή υπηρεσιών βάσει της θέσης του χρήστη (location based service -LBS) και αποτελεί μια καινοτόμο πρόταση, υψηλής αξίας για όλους εκείνους τους καταναλωτές που αναζητούν μια συσκευή η οποια συνδυάζει τα πάντα, υπηρεσίες LBS, mobile web-browser και προσωπικό πλοηγό. Παρόλο που στην καρδιά των τηλεφώνων nüvifone της Garmin-Asus βρίσκεται η τεχνολογία LBS, σημειώνεται ότι η κάθε συσκευή διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι έχει σχεδιαστεί να καλύψει τις ανάγκες συγκεκριμένου κοινού. Το nüvifone G60 έχει σχεδιαστεί για τον ενεργό χρήστη που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση, ο οποίος θέλει μια συσκευή εύκολη στη χρήση, και ο οποίος εκτιμά την ψυχική ηρεμία που μπορεί να προσφέρει μια συσκευή σχεδιασμένη να απαντά σε συνηθισμένες ερωτήσεις του τύπου “Πού βρίσκομαι;”, “Προς τα πού πηγαίνω;” ή “Πώς πηγαίνω στο σπίτι μου;”


Tο nüvifone G60 είναι ένα quad-band GSM τηλέφωνο που υποστηρίζει την τεχνολογία 3.5G, σχεδιάστηκε για δίκτυα high speed downlink packet access (HSDPA), ενώ παράλληλα υποστηρίζει το πρωτόκολλο Wi-Fi για τη μεταφορά δεδομένων. Όταν βρίσκεται συνδεδεμένο σε δίκτυο HSDPA, το nüvifone G60 μπορεί να υποστηρίξει ταχύτητες download που φτάνουν τα 3.6 MB το δευτερόλεπτο – μια υψηλή ταχύτητα που κάνει την αναζήτηση στο Ιντερνετ και το κατέβασμα μεγάλων αρχείων να μοιάζει με παιχνίδι.


Tο nüvifone G60 διαθέτει μεγάλη οθόνη με διαγώνιο 3.55 ίντσες, επάνω στην οποία βρίσκονται τα εικονίδια των τριών βασικών λειτουργιών – “Κλήση,” “Αναζήτηση,” και “Χάρτης.” Στο πλαϊνό μέρος της οθόνης βρίσκονται τα πρόσθετα εικονίδια που αφορούν δευτερεύουσες λειτουργίες, και τα οποία μπορεί ο χρήστης να τα οργανώσει σύμφωνα με τις προσωπικές του επιθυμίες. Οι χρήστες μπορούν να μετακινούνται από λειτουργία σε λειτουργία απλώς αγγίζοντας την ανθεκτική οθόνη τεχνολογίας touchscreen, ενώ ειδικό, ενσωματωμένο λογισμικό (accelerometer) επιτρέπει την προβολή κάθε οθόνης είτε οριζόντια (landscape), είτε κατακόρυφα (portrait).


Στο κέντρο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του nüvifone G60 βρίσκεται η τεχνολογία LBS. Οι πληροφορίες σχετικά με τη θέση της συσκευής προστίθενται σε κάθε εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων των emails, των SMS, του photo sharing, της κοινωνικής δικτύωσης και άλλων, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να δώσει σε τρίτους πληροφορίες σχετικά με τη θέση του, μέσα από εφαρμογές που έχουν εμπλουτιστεί με τα αντίστοιχα στοιχεία.


Η πλοήγηση βρίσκεται στην καρδιά του nüvifone G60. Ο δορυφορικός πλοηγός στο nüvifone G60 λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργεί μια συσκευή Garmin nüvi® με προφορτωμένους χάρτες της Βορείου Αμερικής, της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης, και με εκατομύρια σημεία ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, εστιατορίων και διευθύνσεων. Tα σημεία ενδιαφέροντος μπορεί να τα προσεγγίσει κανείς πολύ εύκολα ακολουθώντας φωνητικές οδηγίες σε κάθε στροφή. Εάν ο χρήστης προσπεράσει ή χάσει κάποια στροφή, τότε το nüvifone G60 αυτόμτα υπολογίζει ξανά τη διαδρομή και επεναφέρει το χρήστη στη σωστή πορεία.


Εκτός από τα εκατομμύρια των προφορτωμένων σημείων γενικού ενδιαφέροντος, οι χρήστες μπορούν να συμπληρώσουν τα δεδομένα της συσκευής, χρησιμοποιώντας εφαρμογές LBS από τη σουίτα Connected Services της Garmin-Asus, ένα σύνολο online εφαρμογών και δυναμικών δεδομένων που προσθέτουν ευφυία στις λειτουργίες πλοήγησης, web browsing ή τηλεφωνίας. Η λίστα των εφαρμογών επεκτείνεται συνεχώς και περιλαμβάνει πληροφορίες πραγματικού χρόνου για την κυκλοφορία, τοπικές αναζητήσεις μέσω Google Local search, ονομαστικό τηλεφωνικό κατάλογο, μετεωρολογικές πληροφορίες, πληροφρίες για πτήσεις, καθώς και για τους χρόνους προβολής των κινηματογραφικών ταινιών.


Στη σειρά προϊόντων nüvifone περιλαμβάνεται επίσης το Ciao!™, μια πρωτοποριακή εφαρμογή LBS, η οποία βοηθά τους χρήστες να παραμένουν ενήμεροι σχετικά με την τοποθεσία και την κατάσταση των φίκων τους, συνδυάζοντας τις πληροφορίες θέσης με τα κοινωνικά δίκτυα. Μέσω του Ciao!, οι χρήστες των συσκευών nüvifone users θα βλέπουν τη θέση των φίλων τους σε ένα χάρτη και θα μπορούν έυκολα να οδηγηθούν στο συγκεκριμένο σημείο μέσω του πλοηγού. Οι χρήστες των συσκευών Nüvifone θα μπορούν επίσης να ζητήσουν από το κινητό τους να ενημερώνει αυτόματα τα κοινωνικά δίκτυα με πληροφορίες γαι την τοποθεσία τους. Στους αρχικούς συνεργάτες όσον αφορά το Ciao! περιλαμβάνονται η Buddy Beacon και η GyPSii, ενώ υπάρχει φυσικά η δυνατότητα να προστεθούν κι άλλα κοινωνικά δίκτυα.


Tο nüvifone G60 περιλαμβάνει έναν προηγμένο HTML web browser. Οι χρήστες μπορούν να σερφάρουν στο Ιντερνετ από το κινητό τους, μέσω δικτύων Wi-Fi ή 3G, και οι πληροφορίες παρουσιάζονται με τρόπο παρόμοιο με αυτόν ενός PC browser. Tο nüvifone G60 sυποστηρίζει τα πρωτόκολλα POP3 και IMAP4 για τα email μέσω παρόχων όπως η Yahoo, το Hotmail και το Gmail. Η οθόνη αφής μπορεί να διαμορφωθεί σε ένα soft πληκτρολόγια, είτε τύπου QWERTY, είτε αλφαριθμητικό, διευκολύνοντας έτσι τη λήψη και την αποστολή μηνυμάτων. Tο nüvifone G60 υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία predictive text, ώστε να βοηθά στην αποφυγή των ορθογραφικών λαθών.


Η φιλοσοφία του nüvifone G60, με τις λειτουργίες LBS στο κέντρο, χαρακτηρίζει και τη λειτουργία της φωτογραφικής κάμερας, η οποία διαθέτει αυτόματη εστίαση και ανάλυση 3 megapixel. Η κάμερα μαρκάρει αυτόματα κάθε φωτογραφία με το ακριβές γεωγραφικό μήκος και το πλάτος της τοποθεσίας λήψης (geotags). Ο χρήστης μπορεί, στη συνέχεια, να σώσει την φωτογραφία έτσι ώστε να είναι σε θέση να επιστρέψει αργότερα, μέσω του πλοηγού, στο σημείο λήψης της φωτογραφίας, ή να στείλει τη φωτογραφία μαζί με το γεωγραφικό στίγμα σε κάποιον τρίτο. Tο nüvifone προσφέρει, επίσης, άμεση πρόσβαση σε εκατομύρια φωτογραφίες αξιοθέατων μέσα από το Panoramio, το σχετικό site της Google για picture sharing. Οι φωτογραφίες του Panoramio μπορούν να αναζητηθούν και να ταξινομηθούν βάσει της απόστασης του θέματός τους από την τοποθεσία του χρήστη.


Παρόλο που τα κινητά τηλέφωνα θεωρούνται εδώ και πολύ καιρό συσκευές σημαντικές για την ασφάλεια του χρήστη, το nüvifone G60 προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, επιτρέποντας στον καλούντα να κοινοποιήσει το ακριβές του στίγμα την ώρα που πραγματοποιεί την κλήση. Με ένα μόνο άγγιγμα της οθόνης κατά τη διάρκεια μιας κλήσης , η λειτουργία “Πού βρίσκομαι; ” ενημερώνει το χρήστη για τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες (μήκος και πλάτος), για την κοντινότερη διεύθυνση, διασταύρωση, νοσοκομείο, αστυνομικό τμήμα, ή βενζινάδικο. Και για να διευκολύνει τους οδηγούς να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους όταν το έχουν αφήσει σε ένα μεγάλο, γεμάτο parking, το nüvifone G60 σημειώνει αυτόματα τη θέση στην οποία βρισκόταν, όταν το αφαιρέσαμε από τη βάση του ταμπλώ του αυτοκινήτου.


Η Garmin-Asus αναμένει να προχωρήσει σε ανακοίνωση σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή του nüvifone G60 μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009. Συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της σειράς nüvifone είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.GarminAsus.com.


Σχετικά με τη Garmin-Asus
Η Garmin-Asus αποτελεί μια στρατηγική συμμαχία, κάτω από κοινό brand, η οποία επιτρέπει στην Garmin Ltd. Και την ASUSTeK Computer Inc. να ενώσουν τις δυνάμεις και τους πόρους τους για την ανάπτυξη κινητών τηλεφώνων τεχνολογίας LBS, παγκόσμιας κλάσης.