Η στυλάτη φωτογραφική μηχανή DMC-GF7 της Panasonic, με ανακλινόμενη οθόνη και ποικιλία λειτουργιών για selfies, προσφέρει υψηλή ποιότητα φωτογραφίας ακόμα… και στους αρχάριους.

panasonic_dmc_gf7kkΗ Panasonic με χαρά παρουσιάζει μια νέα Digital Single Lens Mirrorless (DSLM) μηχανή, τη DMC-GF7, από τη σειρά στυλάτων και συμπαγών μηχανών GF, του συστήματος LUMIX G. H DMC-GF7 προσφέρει μεγάλες δυνατότητες φωτογραφιών selfie – από τις μεγαλύτερες παγκόσμια μόδες της εποχής μας – με την ανακλινόμενη κατά 180° οθόνη της και μια ποικιλία δημιουργικών λειτουργιών.
Η βασική φωτογραφική απόδοση της DMC-GF7 είναι εξαιρετική.

Προσφέρει στον χρήστη υψηλής ποιότητας φωτογραφίες με αληθινές, ζωντανές λεπτομέρειες, με την εξαιρετικής ανάλυσης και χρωματικής απόδοσης εικόνα της. Εκμεταλλευόμενη πλήρως τον αισθητήρα Digital Live MOS των 16 Megapixels και τον επεξεργαστή εικόνας Venus Engine, οι εικόνες παράγονται εξαιρετικά οξείες και ευκρινείς, ακόμα και σε καταστάσεις με χαμηλό φωτισμό και ακόμα και όταν έχει επιλεχθεί η υψηλότερη τιμή ευαισθησίας ISO 25600.

 

To σύστημα Contrast AF της DMC-GF7 υπερτερεί τόσο σε ταχύτητα όσο και σε ακρίβεια, καθώς ανταλλάσει ψηφιακά σήματα μεταξύ του σώματος και του φακού με ταχύτητα 240 fps. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στους τρόπους αυτόματης εστίασης: ΑF με ανίχνευση προσώπου/ματιών, AF σε χαμηλό φωτισμό, σημειακή AF και AF μονής λήψης – που απογειώνει την ευχρηστία, καθώς ταιριάζει σε μια ευρύτατη γκάμα συνθηκών φωτογράφισης.

Για την οθόνη της μηχανής επιλέχτηκε μία 3 ιντσών 1.040 kdots LCD αφής τύπου in-cell. Προσφέρει όχι μόνο υψηλή ορατότητα αλλά και εύχρηστη λειτουργία μέσω της αφής. H οθόνη είναι ανακλινόμενη μέχρι σχεδόν 180° και η μηχανή μπαίνει σε λειτουργία «φωτογραφίας selfie» αυτόματα όταν η οθόνη φτάσει στην όρθια-προς-τα-εμπρός θέση της.

 

Στη λειτουργία selfie, διατίθεται μία ποικιλία επιλογών για τον χρήστη: Λήψη με ανίχνευση προσώπου (Face Shutter), λήψη με ανίχνευση προσώπου του φίλου μας (Buddy Shutter) και λειτουργίες αισθητικής βελτίωσης – όλες αυτές είναι νέες λειτουργίες και διαθέσιμες στην DMC-GF7. Με όλα αυτά, οι φωτογραφίες selfie αποκτούν νέο στυλ και γίνονται πιο διασκεδαστικές – όπως η «λήψη selfie χωρίς χέρια».
Mε τη συνδεσιμότητα Wi-Fi® οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τη μηχανή με το smartphone/tablet τους για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.

Η ζεύξη μηχανής και smartphone γίνεται γρήγορα και εύκολα, ακόμα και χωρίς να χρειάζεται password. Το smartphone/tablet μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τηλεχειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών με οθόνη. Με τη λειτουργία Στιγμιαίας Μεταφοράς, οι φωτογραφίες στέλνονται αυτόματα στο smartphone/tablet αμέσως μετά τη λήψη. Επίσης, τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα βίντεο μπορούν να αποθηκεύονται για αρχειοθέτηση στην προκαθορισμένη συσκευή, όπως ένα PC, αυτόματα μέσω του ασύρματου δικτύου στο σπίτι. Η DMC-GF7 ενσωματώνει τη νέα λειτουργία Αυτοφωτογράφισης Άλματος (Jump Snap) που επιτρέπει στον χρήστη να φωτογραφίσει τον εαυτό του ενώ πηδάει στον αέρα, χρησιμοποιώντας την έξυπνη συσκευή του, μέσω WiFi, σαν τηλεχειριστήριο.

 

H DMC-GF7 διαθέτει επίσης εγγραφή βίντεο υψηλής ποιότητας εικόνας Full HD 1920×1080/50p σε φορμά AVCHD progressive και MP4 με ήχο stereo. H πολύ πρακτική συνεχόμενη αυτόματη εστίαση και η παρακολούθηση του αντικειμένου (Tracking AF) είναι διαθέσιμες και στο βίντεο. Η εγγραφή βίντεο σε 24p που μοιάζει με κινηματογραφικό φιλμ, με bitrate 24 Mbps αποδίδει πλούσια λεπτομέρεια που μεταφράζεται σε εξαιρετική εκφραστικότητα στην εικόνα. Η DMC-GF7 διαθέτει επιπλέον ένα νέο τρόπο εγγραφής, που λέγεται Snap Movie, και επιτρέπει στον χρήστη να γράψει βίντεο σε ένα προκαθορισμένο μικρό χρονικό διάστημα (2, 4, 6 ή 8 δευτερολέπτων) σαν να τράβαγε «κινούμενες φωτογραφίες».

Τέλος, χωρίς να είναι το λιγότερο σημαντικό, η Έξυπνη Αυτόματη Λειτουργία (iA, Intelligent Auto) και ο Οδηγός Έτοιμων Αυτόματων Προγραμμάτων (Scene Guide) κάνουν την DMC-GF7 εύκολη στη χρήση, ακόμα και για τους αρχάριους των μηχανών-σύστημα με εναλλάξιμους φακούς. Τα Έτοιμα Προγράμματα «Πορτραίτο», «Παιδιά» και «Τοπίο», που χρησιμοποιούνται πιο συχνά, έχουν τα δικά τους εικονίδια-συντομεύσεις στον επιλογέα λειτουργίας. Για το κάθε φωτογραφικό θέμα ή περίσταση, οι καταλληλότερες ρυθμίσεις τίθενται αυτόματα από τη μηχανή – απλά βάζοντας τον επιλογέα λειτουργίας στην ανάλογη θέση – και το θέμα φωτογραφίζεται με τον καλύτερο τρόπο.

Σε καφέ ή ασημί χρώμα, η DMC-GF7 χαρακτηρίζεται από ένα λεπτό και στυλάτο προφίλ σε σχεδίαση παραδοσιακής φωτογραφικής μηχανής. Η μεγάλη φορητότητά της επιτρέπει στους χρήστες να την έχουν πάντα μαζί τους και να απολαμβάνουν δημιουργική, υψηλής ποιότητας φωτογραφία με τις απεριόριστες δυνατότητες μιας μηχανής-σύστημα με εναλλάξιμους φακούς.

 

1. Nέο στυλ φωτογράφισης selfie με λειτουργία «Selfie χωρίς χέρια»

Η νέα DMC-GF7 είναι σίγουρα η τέλεια μηχανή για φωτογραφίες selfie. H oθόνη αφής 3” 1.040 kdots, όχι μόνο διαθέτει υψηλή ορατότητα κάτω από οποιεσδήποτε φωτιστικές συνθήκες, αλλά έχει και κατασκευή που της επιτρέπει την ανάκλιση κατά 180°. Αμέσως μόλις ανασηκωθεί η οθόνη, η μηχανή ενεργοποιεί αυτόματα τη Λειτουργία Αυτοφωτογράφισης. Στη λειτουργία αυτή υπάρχουν δύο υπολειτουργίες που θα απελευθερώσουν τον φωτοφράκτη, το Face Shutter και το Buddy Shutter, κατά τις οποίες η μηχανή ανιχνεύει, αντίστοιχα, το πρόσωπό μας και το πρόσωπο του φίλου δίπλα μας.

Η πρώτη ενεργοποιείται όταν κουνήσουμε το χέρι μας μπροστά από το πρόσωπό μας και η δεύτερη όταν δύο πρόσωπα έρθουν κοντά μέσα στο καρέ. Στις συμβατικές φωτογραφίες selfie, οι χρήστες πρέπει να τεντώσουν το χέρι τους για να κρατάνε τη μηχανή, γεγονός που κάνει τις φωτογραφίες βαρετές και τετριμμένες. Όμως, η λειτουργία «selfie χωρίς χέρια» επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ό,τι θέλουν με τα χέρια τους, κι έτσι να τραβήξουν αυτοπορτραίτα πιο ελεύθερα και πιο εκφραστικά. Επίσης υπάρχουν και επιπλέον λειτουργίες αισθητικής βελτίωσης: Η απαλή επιδερμίδα (Soft Skin) που χαρίζει μία απαλότητα στο πρόσωπο, η Αποεστίαση, που δίνει ένα φυσικό ανεστίαστο περιβάλλον γύρω από το πρόσωπο, και το «Αδυνάτισμα» του προσώπου.

 

2. Η μέγιστη ποιότητα εικόνας προχωράει πέρα από τις προσδοκίες
Η DMC-GF7 διαθέτει ένα μεγάλο αισθητήρα Digital Live MOS 16 Megapixels, του συστήματος Micro Four Thirds που πετυχαίνει ταυτόχρονα και υψηλότερη ανάλυση και υψηλότερη ευαισθησία με λιγότερο θόρυβο. Η φωτοδίοδος κάθε pixel έχει μεγαλώσει χάρη στην υιοθέτηση υψηλής τεχνολογίας αιχμής ώστε να βελτιωθεί ο χρωματικός κορεσμός και ο εκ νέου σχεδιασμός των φακών του chip έχει βελτιώσει τη συγκέντρωση του φωτός ώστε να επιτύχει υψηλή ευαισθησία. Εκτός από αυτά, η δημιουργία θορύβου έχει μειωθεί τόσο στο κύκλωμα του pixel όσο και στο κύκλωμα ανάγνωσης του ψηφιακού σήματος, ώστε να αποδώσει εξαιρετικό λόγο σήματος προς θόρυβο (S/N ratio).

Ο επεξεργαστής Venus Engine διαθέτει τα δικά του εξελιγμένα συστήματα μείωσης θορύβου. Καταστέλλει περισσότερο τον θόρυβο χάρη στην μεγαλύτερη ελεγχόμενη περιοχή θορύβου. Αυτό καθιστά εύκολο να απομακρυνθεί ένα μεγάλο μπλοκ θορύβου, κάτι που πριν ήταν δύσκολο να ανιχνευτεί, και βοηθάει να παραχθεί καθαρή, απαλή εικόνα, ειδικά στα νυχτερινά τοπία. Επιπλέον, η Πολλαπλή Επεξεργασία Μείωσης Θορύβου (Multi-process Noise Reduction) λειτουργεί σε δύο διαφορετικά στάδια, επιτρέποντας ακόμα πιο λεπτομερή έλεγχο στο επίπεδο θορύβου. Η υφή του θορύβου αυτή καθαυτή, ανεξάρτητα από το μέγεθος του θορύβου, έχει βελτιωθεί με αυτή την αποκλειστική επεξεργασία ελέγχου, που έχει σαν αποτέλεσμα την αναπαραγωγή απαλού ανθρώπινου δέρματος ακόμα και σε υψηλές ευαισθησίες.

 

Ακόμα, η σχεδίαση του νέου κυκλώματος Detail Reproduction Filter Process βελτιώνει το όριο ανάλυσης και την αντίθεση στην περιοχή μεσαίων-υψηλών συχνοτήτων. Και, ο εξελιγμένος Έξυπνος Έλεγχος Δυναμικού Πεδίου (Intelligent D-range Control) προσφέρει ευρύτερο δυναμικό πεδίο ενώ διατηρεί την ομαλή διαβάθμιση χάρη στην υψηλής ακρίβειας επεξε