Η στυλάτη φωτογραφική μηχανή DMC-GF7 της Panasonic, με ανακλινόμενη οθόνη και ποικιλία λειτουργιών για selfies, προσφέρει υψηλή ποιότητα φωτογραφίας ακόμα… και στους αρχάριους.

panasonic_dmc_gf7kkΗ Panasonic με χαρά παρουσιάζει μια νέα Digital Single Lens Mirrorless (DSLM) μηχανή, τη DMC-GF7, από τη σειρά στυλάτων και συμπαγών μηχανών GF, του συστήματος LUMIX G. H DMC-GF7 προσφέρει μεγάλες δυνατότητες φωτογραφιών selfie – από τις μεγαλύτερες παγκόσμια μόδες της εποχής μας – με την ανακλινόμενη κατά 180° οθόνη της και μια ποικιλία δημιουργικών λειτουργιών.
Η βασική φωτογραφική απόδοση της DMC-GF7 είναι εξαιρετική.

Προσφέρει στον χρήστη υψηλής ποιότητας φωτογραφίες με αληθινές, ζωντανές λεπτομέρειες, με την εξαιρετικής ανάλυσης και χρωματικής απόδοσης εικόνα της. Εκμεταλλευόμενη πλήρως τον αισθητήρα Digital Live MOS των 16 Megapixels και τον επεξεργαστή εικόνας Venus Engine, οι εικόνες παράγονται εξαιρετικά οξείες και ευκρινείς, ακόμα και σε καταστάσεις με χαμηλό φωτισμό και ακόμα και όταν έχει επιλεχθεί η υψηλότερη τιμή ευαισθησίας ISO 25600.

 

To σύστημα Contrast AF της DMC-GF7 υπερτερεί τόσο σε ταχύτητα όσο και σε ακρίβεια, καθώς ανταλλάσει ψηφιακά σήματα μεταξύ του σώματος και του φακού με ταχύτητα 240 fps. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στους τρόπους αυτόματης εστίασης: ΑF με ανίχνευση προσώπου/ματιών, AF σε χαμηλό φωτισμό, σημειακή AF και AF μονής λήψης – που απογειώνει την ευχρηστία, καθώς ταιριάζει σε μια ευρύτατη γκάμα συνθηκών φωτογράφισης.

Για την οθόνη της μηχανής επιλέχτηκε μία 3 ιντσών 1.040 kdots LCD αφής τύπου in-cell. Προσφέρει όχι μόνο υψηλή ορατότητα αλλά και εύχρηστη λειτουργία μέσω της αφής. H οθόνη είναι ανακλινόμενη μέχρι σχεδόν 180° και η μηχανή μπαίνει σε λειτουργία «φωτογραφίας selfie» αυτόματα όταν η οθόνη φτάσει στην όρθια-προς-τα-εμπρός θέση της.

 

Στη λειτουργία selfie, διατίθεται μία ποικιλία επιλογών για τον χρήστη: Λήψη με ανίχνευση προσώπου (Face Shutter), λήψη με ανίχνευση προσώπου του φίλου μας (Buddy Shutter) και λειτουργίες αισθητικής βελτίωσης – όλες αυτές είναι νέες λειτουργίες και διαθέσιμες στην DMC-GF7. Με όλα αυτά, οι φωτογραφίες selfie αποκτούν νέο στυλ και γίνονται πιο διασκεδαστικές – όπως η «λήψη selfie χωρίς χέρια».
Mε τη συνδεσιμότητα Wi-Fi® οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τη μηχανή με το smartphone/tablet τους για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.

Η ζεύξη μηχανής και smartphone γίνεται γρήγορα και εύκολα, ακόμα και χωρίς να χρειάζεται password. Το smartphone/tablet μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τηλεχειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών με οθόνη. Με τη λειτουργία Στιγμιαίας Μεταφοράς, οι φωτογραφίες στέλνονται αυτόματα στο smartphone/tablet αμέσως μετά τη λήψη. Επίσης, τόσο οι φωτογραφίες όσο και τα βίντεο μπορούν να αποθηκεύονται για αρχειοθέτηση στην προκαθορισμένη συσκευή, όπως ένα PC, αυτόματα μέσω του ασύρματου δικτύου στο σπίτι. Η DMC-GF7 ενσωματώνει τη νέα λειτουργία Αυτοφωτογράφισης Άλματος (Jump Snap) που επιτρέπει στον χρήστη να φωτογραφίσει τον εαυτό του ενώ πηδάει στον αέρα, χρησιμοποιώντας την έξυπνη συσκευή του, μέσω WiFi, σαν τηλεχειριστήριο.

 

H DMC-GF7 διαθέτει επίσης εγγραφή βίντεο υψηλής ποιότητας εικόνας Full HD 1920×1080/50p σε φορμά AVCHD progressive και MP4 με ήχο stereo. H πολύ πρακτική συνεχόμενη αυτόματη εστίαση και η παρακολούθηση του αντικειμένου (Tracking AF) είναι διαθέσιμες και στο βίντεο. Η εγγραφή βίντεο σε 24p που μοιάζει με κινηματογραφικό φιλμ, με bitrate 24 Mbps αποδίδει πλούσια λεπτομέρεια που μεταφράζεται σε εξαιρετική εκφραστικότητα στην εικόνα. Η DMC-GF7 διαθέτει επιπλέον ένα νέο τρόπο εγγραφής, που λέγεται Snap Movie, και επιτρέπει στον χρήστη να γράψει βίντεο σε ένα προκαθορισμένο μικρό χρονικό διάστημα (2, 4, 6 ή 8 δευτερολέπτων) σαν να τράβαγε «κινούμενες φωτογραφίες».

Τέλος, χωρίς να είναι το λιγότερο σημαντικό, η Έξυπνη Αυτόματη Λειτουργία (iA, Intelligent Auto) και ο Οδηγός Έτοιμων Αυτόματων Προγραμμάτων (Scene Guide) κάνουν την DMC-GF7 εύκολη στη χρήση, ακόμα και για τους αρχάριους των μηχανών-σύστημα με εναλλάξιμους φακούς. Τα Έτοιμα Προγράμματα «Πορτραίτο», «Παιδιά» και «Τοπίο», που χρησιμοποιούνται πιο συχνά, έχουν τα δικά τους εικονίδια-συντομεύσεις στον επιλογέα λειτουργίας. Για το κάθε φωτογραφικό θέμα ή περίσταση, οι καταλληλότερες ρυθμίσεις τίθενται αυτόματα από τη μηχανή – απλά βάζοντας τον επιλογέα λειτουργίας στην ανάλογη θέση – και το θέμα φωτογραφίζεται με τον καλύτερο τρόπο.

Σε καφέ ή ασημί χρώμα, η DMC-GF7 χαρακτηρίζεται από ένα λεπτό και στυλάτο προφίλ σε σχεδίαση παραδοσιακής φωτογραφικής μηχανής. Η μεγάλη φορητότητά της επιτρέπει στους χρήστες να την έχουν πάντα μαζί τους και να απολαμβάνουν δημιουργική, υψηλής ποιότητας φωτογραφία με τις απεριόριστες δυνατότητες μιας μηχανής-σύστημα με εναλλάξιμους φακούς.

 

1. Nέο στυλ φωτογράφισης selfie με λειτουργία «Selfie χωρίς χέρια»

Η νέα DMC-GF7 είναι σίγουρα η τέλεια μηχανή για φωτογραφίες selfie. H oθόνη αφής 3” 1.040 kdots, όχι μόνο διαθέτει υψηλή ορατότητα κάτω από οποιεσδήποτε φωτιστικές συνθήκες, αλλά έχει και κατασκευή που της επιτρέπει την ανάκλιση κατά 180°. Αμέσως μόλις ανασηκωθεί η οθόνη, η μηχανή ενεργοποιεί αυτόματα τη Λειτουργία Αυτοφωτογράφισης. Στη λειτουργία αυτή υπάρχουν δύο υπολειτουργίες που θα απελευθερώσουν τον φωτοφράκτη, το Face Shutter και το Buddy Shutter, κατά τις οποίες η μηχανή ανιχνεύει, αντίστοιχα, το πρόσωπό μας και το πρόσωπο του φίλου δίπλα μας.

Η πρώτη ενεργοποιείται όταν κουνήσουμε το χέρι μας μπροστά από το πρόσωπό μας και η δεύτερη όταν δύο πρόσωπα έρθουν κοντά μέσα στο καρέ. Στις συμβατικές φωτογραφίες selfie, οι χρήστες πρέπει να τεντώσουν το χέρι τους για να κρατάνε τη μηχανή, γεγονός που κάνει τις φωτογραφίες βαρετές και τετριμμένες. Όμως, η λειτουργία «selfie χωρίς χέρια» επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ό,τι θέλουν με τα χέρια τους, κι έτσι να τραβήξουν αυτοπορτραίτα πιο ελεύθερα και πιο εκφραστικά. Επίσης υπάρχουν και επιπλέον λειτουργίες αισθητικής βελτίωσης: Η απαλή επιδερμίδα (Soft Skin) που χαρίζει μία απαλότητα στο πρόσωπο, η Αποεστίαση, που δίνει ένα φυσικό ανεστίαστο περιβάλλον γύρω από το πρόσωπο, και το «Αδυνάτισμα» του προσώπου.

 

2. Η μέγιστη ποιότητα εικόνας προχωράει πέρα από τις προσδοκίες
Η DMC-GF7 διαθέτει ένα μεγάλο αισθητήρα Digital Live MOS 16 Megapixels, του συστήματος Micro Four Thirds που πετυχαίνει ταυτόχρονα και υψηλότερη ανάλυση και υψηλότερη ευαισθησία με λιγότερο θόρυβο. Η φωτοδίοδος κάθε pixel έχει μεγαλώσει χάρη στην υιοθέτηση υψηλής τεχνολογίας αιχμής ώστε να βελτιωθεί ο χρωματικός κορεσμός και ο εκ νέου σχεδιασμός των φακών του chip έχει βελτιώσει τη συγκέντρωση του φωτός ώστε να επιτύχει υψηλή ευαισθησία. Εκτός από αυτά, η δημιουργία θορύβου έχει μειωθεί τόσο στο κύκλωμα του pixel όσο και στο κύκλωμα ανάγνωσης του ψηφιακού σήματος, ώστε να αποδώσει εξαιρετικό λόγο σήματος προς θόρυβο (S/N ratio).

Ο επεξεργαστής Venus Engine διαθέτει τα δικά του εξελιγμένα συστήματα μείωσης θορύβου. Καταστέλλει περισσότερο τον θόρυβο χάρη στην μεγαλύτερη ελεγχόμενη περιοχή θορύβου. Αυτό καθιστά εύκολο να απομακρυνθεί ένα μεγάλο μπλοκ θορύβου, κάτι που πριν ήταν δύσκολο να ανιχνευτεί, και βοηθάει να παραχθεί καθαρή, απαλή εικόνα, ειδικά στα νυχτερινά τοπία. Επιπλέον, η Πολλαπλή Επεξεργασία Μείωσης Θορύβου (Multi-process Noise Reduction) λειτουργεί σε δύο διαφορετικά στάδια, επιτρέποντας ακόμα πιο λεπτομερή έλεγχο στο επίπεδο θορύβου. Η υφή του θορύβου αυτή καθαυτή, ανεξάρτητα από το μέγεθος του θορύβου, έχει βελτιωθεί με αυτή την αποκλειστική επεξεργασία ελέγχου, που έχει σαν αποτέλεσμα την αναπαραγωγή απαλού ανθρώπινου δέρματος ακόμα και σε υψηλές ευαισθησίες.

 

Ακόμα, η σχεδίαση του νέου κυκλώματος Detail Reproduction Filter Process βελτιώνει το όριο ανάλυσης και την αντίθεση στην περιοχή μεσαίων-υψηλών συχνοτήτων. Και, ο εξελιγμένος Έξυπνος Έλεγχος Δυναμικού Πεδίου (Intelligent D-range Control) προσφέρει ευρύτερο δυναμικό πεδίο ενώ διατηρεί την ομαλή διαβάθμιση χάρη στην υψηλής ακρίβειας επεξεργασία σήματος. Μειώνοντας το «μπούκωμα» των μαύρων αλλά και το «κάψιμο» των λευκών, κάθε περιοχή της εικόνας – από το πιο σκοτεινό έως το πιο φωτεινό – αναπαράγεται με πιστότητα.
Ο συνδυασμός του αισθητήρα Digital Live MOS και του επεξεργαστή Venus Engine επιτυγχάνει αναπαραγωγή εξαιρετικής ευκρίνειας, καθιστώντας δυνατή τη λήψη καθαρών φωτογραφιών ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και επιτρέπει στην ευαισθησία να ανέβει στο μέγιστο των ISO 25600, ενώ κατεβαίνει παράλληλα στα ISO 100 (Extended).

 

3. H κορυφαία απόδοση Αυτόματης Εστίασης ανάμεσα σε συμβατικές DSLR και Mirrorless μηχανές

Όλες οι φωτογραφικές μηχανές του συστήματος LUMIX G, και η νέα DMC-GF7, διαθέτουν τεχνολογία Contrast AF για το σύστημα εστίασης τους. Σε σύγκριση με το σύστημα Phase difference AF, η εστίαση Contrast AF δίνει μεγαλύτερη ακρίβεια ειδικά όταν φωτογραφίζουμε με φωτεινούς φακούς με μικρή τιμή διαφράγματος. Η DMC-GF7 διαθέτει το υψηλής ταχύτητας σύστημα Light Speed AF, που καθιστά δυνατή τη φωτογράφιση ακόμα και γρήγορα κινούμενων αντικειμένων με καθαρότητα.

Όχι μόνο η ακρίβεια αλλά και η ταχύτητα της αυτόματης εστίασης της DMC-GF7 ξεπερνάει και τις κορυφαίες DSLR με Phase difference. Η μηχανή και ο φακός ανταλλάσουν ένα σήμα σε ταχύτητα έως 240 fps για να ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο εστίασης. Η DMC-GF7 φτάνει την ταχύτητα συνεχόμενης λήψης στα 5,8 fps περίπου (σε AFS) και στα 5 fps (σε AFC ή AF 1 περιοχής) στα 16 Megapixels και με ανώτερο τα 40 fps χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό φωτοφράκτη. Επίσης, η Παρακολούθηση Εστίασης (AF Tracking) επιτρέπει συνεχόμενη φωτογράφισηγια την σύλληψη κινούμενων αντικειμένων σε οξύτατη εστίαση με ταχύτητα σχεδόν 4 fps.

 

Η Αυτόματη Εστίαση σε χαμηλό φωτισμό (Low Light AF), που είναι δημοφιλής στις μηχανές DSLM του συστήματος LUMIX G, είναι επίσης διαθέσιμη, καθιστώντας δυνατή την εστίαση του θέματος με μεγαλύτερη ακρίβεια όταν αυτό φωτίζεται λίγο, όπως π.χ. από το φως του φεγγαριού, ακόμα και χωρίς τη χρήση της λυχνίας υποβοήθησης της αυτόματης εστίασης. Βελτιώνει ακόμα περισσότερο την απόδοση ώστε να λειτουργεί σε καταστάσεις λιγότερο φωτισμένες κατά -4EV, πράγμα που σημαίνει σκοτεινές σκηνές όπως κάτω από έναστρο ουρανό χωρίς καμία άλλη φωτιστική πηγή.

Εκτός από τη συμβατική Face Recognition AF (Aυτόματη Εστίαση με Ανίχνευση Προσώπου), η DMC-GF7 ενσωματώνει και το νέο σύστημα AF Ανίχνευσης Προσώπου/Ματιών που αυτόματα εστιάζει ακριβώς στα μάτια ενός ανθρώπινου προσώπου. Με την σημειακή αυτόματη εστίαση (Pinpoint AF) ο χρήστης μπορεί να μεγεθύνει την περιοχή εστίασης κατά 5x φορές για να εστιάσει, απλά ακουμπώντας με το δάχτυλο στην οθόνη αφής. Η μεγέθυνση είναι επίσης δυνατή και μέσω του περιστροφικού επιλογέα, και η μεγέθυνση μπορεί να είναι προσαρμόσιμη από 3x έως 10x σε βήματα του 0,1x.

 

Eπίσης διαθέσιμη είναι η λειτουργία «Ένδειξης εικόνας σε εικόνα» και η μεγέθυνση της «μέσα» εικόνας είναι επιλέξιμη από το 3x έως το 6x, χωρίς βήματα, γεγονός που επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει με μεγάλη ακρίβεια την εστίαση στο σημείο που επιθυμεί, ενώ συγχρόνως βλέπει και την πλήρη εικόνα της σύνθεσής του. Η αυτόματη εστίαση μονής λήψης διατίθεται ακόμα και στη λειτουργία χειροκίνητης εστίασης, απλά αγγίζοντας το εικονίδιο στην οθόνη, ώστε να επιτευχθεί μια εστίαση χοντρικά στο αντικείμενο και στη συνέχεια να συνεχίσετε με την χειροκίνητη εστίαση ώστε να μικρορυθμίσετε την εστίαση με ακρίβεια.

 

4. Πληθώρα εξελιγμένων λειτουργιών σε ένα λεπτό σώμα, με μεγάλη ευχρηστία

Επιτυγχάνοντας δραματική μείωση του μεγέθους, η νέα DMC-GF7 διαθέτει λεπτό, στυλάτο προφίλ με υψηλή φορητότητα. Κάθε μέρος της, όπως τα πλήκτρα και οι επιλογείς, είναι προσεκτικά τοποθετημένα ώστε να επιτευχθεί σχεδίαση και χρηστικότητα υψηλού επιπέδου. Η λαβή με το δερμάτινο τελείωμα είναι εργονομικά σχεδιασμένη και εύκολη στο κράτημα. Ντυμένη σε μοντέρνο καφέ ή ασημί χρώμα, η DMC-GF7 ταιριάζει απόλυτα στο περιβάλλον της πόλης και σε άντρες ή γυναίκες χρήστες που θα απολαμβάνουν την υψηλής ποιότητας φωτογράφιση καθημερινά.

Η DMC-GF7 διαθέτει ένα πλήκτρο επαναφοράς των ρυθμίσεων στην πλάτη της μηχανής. Όλες οι ρυθμίσεις της λήψης μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους τιμή με το πάτημα του πλήκτρου αυτού, χρησιμότατο για τους χρήστες που έκαναν λάθος ρυθμίσεις χωρίς να το καταλάβουν.

Τα Έτοιμα Προγράμματα «Πορτραίτο», «Παιδιά» και «Τοπίο», που χρησιμοποιούνται συχνότερα, έχουν τις δικές τους συντομεύσεις στον επιλογέα. Οι πιο σωστές ρυθμίσεις για κάθε περίσταση, εφαρμόζονται αυτόματα, απλά βάζοντας τον επιλογέα στην αντίστοιχη θέση, έτσι ώστε και οι αρχάριοι να τραβήξουν αυτά τα θέματα με τον καλύτερο τρόπο. Ας σημειωθεί ότι στο Έτοιμο Πρόγραμμα «Παιδιά» ενεργοποιείται η λήψη με ριπή υψηλής ταχύτητας έτσι ώστε να μη χαθεί καμία φευγαλέα στιγμή.

 

5. Εύκολη ασύρματη σύνδεση μέσω Wi-Fi® με smartphones

H DMC-GF7 διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi® (IEEE 802.11 b/g/n) για να προσφέρει πιο ευέλικτη εμπειρία φωτογράφισης και στιγμιαίο διαμοιρασμό των φωτογραφιών, πολύ εύκολα. Μόλις ο χρήστης εγκαταστήσει την ειδική εφαρμογή Image App (για iOS ή Android) της Panasonic, στο smartphone/tablet σας και συνδεθεί ασύρματα με τη μηχανή, θα μπορεί να τραβάει φωτογραφίες, να περιηγείται στις φωτογραφίες που έχει τραβήξει και να στέλνει φωτογραφίες (διαμοιρασμός) – όλα αυτά από μακριά.

Η σύνδεση της μηχανής με το smartphone/tablet είναι γρήγορη και εύκολη, με το πάτημα του πλήκτρου Fn1/Wi-Fi* ή με ανάγνωση του κώδικα QR. Για να γίνει ακόμα πιο απλό, ακόμα και η εισαγωγή του password μπορεί να παραληφθεί. Επιπλέον, το μενού καθοδήγησης εμφανίζεται αρχικά όταν ενεργοποιείται η εφαρμογή Image App, ώστε να επιτρέψει στον χρήστη να φτάσει στο μενού λειτουργίας αμέσως. Τώρα είναι ευκολότερο να στείλετε μία φωτογραφία, ενώ περιηγείστε στις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει, χάρη στη νέα δυνατότητα «άμεσου ανεβάσματος».

 

Η λήψη από μακριά, τόσο φωτογραφίας όσο και βίντεο, είναι διαθέσιμη από το smartphone/tablet, σαν τηλεχειριστήριο με οθόνη που δείχνει το κάδρο μας ζωντανά και με ομαλή κίνηση 30 fps. Όχι μόνο η απελευθέρωση του φωτοφράκτη για τη λήψη της φωτογραφίας, αλλά και όλες οι άλλες λειτουργίες, όπως το zoom, η εστίαση, και οι ρυθμίσεις της ταχύτητας, διαφράγματος και αντιστάθμισης της έκθεσης, είναι όλες διαθέσιμες και ρυθμίσιμες από το smartphone/tablet. Και όχι μόνο αυτά. Η DMC-GF7 διαθέτει ακόμα μία νέα λειτουργία, την «Αυτοφωτογράφιση Άλματος» (“Jump Snap”).
Κρατώντας το smartphone στο χέρι ή έχοντάς το σε μια τσέπη, το smartphone ανιχνεύει την υψηλότερη θέση όταν ο χρήστης πηδάει και απελευθερώνει τον φωτοφράκτη της μηχανής, που έχει εξαρχής τοποθετηθεί μακριά από τον χρήστη. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αυτοφωτογραφίζονται όταν πηδάνε, σαν να πέταγαν στον αέρα.

Η λειτουργία Στιγμιαίας Μεταφοράς επιτρέπει στη μηχανή να στέλνει αυτόματα τις φωτογραφίες στην έξυπνη συσκευή που έχει οριστεί, οποτεδήποτε ο φωτοφράκτης απελευθερώνεται. Στην αναπαραγωγή, μπορεί επίσης ο χρήστης να επιλέξει τη φωτογραφία που απεικονίζεται στην οθόνη της μηχανής του και να τη στείλει αμέσως στο smartphone/tablet του ή να την ανεβάσει στην προκαθορισμένη του υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και να τη μοιραστεί επί τόπου.

Ακόμα, είναι δυνατό να καταχωρίσει την πληροφορία τοποθεσίας στη φωτογραφία του, χρησιμοποιώντας το αρχείο log του GPS (Global Positioning System) του smartphone/tablet του.

 

6. Υψηλής ποιότητας εγγραφή βίντεο Full-HD 1080/50p

Η DMC-GF7 γράφει απίστευτα ομαλής κίνησης, υψηλής ανάλυσης βίντεο Full-HD 1920×1080/50p σε φορμά AVCHD Progressive ή MP4 (MPEG-4/H.264). Η DMC- GF7 υποστηρίζει επίσης και εγγενή λειτουργία στα 1080/24p σε 24 Mbps σε φορμά AVCHD, αποδίδοντας εντυπωσιακή κινηματογραφική κίνηση στο υλικό σας. To Full-HD 1920×1080/50p βίντεο μπορεί επίσης να εγγραφεί σε AVCHD progressive / MP4 στα 28 Mbps. Χάρη στη τεχνολογία pixel-mix που έγινε εφικτή από τη βελτίωση της ευαισθησίας του αισθητήρα, η οξύτητα και η ευκρίνεια βελτιώνονται και στην κινούμενη εικόνα.

Εκτός από την σε αληθινό χρόνο συνεχόμενη αυτόματη εστίαση, η αυτόματη εστίαση με την αφή κατά την εγγραφή βίντεο επιτρέπει στον χρήστη να απολαμβάνουν εστίαση και αλλαγή της εστίασης κατά τη λήψη επαγγελματικού επιπέδου. Η παρακολούθηση της εστίασης κλειδώνει στο αντικείμενο που είναι εστιασμένο, ακόμα κι όταν αυτό κινείται.
Ήχος υψηλής ποιότητας μπορεί να εγγραφεί με το Dolby® Digital. Υπάρχει επίσης λειτουργία αποκοπής ανέμου ώστε να κόψει το μεγαλύτερο μέρος του περιβάλλοντος ανέμου. Η λειτουργία μετατροπής Extra Tele αυξάνει το zoom έως 4.8x, χωρίς υποβάθμιση της ποιότητας της εικόνας, σε χαμηλότερη ανάλυση.

 

Η DMC-GF7 διαθέτει και τη νέα δυνατότητα Snap Movie. Ο χρήστης μπορεί να γράψει βίντεο για μία συγκεκριμένη σύντομη χρονική διάρκεια (2/4/6/8 δευτ.) σαν να είχε τραβήξει «κινούμενες φωτογραφίες». Σε αυτή τη λειτουργία, είναι δυνατή τόσο η αλλαγή εστίασης κατά τη λήψη όσο και η πρόσθεση εφέ fade (color in/out, black in/out, white in/out). Αυτά τα μικρά βίντεο είναι εύκολο να μοιραστούν, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Panasonic Image App και μπορείτε ακόμα να τα συρράψετε, σε οποιαδήποτε σειρά επιθυμείτε, ακόμα και να προσθέσετε μουσική στο τελικό συνολικό βίντεο που θα προκύψει, αργότερα, αντικαθιστώντας τον αρχικό του ήχο.

Η λήψη Time Lapse αρχίζει αυτόματα να τραβάει φωτογραφίες σε μία χρονική διαδοχή, μόλις οριστεί ο χρόνος έναρξης, το μεσοδιάστημα και ο συνολικός αριθμός φωτογραφιών που θα τραβηχτούν. Η λειτουργία Stop Motion Animation προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα βίντεο stop motion (με ακίνητα καρέ), στην ίδια τη μηχανή, με φωτογραφίες που τραβάτε συνεχόμενα και ενώ ενδιάμεσα αλλάζετε τη θέση του αντικειμένου ελάχιστα κάθε φορά. Αυτό το εφέ κάνει το αντικείμενο να φαίνεται σαν να κινείται από μόνο του.

 

7. Δημιουργικός Έλεγχος και Δημιουργικό Panorama για ακόμα μεγαλύτερη εκφραστικότητα
Η DMC-GF7 ενσωματώνει μια ποικιλία καλλιτεχνικών λειτουργιών που προσδίδουν διασκέδαση στη ψηφιακή φωτογραφία σας. Ο δημοφιλής Δημιουργικός Έλεγχος προσφέρει την επιλογή από 22 διαφορετικά φίλτρα: Expressive / Retro / Old Days / High Key / Low Key / Sepia / Monochrome / Dynamic Monochrome / Rough Monochrome / Silky Monochrome / Impressive Art / High Dynamic / Cross Process / Toy Effect / Toy Pop / Bleach Bypass / Miniature Effect / Soft Focus / Fantasy / Star Filter / One Point Color / Sunshine. Οι παράμετροι του κάθε φίλτρου-εφέ μπορούν επίσης να ρυθμιστούν στα γούστα σας.

Μάλιστα, τώρα, είναι δυνατό να εφαρμόσετε ένα από αυτά τα εφέ ακόμα και όταν φωτογραφίζετε με έναν από τους τρόπους λήψης P/A/S/M. Ο χρήστης μπορεί να συνδυάσει, έτσι, τις αγαπημένες του ρυθμίσεις και το φίλτρο της αρεσκείας του, ώστε να φτιάξει μια φωτογραφία εντελώς όπως την φαντάστηκε. Επίσης, η DMC- GF7 απέκτησε και μια ακόμα νέα δυνατότητα: μπορεί να τραβάει φωτογραφίες «με» και «χωρίς» εφέ ταυτόχρονα, ώστε αργότερα ο χρήστης να μπορεί να τις συγκρίνει.

 

Με το Δημιουργικό Panorama είναι δυνατή η δημιουργία μιας οριζόντιας ή κατακόρυφης πανοραμικής φωτογραφίας, με τις συνεχόμενες φωτογραφίες να λαμβάνονται και να επικαλύπτουν η κάθε μία την προηγούμενή της, και παράλληλα να μπορεί να εφαρμοστεί ένα από τα 18 διαθέσιμα φίλτρα-εφέ. Η λειτουργία Photo Style, που δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε την υφή μιας φωτογραφίας, τώρα αναβαθμίστηκε και περιλαμβάνει το φίλτρο Monochrome (Ye/Or/R/G) για ακόμα πιο εκφραστικές μονόχρωμες φωτογραφίες.

 

8. Άλλες δυνατότητες
Έξυπνη Αυτόματη Λειτουργία iA+ (Intelligent Auto) για φωτογραφίες και βίντεο

Για τους αρχάριους, η Έξυπνη Αυτόματη Λειτουργία (iA, Intelligent Auto) προσφέρει απροβλημάτιστη και εύκολη λήψη φωτογραφιών με ποικιλία έξυπνων ρυθμίσεων και αυτοματισμών, όπως η Παρακολούθηση της εστίασης, η Έξυπνη Επιλογή Έτοιμου Προγράμματος, η Αναγνώριση Προσώπου, ο Έξυπνος Έλεγχος Ευαισθησίας και η Ανίχνευση Τροφίμων.

 

Οδηγός Θεμάτων
Ο Οδηγός Θεμάτων προσφέρει 20 φωτογραφίες παραδείγματα, τραβηγμένες από επαγγελματίες φωτογράφους. Ο χρήστης μπορεί να διαλέξει το πλησιέστερο στο θέμα που ετοιμάζεται να φωτογραφίσει και οι παράμετροι της φωτογραφίας θα ρυθμιστούν με τις πιο σωστές τιμές, αυτόματα. Επιπλέον, η διαδικασία της φωτογράφισης, τεχνικές συμβουλές και ο προτεινόμενος εναλλάξιμος φακός που χρειάζεται για το θέμα μπορούν να προβάλλονται, έτσι ώστε ο χρήστης να μαθαίνει φωτογραφία.

 

Υψηλή Ταχύτητα Φωτοφράκτη, έως 1/16000 sec
Η DMC- GF7 διαθέτει την υψηλότερη ταχύτητα φωτοφράκτη, έως 1/16000 (ηλεκτρονικός φωτοφράκτης) όχι μόνο για να μπορεί να παγώνει και τα πιο γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, αλλά και για να μπορεί να χρησιμοποιεί και τους πιο γρήγορους, φωτεινούς φακούς, σε πλήρως ανοιχτό διάφραγμα, σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να δίνει εντυπωσιακό εφέ αποεστίασης.

 

Έκθεση μεγάλης διάρκειας (“Time”)
Για πιο προχωρημένη φωτογραφία, προστέθηκε μια νέα λειτουργία, η Έκθεση Μεγάλης Διάρκειας (“Time”). Aυτή η λειτουργία επιτρέπει στον φωτογράφο να ρυθμίσει χρόνους έκθεσης έως 60 δευτερόλεπτα. Η έκθεση αρχίζει με το πάτημα του κουμπιού απελευθέρωσης του φωτοφράκτη και τελειώνει πατώντας το ξανά. Focus Peaking
Για πιο πρακτικό έλεγχο της εστίασης, η DMC-GF7 διαθέτει λειτουργία Focus Peaking που δείχνει την πιο εστιασμένη περιοχή στη λειτουργία χειροκίνητης εστίασης (MF) ή στη λειτουργία αυτόματης+χειροκίνητης εστίαστης (AF+MF). Ο χρήστης μπορεί να δει την εστιασμένη περιοχή στο θέμα του ενώ το παρακολουθεί ζωντανά (Live View) στην οθόνη του. Mπορεί να ρυθμιστεί στις θέσεις HIGH / LOW / OFF και το χρώμα ένδειξης μπορεί να αλλάξει σε μπλε, λευκό ή πορτοκαλί, σύμφωνα με το θέμα της φωτογράφισης κατά τη ζωντανή προθέαση (live view). Ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη λειτουργία όταν ελέγχει τη μηχανή του από μακριά, με το smartphone/tablet του μέσω Wi-Fi® τόσο σε φωτογραφία όσο και σε βίντεο.

 

Αθόρυβη λειτουργία
Αυτή η λειτουργία γυρνάει τον φωτοφράκτη από μηχανικό σε ηλεκτρονικό και «κλείνει» όλους τους ήχους (αυτόματης εστίασης, λειτουργίας) ενώ απενεργοποιεί και την λυχνία υποβοήθησης της εστίασης και το φλας – όλα αυτά με μία μόνο ρύθμιση – για ειδικές φωτογραφικές καταστάσεις.

 

Ηλεκτρονικό Αλφάδι
Η DMC-GF7 είναι εξοπλισμένη με Ηλεκτρονικό Αλφάδι και αντιλαμβάνεται την οριζόντια ή την κατακόρυφη κλίση της λήψης, μέσω ενσωματωμένου αισθητήρα, και προβάλει την οριζοντιότητα στην οθόνη, βοηθώντας έτσι τον χρήστη να διατηρήσει με ακρίβεια τη σύνθεσή του οριζόντια.

 

WB (White Balance) Bracket
Διαθέσιμη είναι και η τεχνική bracketing για την Ισορροπία Λευκού (WB Bracket), που τραβάει 3 φωτογραφίες με διαφορετικές ρυθμίσεις WB, μόνο με ένα πάτημα του πλήκτρου απελευθέρωσης του φωτοφράκτη.