H μικρή μηχανή με μεγάλο zoom 20x και ανακλινόμενη οθόνη LUMIX DMC-TZ57, διαθέτει εντυπωσιακές λειτουργίες αυτοφωτογράφισης, όπως λήψη φωτογραφίας selfie χωρίς χέρια.

Panasonic_Lumix_DMC-ZS45_DMC-TZ57Η Panasonic παρουσιάζει μια νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή compact, την DMC-TZ57, με πανίσχυρο οπτικό zoom 20x (35mm ισοδύναμο: 24-480mm) σαν νέο μέλος της σειράς LUMIX TZ. Η σειρά TZ, με τις μικρές, μεγέθους τσέπης, αλλά υψηλής απόδοσης μηχανές έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση και είναι εξαιρετικά δημοφιλής, για τον ευέλικτο φακό τους, από υπερευρυγώνιο μέχρι μεγάλο τηλεφακό, και την υψηλή ποιότητα εικόνας τους, σε φωτογραφία και βίντεο.
Ο Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας POWER O.I.S. αυξάνει την ακρίβεια στην ελαχιστοποίηση του θολώματος, ακόμα και όταν χρησιμοποιούμε το zoom σε θέση τηλεφακού και η Ενεργή Λειτουργία μειώνει αποτελεσματικά τις δονήσεις από την αστάθεια του χεριού κατά την εγγραφή βίντεο.
Η επεξεργασία εικόνας, από τον Υψηλής Ευαισθησίας αισθητήρα MOS των 16 Megapixels και τον επεξεργαστή εικόνας, είναι κορυφαία όχι μόνο στην ποιότητα εικόνας αλλά και στην ταχύτητα επεξεργασίας. Αποδίδει εγγραφή βίντεο Full-HD 1920×1080 και υψηλής ταχύτητας συνεχόμενη λήψη (burst) φωτογραφιών στα 10 καρέ/δευτερ. σε υψηλή ποιότητα εικόνας. Επίσης συνεισφέρουν στη γρήγορη έναρξη της μηχανής και στην πολύ γρήγορη αυτόματη εστίαση (Light Speed AF) ώστε να μπορεί η μηχανή να προλαβαίνει και τις πιο φευγαλέες φωτογραφικές ευκαιρίες.

 

Το μέγεθος της οθόνης είναι 3 ίντσες και η ανάλυσή του αυξήθηκε στα 1040 kdots από τα 460 kdots του προκατόχου μοντέλου. Η οθόνη είναι ανακλινόμενη κατά 180° και αφού ανακλίνει στην εντελώς όρθια θέση της, ενεργοποιείται αυτόματα η Λειτουργία Αυτοφωτογράφισης. Στην αυτοφωτογράφιση έχει προστεθεί μια νέα λειτουργία «Ανίχνευσης Κλεισίματος Ματιού» που ανιχνεύει πότε ο χρήστης που ποζάρει κλείνει το μάτι στη μηχανή και τραβάει αυτόματα τη φωτογραφία λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Οι χρήστες δεν είναι ανάγκη να πατήσουν το πλήκτρο, έτσι τα αυτοπορτραίτα τους μπορεί να είναι πολύ πρωτότυπα και σε διαφορετικά στυλ. Υπάρχουν ακόμα και ειδικά εφέ αισθητικής, όπως Απαλή Επιδερμίδα (Soft Skin), Λειτουργία Αδυνατίσματος (Slimming) και Λειτουργία Αποεστίασης (Defocusing).
Με τη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi® οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τη μηχανή τους απευθείας με το smartphone/tablet τους ενεργοποιώντας την αποκλειστική εφαρμογή “Panasonic Image App”. Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τώρα μια πολύ ευκολότερη συνδεσιμότητα.

 

Στην εφαργομή Image App, ένα νέο μενού καθοδήγησης προστέθηκε ώστε να διευκολύνει τους χρήστες να βρουν αμέσως τη λειτουργία που ψάχνουν. Το smartphones/tablet μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μόνιτορ (οθόνη παρακολούθησης) της μηχανής, που τους δίνει παράλληλα τη δυνατότητα να ρυθμίσουν στην εστίαση, το zoom ή να τραβήξουν τη φωτογραφία, όλα αυτά μακριά από το σημείο που είναι τοποθετημένη η μηχανή.

Αμέσως μετά τη φωτογράφιση, οι χρήστες θα απολαύσουν τη Στιγμιαία Μεταφορά, καθώς οι φωτογραφίες τους θα έρθουν αυτόματα από τη μηχανή στο smartphone/tablet τους και το εύκολο ανέβασμα και διαμοιρασμό των φωτογραφιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

1. Ισχυρότατο οπτικό zoom 20x και υπερευρυγώνιος φακός 24mm σε μικρό και λεπτό σώμα
Η DMC-TZ57 διαθέτει εξελιγμένο σύστημα φακού LUMIX DC VARIO με υπερευρυγώνιο 24mm και οπτικό zoom 20x (35mm ισοδύναμο: 24-480mm), που ξεχωρίζει στην κατηγορία του για την ποιότητα και την ευελιξία του. Διατηρώντας τη δυνατότητά του για πολύ μεγάλο zoom, το σώμα είναι ακόμα πιο λεπτό από τον προκάτοχό του.

Αποτελείται από 12 στοιχεία σε 10 ομάδες, περιλαμβάνοντας 3 ασφαιρικούς φακούς με 6 ασφαιρικές επιφάνειες και δύο στοιχεία ED, και η χρήση πολύ λεπτών οπτικών στοιχείων δίνει τη δυνατότητα στο μήκος του συνολικού συστήματος να γίνει αρκετά μικρό ώστε να χωράει στο λεπτό σώμα, παρά το πολύ ευέλικτο εύρος zoom, από τον ευρυγώνιο 24mm έως τον τηλεφακό 480mm (20x). To Intelligent Zoom είναι διαθέσιμο στην DMC-TZ57, που επεκτείνει ακόμα περισσότερο το zoom στο 40x, με λιγότερη υποβάθμιση της ποιότητας εικόνας, ακόμα και σε συνδυασμό με ψηφιακό zoom.
Για τη σταθεροποίηση της εικόνας υπάρχει ενσωματωμένος ο POWER O.I.S. (Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας) ώστε να καταστείλει τη δόνηση από το κούνημα του χεριού αποτελεσματικά σε φωτογράφιση που χρησιμοποιείται αργή ταχύτητα φωτοφράκτη.

 

2. Αισθητήρας MOS 16 Megapixels για φωτογραφίες που χρειάζονται υψηλή ευαισθησία
Ο αισθητήρας MOS των 16 Megapixels της DMC-ΤZ57 διαθέτει έξοδο σήματος υψηλής ταχύτητας και υψηλή ευαισθησία, κάνοντας εφικτές πολλές από τις εξελιγμένες λειτουργίες της μηχανής. Ο εξαιρετικός λόγος σήματος προς θόρυβο (S/N) του αισθητήρα MOS και το σύστημα μείωσης θορύβου που είναι ενσωματωμένο στον επεξεργαστή εικόνας, χαρίζει εξαιρετική καθαρότητα σε φωτογραφίες και βίντεο τραβηγμένα σε οποιαδήποτε ευαισθησία, από την πιο χαμηλή έως την πιο υψηλή.

Η τεχνολογία εξόδου σήματος υψηλής ταχύτητας επιτρέπει στη DMC-TZ57 να τραβάει φωτογραφίες με ταχύτητα 10 καρέ/δευτ. στη λειτουργία ριπής υψηλής ταχύτητας, με μηχανικό φωτοφράκτη. Η λειτουργία ριπής με φλας είναι επίσης διαθέσιμη. Η ταχύτητα της ριπής (αριθμός καρέ) και η ρύθμιση της αυτόματης εστίασης μπορούν εύκολα να επιλεχθούν σύμφωνα με την κίνηση του αντικειμένου. Η DMC-TZ57 διαθέτει γρήγορη έναρξη και την υψηλής ταχύτητας αυτόματη εστίαση (Sonic Speed AF) που βοηθάει να «πιάσουμε» ακόμα και την πιο φευγαλέα φωτογραφική ευκαιρία.

 

3. Ποικιλία λειτουργιών που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία φωτογράφισης
Η DMC-TZ57 διαθέτει μεγάλη οθόνη LCD 3 ιντσών, 1.040 kdots, που αναδιπλώνει κατακόρυφα σε γωνία περίπου 180°. Ανασηκώνοντας την οθόνη στην εντελώς όρθια θέση της, η λειτουργία αυτοφωτογράφισης ενεργοποιείται αυτόματα και ο χρήστης μπορεί να διαλέξει μία από τις αποκλειστικές λειτουργίες. Η νέα λειτουργία «Ανίχνευση Κλεισίματος Ματιού» ανιχνεύει πότε ο χρήστης κλείσει το μάτι του στη μηχανή και απελευθερώνει τον φωτοφράκτη μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Οι χρήστες δεν χρειάζεται να πατήσουν το πλήκτρο λήψης της φωτογραφίας, κι έτσι μπορούν να τραβήξουν όμορφα και πρωτότυπα αυτοπορτραίτα. Υπάρχουν ακόμα μερικές νέες λειτουργίες αισθητικής βελτίωσης, όπως η «Απαλή Επιδερμίδα», η «Λειτουργία Αδυνατίσματος» και η λειτουργία αποεστίασης. Για τους χρήστες που τραβάνε αυτοπορτραίτα χρησιμοποιώντας zoom, προστέθηκε μια προεξοχή στην πίσω πλευρά του μοχλού του zoom, έτσι ώστε να επιτρέπει πολύ πιο άνετη λήψη.

 

4. Τραβήξτε, δείτε και μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας, με πιο ευέλικτο τρόπο, χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi®
Η DMC-TZ57 διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi® (IEEE 802.11 b/g/n) για τους χρήστες που επιθυμούν να συνδέσουν τη μηχανή τους απευθείας στο smartphone ή το tablet τους, ενεργοποιώντας την αποκλειστική εφαρμογή “Panasonic Image App”. Η σύνδεση είναι πολύ απλή, καθώς ένας κώδικας QR, που επιτρέπει την άμεση σύνδεση, εμφανίζεται στη μηχανή. Στην εφαρμογή Image App, ένα νέο μενού προστέθηκε, που βοηθάει τον χρήστη να έχει πρόσβαση αμέσως στη λειτουργία που ψάχνει.

Η συνδεδεμένη έξυπνη συσκευή (smartphone/tablet) μπορεί από απόσταση να χειριστεί τη φωτογραφική μηχανή (π.χ. να κάνει zoom, να εστιάσει, να τραβήξει τη φωτογραφία, και να κάνει διάφορες ρυθμίσεις, όπως αντιστάθμιση της έκθεσης). Αμέσως μετά τη λήψη των φωτογραφιών τους, οι χρήστες μπορούν να δουν τις φωτογραφίες τους στο smartphone/tablet τους και την ίδια στιγμή να τις ανεβάσουν στα αγαπημένα τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Geotagging, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν τις πληροφορίες τοποθεσίας, από το log του smartphone/tablet τους στις φωτογραφίες τους.

 

5. Υψηλής ποιότητας βίντεο Full-HD 1920×1080
H DMC-TZ57 μπορεί να τραβήξει βίντεο Full-HD 1920×1080 σε MP4. Ένα ξεχωριστό πλήκτρο, αποκ