Η Panasonic για τη χρονιά 2015 θα εστιάσει στην ψηφιακή εικόνα μέσα από compact και mirrorless μηχανές και σε νέες τεχνολογίες που θα μετατρέψουν τη φωτογράφιση σε… μοναδική εμπειρία.

panasonicΜε ισχυρά «όπλα» στη φαρέτρα της για τη χρονιά που διανύουμε, παρουσιάζει μια μεγάλη γκάμα φωτογραφικών μηχανών, compact αλλά και mirrorless, καθώς και αρκετές νέες βιντεοκάμερες με κύριο πάντα άξονα την εικόνα 4Κ!

4K Ultra HD
Έχοντας ήδη στο οπλοστάσιό της τρεις φωτογραφικές μηχανές με δυνατότητα εγγραφής βίντεο Ultra HD (4K) και μία ημιεπαγγελματική βιντεοκάμερα, μοντέλα πρωτοποριακά και μοναδικά στο είδος τους που αποτέλεσαν παγκόσμιες πρωτιές, έρχεται φέτος να προσθέσει και να εμπλουτίσει την γκάμα της με επιπλέον μοντέλα με εγγραφή βίντεο 4Κ. Δύο νέες βιντεοκάμερες, στην κατηγορία των καταναλωτικών camcorders, μικρότερες σε όγκο και πιο προσιτές στο ευρύτερο κοινό, φέρνουν φέτος τη μαγεία της εικόνας 4Κ πιο κοντά σε περισσότερους φίλους της κινούμενης εικόνας.

 

Συνδεσιμότητα WiFi και sharing
Οι χρήστες, με την βοήθεια της αποκλειστικής εφαρμογής της Panasonic «Ιmage App» έχουν τη δυνατότητα να συνδέσουν ασύρματα τις φωτογραφικές τους μηχανές και βιντεοκάμερες με τις έξυπνες φορητές συσκευές τους (smartphone ή tablet). Η ασύρματη σύνδεση έγινε πιο εύκολη από ποτέ. Είτε μέσω του οικιακού δικτύου, είτε απευθείας με τη μηχανή (NFC), είτε μέσω κώδικα QR, ο χρήστης έχει πολλές επιλογές για την πρόσβασή του στην μηχανή του μέσα από την έξυπνη φορητή του συσκευή. Μπορεί έτσι, να χειρίζεται τη φωτογραφική ή τη βιντεοκάμερά του από μακρικά, να κάνεις όλες τις ρυθμίσεις της λήψης και να βλέπει στην οθόνη του (monitor) την εικόνα του πριν και κατά τη λήψη.

 

Έπειτα, οι φωτογραφίες του θα έρθουν αυτόματα και θα αποθηκευτούν στο smartphone/tablet του, όπου θα περιηγηθεί ανάμεσά τους για να διαλέξει τις καλύτερες. Τέλος, αφού διαλέξει τις καλύτερες, πανεύκολα θα τις ανεβάσει στα αγαπημένα του μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τις μοιραστεί έτσι με τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ειδικότερα στις βιντεοκάμερες, μπορεί ακόμα να στείλει την εικόνα στην τηλεόραση του σπιτιού του ασύρματα αλλά και να αναμεταδώσει ζωντανά την εικόνα κατά τη διάρκεια της λήψης της στην άλλη άκρη του κόσμου ώστε να την δουν οι συγγενείς του που ζουν μακριά.
Ακόμα, στις φωτογραφίες του, μπορεί να φορτώσει την πληροφορία τοποθεσίας από το log του smartphone/tablet του (Geotagging) αλλά και να τις στείλει ασύρματα στον τοπικό του printer προς εκτύπωση.

 

Πρωτοποριακές και αποκλειστικές τεχνολογίες
Οι φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες της Panasonic έρχονται με πληθώρα έξυπνων λειτουργικών και εύχρηστων δυνατοτήτων που κάνουν τη ζωή του χρήστη ευκολότερη, πιο δημιουργική και πιο διασκεδαστική.
Για παράδειγμα, το Δημιουργικό Panorama (Creative Panorama) και το Jump Snap είναι δύο από αυτές τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα ελευθερώσουν τη δημιουργικότητά σας (Creative Panorama) και θα κάνουν τη φωτογράφιση πιο διασκεδαστική (Jump Snap).

 

Creative Panorama
Με το Δημιουργικό Panorama (Creative Panorama) είναι δυνατό να τραβήξουμε μία οριζόντια ή κατακόρυφη πανοραμική φωτογραφία, με συνεχόμενες λήψεις όπου η κάθε λήψη επικαλύπτει μερικώς την προηγούμενή της και συγχρόνως να εφαρμόσουμε και ένα από τα 13 διαθέσιμα φίλτρα-εφέ: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Dynamic Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Soft Focus, Star Filter και One Point Color.

 

Jump Snap
H «Αυτοφωτογράφιση Άλματος» (“Jump Snap”) είναι μια νέα και νεανική, διασκεδαστική λειτουργία. Έχοντας συνδέσει ασύρματα τη φωτογραφική μηχανή με το smartphone (μέσω της εφαρμογής Image App) ο χρήστης κρατάει το smartphone στο χέρι ή το έχει στην τσέπη του και πηδάει στον αέρα. Με τη βοήθεια του επιταχυνσιόμετρού του, το smartphone ανιχνεύει την υψηλότερη θέση που θα βρεθεί στον αέρα και απελευθερώνει τον φωτοφράκτη της μηχανής, που έχει εξαρχής τοποθετηθεί μακριά από τον χρήστη. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αυτοφωτογραφίζονται όταν πηδάνε, σαν να πέταγαν στον αέρα.

 

Εξελιγμένες τεχνολογίες
Οι φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες της Panasonic διακρίνονται για τις καινοτομίες τους και τις μοναδικές τεχνολογίες που τις χαρίζουν κάθε χρονιά την κορυφή στην κατηγορία τους και διεθνή και Ευρωπαϊκά βραβεία και διακρίσεις.

Οι μοναδικοί φακοί LEICA, με το κύρος και την παγκόσμια φήμη του μεγάλου κατασκευαστή, με τους οποίους είναι εξοπλισμένα τα περισσότερα μοντέλα φωτογραφικών και βιντεοκαμερών της Panasonic, χαρίζουν την κορυφαία οπτική ποιότητα, καθαρότητα και ευκρίνεια στις φωτογραφίες και τα βίντεο.
Οι αισθητήρες MOS Υψηλής Ταχύτητας και Υψηλής Ευαισθησίας, προσφέρουν τη δυνατότητα για γρήγορη επεξεργασία σήματος και συνεπώς χαρίζουν στις μηχανές κορυφαίες επιδόσεις στην ταχύτητα λήψης (υψηλά burst rate) αλλά και ποιότητα εικόνας σε χαμηλό φωτισμό, με ιδιαίτερα χαμηλό θόρυβο, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

 

Ο Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας (Optical Image Stabilizer) που υπάρχει φακούς των φωτογραφικών μηχανών και βιντεοκαμερών, θα εξασφαλίσει ότι η εικόνα σας θα είναι πάντα καθαρή και χωρίς θόλωμα. Ο Οπτικός Σταθεροποιητής ανιχνεύει το κούνημα που παράγεται από την αστάθεια του κρατήματος στο χέρι και, με τη χρήση ενός έξυπνου μηχανισμού και ενός ειδικού οπτικού στοιχείου, αντισταθμίζει ανάλογα, χαρίζοντας καθαρότητα στη λήψη σας. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά όταν φωτογραφίζουμε σε χαμηλό φωτισμό ή με μεγάλο zoom.

 

Η τεχνολογία HDR που θα συναντήσετε σε πολλά μοντέλα των φωτογραφικών μηχανών, αλλά, τώρα και σε βιντεοκάμερες, θα χαρίσει εικόνα με ισορροπημένα φωτεινά και σκοτεινά σημεία. Όταν ο φωτισμός είναι πολύ έντονος και το αντικείμενο της φωτογράφισης ή της λήψης βίντεο χαρακτηρίζεται από πολύ φωτεινές λευκές περιοχές και πολύ σκούρες μαύρες, σε κανονικές συνθήκες θα αποδόσει μία φωτογραφία που θα έχει «καμμένα» λευκά και «κατάμαυρα» σκοτεινά μέρη. Με την τεχνική HDR, η φωτογραφική μηχανή θα τραβήξει λήψεις ξεχωριστά ρυθμισμένες ιδανικά για τα φωτεινά μέρη και αντίστοιχα άλλες για τα σκοτεινά και στη συνέχεια θα τα συνδυάσει σε μία, με αποτέλεσμα όλες οι περιοχές, και ιδιαίτερα οι ακραίες, να αποδοθούν σωστά και ομοιόμορφα, με ένα ιδανικό και φυσικό αποτέλεσμα.