Σε λίγες ημέρες (3 – 8 Μαρτίου) θα ανοίξει τις πύλες της, στο Ανόβερο της Γερμανίας, η μεγάλη διεθνής έκθεση πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, CeBIT.

cebitΌπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της έκθεσης, κύριος Ernst Raue: «Η CeBIT 2009 πάει ενάντια στη διεθνή οικονομική κρίση. 4.300 επιχειρήσεις από 69 χώρες θα παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους. Το 2008 ήταν 5.845 εταιρίες.
Αυτό το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, διότι αυτές οι επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν την ανθεκτικότητά τους και την πεποίθησή τους να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατό την οικονομική ύφεση. Η φετινή επιτυχία της έκθεσης είναι πιο σημαντική από ποτέ, καθώς η CeBIT θα αποτελέσει το κανάλι αναζήτησης για νέες συνεργασίες και εμπορικούς εταίρους».

Οι εταιρίες οι οποίες λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν εξαφανιστεί από την αγορά, δεν θα συμμετάσχουν στην φετινή CeBIT.Το ίδιο συμβαίνει και στις επιχειρήσεις των οποίων ο προϋπολογισμός για διαφημιστικές προβολές έχει μηδενιστεί.

Αντιθέτως εκείνες οι εταιρίες, οι οποίες επιθυμούν να συνάψουν νέες συναλλαγές θα επωφεληθούν της παρουσίας τους στην CeBIT, χρησιμοποιώντας της ως μια ειδική πλατφόρμα για μελλοντική ανάπτυξη και υγιές επιχειρήν.

Με αυτή την αφορμή, η παρουσία των ελληνικών συμμετοχών απαρτίζεται από τις εξής επιχειρήσεις:

AERIAL.NET TELECOMMUNICATIONS SA.

PROZERO SOFTWARE LTD.

SMARTNAV LTD.

Παράλληλα οργανώνεται επιχειρηματική αποστολή από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδος καθώς και από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης / Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Πληροφορίες διαθέτει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο που είναι ο αντιπρόσωπος της έκθεσης στην Ελλάδα:τηλ. 210 64 19 000 & 210 64 19 023, a.konchilaki@mail.ahk-germany.de