Το U.motion μεταμορφώνει το σύστημα διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων KNX. Εξοικονομεί ενέργεια, αφήνοντάς σας να ελέγχετε κάθε λεπτομέρεια λειτουργίας του κτιρίου μέσα από το κινητό σας.

SE - Umotion overview1Άνεση, Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας – αυτά είναι τα χαρακτηριστικά τα οποία ζητούν οι ιδιοκτήτες σπιτιών και οι διαχειριστές μεγαλύτερων εγκαταστάσεων από ένα σύστημα BMS, το οποίο μπορεί να λειτουργεί εξίσου αποδοτικά σήμερα και στο μέλλον. Πέρα από τις όποιες τεχνικές δυσκολίες, οι πελάτες επιθυμούν ένα σύστημα που λειτουργεί απλά και είναι προσαρμοσμένο στο σύγχρονο τρόπο ζωής και τις τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας.

Με το σύστημα U.motion, η Schneider Electric προσφέρει μια λύση LifeSpace Management η οποία ικανοποιεί απολύτως όλες αυτές τις απαιτήσεις. Ανεξαρτήτως του τύπου ή του μεγέθους των κτιριακών εγκαταστάσεων, το U.motion επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια κάθε λειτουργίας του κτιρίου, μέσα από το κινητό ή την ταμπλέτα του.

 

Το U.motion μετατρέπει τη διαχείριση ενός κτιρίου σε μια ολοκληρωμένη σουίτα διαχείρισης του χώρου και του τρόπου λειτουργίας των εγκαταστάσεων (LifeSpace Management), συμπληρώνοντας ιδανικά τον σύγχρονο ψηφιακό τρόπο ζωής. KNX, Συστήματα Ελέγχου Εισόδου, IP: Το U.motion φέρνει όλες αυτές τις τεχνολογίες κάτω από μία ενιαία ομπρέλα, ενώ αν ζητηθεί από τον πελάτη, μπορεί να ενταχθεί και η τεχνολογία VoIP.
Ανεξάρτητα από τις τεχνολογίες και το μέγεθος των συστημάτων που χρησιμοποιούνται, το U.motion καταφέρνει να συνδυάσει διαφορετικά προϊόντα, προκειμένου να δημιουργήσει μια ευφυή ενεργειακά αποδοτική λύση, η οποία ελέγχεται εύκολα μέσω κινητών συσκευών. Όλες οι συσκευές μοιράζονται ένα ενιαίο περιβάλλον χρήσης (user interface), ώστε οι πελάτες να μπορούν να ελέγχουν κάθε λειτουργία KNX με τρόπο εύκολο και φυσικό.

 

Κεντρικός έλεγχος LifeSpace Management μέσω του U.motion

Η βασική μονάδα ελέγχου του U.motion είναι τα πάνελ αφής (Touch Panels). Η ξεκάθαρη δομή του interface επιτρέπει στο χρήστη να έχει μία συνοπτική εικόνα για το σύνολο των τεχνολογικών υποδομών ενός κτιρίου. Κάθε οπτική πληροφορία πλαισιώνεται με τρόπο κομψό και αποδοτικά από τα κατάλληλα U.motion Touch Panels. Τα πάνελ είναι διαθέσιμα σε τρεις διαστάσεις, ώστε να καλύπτονται διαφορετικές ανάγκες και προδιαγραφές κόστους: το εξαιρετικά λεπτό, Android-based, πάνελ των 7“, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε οριζόντια ή κατακόρυφη θέση, το μεσαίο των 10“ και το μεγάλο, το οποίο ενσωματώνει μια εντυπωσιακή οθόνη 15“.

Τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν χωνευτά σε τοίχους από ξύλο ή γυψοσανίδα, μέσα στα ειδικά κουτιά που είναι διαθέσιμα. Ειδικότερα για τις εκδόσεις των 10“ και 15“, τα κουτιά έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπουν στα πάνελ να βρίσκονται ακριβώς στο επίπεδο του τοίχου, χωρίς να εξέχουν από αυτό (flush-mounted). Τη σειρά συμπληρώνουν U.motion KNX Server Plus Touch 10 & 15, στα οποία ενσωματώνεται ο KNX server, εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο από τον πίνακα διανομής.

Δύο διαφορετικές εκδόσεις του U.Motion KNX Server επιτρέπουν την καλύτερη προσαρμογή στις τεχνικές και κοστολογικές προδιαγραφές κάθε έργου. Ο U.motion KNX Server αποτελεί τη βασική έκδοση του U.motion Solution και είναι η ιδανική επιλογή για τις περιπτώσεις όπου έχει αποφασιστεί η χρήση πάνελ 7“ ή κινητών τηλεφώνων για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του συστήματος. Η μεγαλύτερη έκδοση, U.motion KNX Server Plus, ενδείκνυται για πιο σύνθετα projects τα οποία περιλαμβάνουν την τοποθέτηση μεγαλύτερων Touch Panels ή την ενοποίηση με συστήματα ελέγχου εισόδου και κάμερες IP.

 

Άνετος έλεγχος από οπουδήποτε

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι συνυφασμένος με την ενεργό συμμετοχή, τη διασύνδεση και την υπευθυνότητα. Όμως, παρά το υψηλό επίπεδο άνεσης, ασφάλειας και απόδοσης που μας παρέχει ο ψηφιακός κόσμος, υπάρχει έντονη ανάγκη ξεκούρασης και αποφόρτισης από τη συνεχή δικτύωση στο σπίτι ή το γραφείο. Στο σημείο αυτό, έρχονται οι εφαρμογές U.motion Control και U.motion Communication να εξασφαλίσουν ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία κινήσεων. Η εφαρμογή U.motion Control επικοινωνεί με τον KNX Server του U.motion, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να παρακολουθεί οπτικά και να ελέγχει όλες τις λειτουργίες του KNX. Η εφαρμογή U.motion Communication, με το ενσωματωμένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας (intercom), επιτρέπει σε έναν απεριόριστο αριθμό smartphones και tablets να μετατραπούν σε κινητούς σταθμούς ελέγχου, αλλά και να απαντούν σε κλήσεις από εξωτερικούς σταθμούς.

 

Αξιοποιείστε την Ενέργεια, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Η Schneider Electric, κορυφαίος προμηθευτής λύσεων για τη Διαχείριση Ενέργειας, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ενεργειακών λύσεων οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με το U.motion, και μάλιστα με εγγυημένη συμβατότητα, καθώς προέρχονται από την ίδια πηγή. Ο απλός τρόπος λειτουργίας του U.motion βοηθά στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης ενός κτιρίου, καθώς δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να έχει μία οπτική απεικόνιση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, είτε της συνολικής για ολόκληρο το κτίριο, είτε της επιμέρους για συγκεκριμένα φορτία. Τα στοιχεία της κατανάλωσης μπορούν να μετρηθούν, να καταγραφούν και να παρουσιαστούν υπό τη μορφή γραφήματος. Όσο μεγαλύτερο το χρονικό παράθυρο της καταγραφής, τόσο ακριβέστερος και ο υπολογισμός της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου. Με τον τρόπο αυτό, είναι πολύ εύκολο να εντοπίσουμε συσκευές που εμφανίζουν μεγάλη κατανάλωση, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουμε το U.motion για την άμεση βελτιστοποίησή της.

 

Γρήγορη παραμετροποίηση με τον U.motion Builder

Με όσο απλό και άμεσο τρόπο μπορεί να γίνει ο σχεδιασμός και η χρήση του U.motion, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η παραμετροποίηση του. Ο U.motion builder είναι μια web-based εφαρμογή, η οποία τρέχει σε όλους τους γνωστούς browsers και δίνει τη δυνατότητα στον εγκαταστάτη να ολοκληρώσει τη διαδικασία παραμετροποίησης μέσω διαδικτύου (online), χωρίς να πρέπει να προσθέσει κάποιο επιπλέον λογισμικό στο PC του. Επίσης, το μενού των αρχικών ρυθμίσεων είναι σαφές και εύχρηστο, έχει γραμμική διάταξη και βοηθά τον εγκαταστάτη να προσανατολίζεται πραγματικά εύκολα. Οι αρχικές ρυθμίσεις και οι αλλαγές σώζονται αυτόματα κατά την έξοδο από το μενού, χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση του server. Κάθε λεπτομέρεια ρυθμίζεται χωρίς δυσκολία, γρήγορα και με ασφάλεια. Μπορεί να γίνει εισαγωγή αρχείων από το ETS και ταξινόμηση των objects με μια σειρά ευέλικτους κανόνες, έτσι ώστε να μπορούν να προγραμματιστούν διαφορετικές λειτουργίες. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμες εκδόσεις, online και offline.

 

Η ευφυής επιλογή

Με το U.motion, η Schneider Electric προσφέρει ένα σύστημα βασισμένο στην έννοια του σύγχρονου LifeSpace Management, το οποίο παρέχει Άνεση, Ευελιξία και Εξοικονόμηση Ενέργειας, φροντίζοντας μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο απλός τρόπος λειτουργίας και η ευελιξία, όσον αφορά τις επιλογές μελλοντικών επεκτάσεων, δείχνουν ότι το U.motion αποτελεί μια ευφυή επιλογή διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων, τώρα και στο μέλλον.