Η Intersys παρουσιάζει δυο νέα Blu-ray/Universal Disc Player αναφοράς BDP-LX88 και BDP-LX58 που εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες των δίσκων Blu-ray, καθώς και άλλων δίσκων.

Χωρίς τίτλοH Intersys, επίσημη αντιπρόσωπος της Pioneer στην Ελλάδα παρουσιάζει με υπερηφάνεια δύο ολοκαίνουργια Blu-ray/Universal Disc Player αναφοράς: το BDP-LX88 και το BDP-LX58. Αμφότερα τα player αποτελούν συνεχιστές της κληρονομιάς θρυλικών player οπτικών δίσκων, όπως τα DV-AX10 (2000) και BDP-LX91 (2008). Η Pioneer έχει πλούσια παράδοση στην κατασκευή player αναφοράς για οπτικούς δίσκους, τα οποία καταφέρνουν να αξιοποιούν κάθε bit πληροφορίας ενός δίσκου. Τα νέα BDP-LX88 και BDP-LX58 επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτόν τον κανόνα…

 

Απόδοση βαρέων βαρών
Και τα δύο player ανήκουν πραγματικά στην κατηγορία βαρέων βαρών, όντας κατασκευασμένα σαν “τανκ”. Το εξαιρετικά άκαμπτο σασί και ο εξίσου άκαμπτος, αθόρυβος μηχανισμός κίνησης του δίσκου είναι σχεδιασμένα ώστε να ελαχιστοποιούν τις δονήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη σταθερότητα σήματος και μειωμένη παραμόρφωση jitter. Το σασί από σίδηρο έχει πάχος 1,6 χιλ. και ενισχύεται ακόμη περισσότερο με ένα έλασμα σιδήρου πάχους 3 χιλ. στην κάτω πλευρά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βάρος που φτάνει τα 13,4 κιλά για το BDP-LX88 και τα 9,9 κιλά για το BDP-LX58. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του BDP-LX88 είναι η δομή τριών διαμερισμάτων, με τη βαθμίδα του τροφοδοτικού, τα ψηφιακά κυκλώματα και τα αναλογικά κυκλώματα να είναι τοποθετημένα σε ξεχωριστά διαμερίσματα. Αυτό συμβάλλει στη μείωση των ανεπιθύμητων παρεμβολών. Επιπρόσθετα, τα κύρια κυκλώματα και τα κυκλώματα του τροφοδοτικού είναι θωρακισμένα (μόνο στο BDP-LX88).

 

Αναβάθμιση Βίντεο σε Ανάλυση 4K Ultra HD
Τα BDP-LX88 και BDP-LX58 υποστηρίζουν τις νεότερες προδιαγραφές HDMI και προσφέρουν δυνατότητα αναβάθμισης του βίντεο σε 4K Ultra HD 60p. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να οδηγήσουν το ίδιο εύκολα μια συσκευή προβολής Full HD ή τις νέες τηλεοράσεις και τα συστήματα προβολής 4K. Τα ολοκληρωμένα κυκλώματα επεξεργασίας βίντεο επιτυγχάνουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας, ενώ υπάρχει επίσης δυνατότητα εκτενούς προσαρμογής και ρύθμισής τους. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει τέλεια το σήμα βίντεο της εξόδου των BDP-LX88/BDP-LX58 στα χαρακτηριστικά της συσκευής προβολής.

 

Ηχητική αριστεία
Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν ένα μέτριο player ψηφιακού ήχου από ένα player αναφοράς είναι η αντίσταση στην παραμόρφωση jitter. Τα BDP-LX88 και BDP-LX58 είναι σχεδιασμένα ώστε να ελαχιστοποιούν την παραμόρφωση jitter. Οι κάτοχοι κάποιου από τα πολλά μοντέλα ραδιοενισχυτών AV της Pioneer που είναι συμβατοί με το σύστημα PQLS (Precision Quartz Lock System) μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την αποκλειστική τεχνολογία της Pioneer, η οποία σχεδόν εξαλείφει την παραμόρφωση jitter που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στην ψηφιακή σύνδεση μεταξύ των συσκευών.

Επιπρόσθετα του συστήματος PQLS, το μοντέλο BDP-LX88 διαθέτει επίσης εσωτερικό σύστημα διαχείρισης χρονισμού Precision Audio. Αυτό μειώνει την παραμόρφωση jitter μέσω των εξόδων αναλογικού ήχου.

Και στα δύο player, το σχεδόν χωρίς παραμόρφωση jitter σήμα μπορεί να μεταφερθεί στον αναλογικό κόσμο μέσω μιας εξελιγμένης βαθμίδας DAC. Στο BDP-LX88, μια διάταξη με βάση το ολοκληρωμένο κύκλωμα DAC κορυφαίων προδιαγραφών Sabre32 ES9018 διασφαλίζει ότι το σήμα μετατρέπεται σε αναλογικό με τη μέγιστη ακρίβεια. Κατά την αναπαραγωγή στερεοφωνικού υλικού, το BDP-LX88 χρησιμοποιεί τέσσερα (!) κυκλώματα DAC για κάθε κανάλι ήχου. Το BDP-LX58 χρησιμοποιεί ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα DAC Sabre32 ES9011.

Επιδίωξη των εξειδικευμένων μηχανικών της Pioneer ήταν να πετύχουν ηχητική απόδοση επιπέδου αναφοράς βελτιστοποιώντας ολόκληρη τη διαδρομή του ήχου και επιλέγοντας τα καλύτερα ηλεκτρικά/μηχανικά εξαρτήματα, έως και τις μικρότερες βίδες. Ένα ενδιαφέρον πρόσθετο στοιχείο, το οποίο βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ποιότητα του ήχου, είναι μια ειδική θύρα σύνδεσης στο πίσω πάνελ. Αυτή η θύρα ‘Μηδενικού Σήματος’ δεν μεταφέρει σήματα, αλλά χρησιμοποιείται για πρόσθετη γείωση.

 

Εκτεταμένη συμβατότητα
Η λίστα συμβατότητας των Blu-ray 3D player BDP-LX88 και BDP-LX58 είναι απλά εντυπωσιακή. Κατ’ αρχήν, και τα δύο player διαβάζουν δίσκους Blu-ray (BD-R/RE), δίσκους DVD ( DVD±R/RW), δίσκους CD ακόμη και άλμπουμ Super Audio CD και δίσκους DVD-Audio. Η λίστα συμβατότητας για τα αρχεία ήχου εκτείνεται από τα MP3, WMA, FLAC και APE έως τα DSD (2,8 MHz), LPCM, WAV, ALAC κ.α. Υποστηρίζονται επίσης αρχεία υψηλής ανάλυσης χωρίς απώλειες (μέγ. 192 kHz/24 bit) μορφής FLAC, ALAC, LPCM (WAV) και AIFF, καθώς και αρχεία πολλαπλών καναλιών (FLAC, DSD και WAV). Τα player διαβάζουν επίσης αρχεία βίντεο, όπως MPG, MP4, TS, M4V, AVI, MOV, DivX plus HD, WMV και MKV.

 

Συνδεσιμότητα
Το BDP-LX88 διαθέτει δύο εξόδους HDMI και το ίδιο ισχύει για το BDP-LX58. Αυτό παρέχει δυνατότητα υλοποίησης μίας σύνδεσης HDMI με έναν Ραδιοενισχυτή AV και μίας δεύτερης σύνδεσης HDMI με μια συσκευή προβολής για βέλτιστη απόδοση τόσο του ήχου όσο και του βίντεο.

Στο μοντέλο BDP-LX88 είναι διαθέσιμες έξοδοι αναλογικού στερεοφωνικού ήχου με/χωρίς εξισορρόπηση, καθώς και οπτικές και ομοαξονικές έξοδοι ψηφιακού ήχου. Το μοντέλο BDP-LX58 διαθέτει εξόδους αναλογικού στερεοφωνικού ήχου χωρίς εξισορρόπηση και μια ομοαξονική ψηφιακή έξοδο.

Και τα δύο player διαθέτουν επίσης δύο θύρες USB. Η μία βρίσκεται στο εμπρός πάνελ, ενώ η δεύτερη στην πίσω πλευρά. Η θύρα LAN επιτρέπει τη σύνδεση των BDP-LX88/BDP-LX58 (αμφότερα συμβατά με DLNA) σε ένα οικιακό δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης έχει επίσης πρόσβαση στο περιεχόμενο των YouTube και Picasa.