Ο διεθνής διαγωνισμός για το έργο των 2 δισ. ευρώ, αναμένεται να διεξαχθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2009 και ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών.

fiberΤο έντονο ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών για το έργο ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα κατέγραψε ο οργανισμός Invest in Greece, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στην Κοπεγχάγη.

Το συνέδριο για τα δίκτυα οπτικών ινών Fiber-to-the-Home (FTTH) διοργανώθηκε από τον οργανισμό FTTH Council Europe, με τη συμμετοχή 2.200 στελεχών, οι οποίοι στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περισσότερες από 70 ομιλίες και να επισκεφτούν 71 περίπτερα από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν στελέχη του οργανισμού Invest in Greece, παρουσιάζοντας τις επενδυτικές δυνατότητες της χώρας σε εκπροσώπους 24 μεγάλων εταιρειών του κλάδου, οι οποίες αναπτύσσουν υποδομές δικτύων οπτικών ινών. Η επίσημη παρουσίαση έγινε από τον Π. Τσανάκα, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνιών, του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ο κ. Τσανάκας ανέλυσε τις παραμέτρους του υπό μελέτη έργου ΣΔΙΤ ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών στη χώρα, το οποίο θα συνδέει δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα εκτείνεται σε 50 μεγάλες ελληνικές πόλεις.