Για 2η χρονιά η Wind στηρίζει το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Διάδραση» υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

wind_agoni_grammiΦέτος το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα αποτελείται από εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε οκτώ νησιά της άγονης γραμμής στο Αιγαίο: την Αμοργό, την Τήλο, τη Νίσυρο, την Αστυπάλαια, τη Θηρασιά, την Ηρακλειά, τη Δονούσα και τη Λέρο. Οι εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και τα τέλη Μαρτίου, περιλαμβάνουν :

  • προβολές κινηματογραφικών ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους αλλά και ντοκυμαντέρ με θέμα την αναπηρία σε συνεργασία με την Emotion Pictures,
  • θεατρικές παραστάσεις,
  • εργαστήρια κατασκευής κοσμήματος, πολεμικών τεχνών, δημιουργίας video,
  • επισκέψεις λογοτεχνών στα σχολεία σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
  • συναυλίες σε συνεργασία με την Κρατηκική Ορχήστρα Αθηνών και καλλιτέχνες όπως ο Ψαραντώνης και ο Λουδοβίκος των Ανωγειών.

Με αφορμή το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», η WIND πρόσφερε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό σε όλα τα σχολεία της Αμοργού, που ήταν και ο πρώτος σταθμός του προγράμματος,


Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της WIND, Γιώργος Τσαπρούνης λέει για το πρόγραμμα: «Μας αρέσει να ταξιδεύουμε με όχημα την ανάπτυξη, τη γνώση, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό όπου υπάρχει Ελλάδα. Και τα νησιά της άγονης γραμμής στο Αιγαίο είναι η καρδιά της Ελλάδας. Νησιά με λιγοστούς κατοίκους, σχολεία με ελάχιστους μαθητές κι ένα καράβι, που το χειμώνα πιάνει λιμάνι μια φορά τη βδομάδα. Για 2η χρονιά στηρίζουμε την «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» αναδεικνύοντας την ανάγκη των κατοίκων σε αυτά τα νησιά και κυρίως των παιδιών, για ισότιμες ευκαιρίες και συμμετοχή στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.»


Η WIND παράλληλα με την επιχειρηματική της δράση υλοποιεί κάθε χρόνο κοινωνικές δράσεις και χορηγίες αφιερωμένες στην περιφέρεια όπου και δίνει το παρόν δυναμικά και «Στην Πράξη», ακριβώς όπως ονομάζεται και η στρατηγική Κοινωνικής Ευθύνης που ακολουθεί εδώ και 15 χρόνια στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Ήδη από το 2001 καταγράφει κάθε χρόνο τις ανάγκες σχολείων ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, εξοπλίζοντάς τα τεχνολογικά με στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στη γνώση. Μέχρι σήμερα η WIND έχει εξοπλίσει 309 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Έβρο, τα Δωδεκάνησα, την Ήπειρο, τα Χανιά, το Βόρειο Αιγαίο, τη Ροδόπη, την Ξάνθη και τη Μεσσηνία, τη Φθιώτιδα και συνεχίζει.