Η Visa Europe υιοθετεί το πρότυπο πληρωμής HCE μέσω φορητών συσκευών στο Mobile World Congress. Πάνω από 30 τράπεζες αναμένεται να παρέχουν τις νέες υπηρεσίες στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2015.

visa mobile iphoneH Visa Europe, μαζί με ένα πλήθος τραπεζών-μελών της, θα παρουσιάσει μια σειρά από εφαρμογές πληρωμών μέσω φορητών συσκευών από όλη την Ευρώπη στην έκθεση Mobile World Congress 2015.
Υπηρεσίες από διάφορες αγορές θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό, καθώς οι τράπεζες συνεχίζουν να αναπτύσσουν εφαρμογές ανέπαφων πληρωμών μέσω φορητών συσκευών χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εκδόσεις του Android και το Host Card Emulation (HCE).

Το ενδιαφέρον για την τεχνολογία HCE με την οποία οι τράπεζες μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές για ανέπαφες πληρωμές μέσω φορητών συσκευών για Android NFC smartphones, αυξάνεται συνεχώς: επτά προγράμματα έχουν ήδη λανσαρισθεί σε πέντε χώρες όπου δραστηριοποιείται η Visa Europe, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Σλοβακία και Τουρκία, με τριάντα επιπλέον τράπεζες να έχουν δεσμευτεί να λανσάρουν ‘Visa Cloud-based Payments’ στο Google Play μέχρι το τέλος του 2015.
Οι τράπεζες μπορούν να λανσάρουν πληρωμές μέσω κινητών για τους πελάτες τους χρησιμοποιώντας τις προδιαγραφές της Visa για πληρωμές μέσω cloud. Το HCE και οι προδιαγραφές της Visa δίνουν στην τράπεζα τη δυνατότητα να προσφέρει γρήγορα και εύκολα ασφαλείς ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού στους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους smartphones με δυνατότητες NFC με τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού Android.

 

Τα προγράμματα της Visa Europe έγιναν εφικτά χάρη στις προδιαγραφές της Visa για πληρωμές μέσω cloud, οι οποίες προϋποθέτουν τη χρήση της τεχνολογίας HCE.

O Jeremy Nicholds, Executive Director for Mobile στη Visa Europe σχολιάζει:
«Ο αριθμός των τραπεζών που σκοπεύουν να παρέχουν υπηρεσίες πληρωμών Visa μέσω cloud μέχρι το τέλος του χρόνου, ενισχύει την πρόβλεψή μας ότι το 2015 θα είναι ένα σημείο καμπής για τις συναλλαγές μέσω φορητών συσκευών. Θα αρχίσουμε να παρατηρούμε ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών που θα χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο για την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών στα αγαπημένα τους καταστήματα. Η πρωτοβουλία της Visa για πληρωμές μέσω cloud θα βοηθήσει τις τράπεζες- μέλη μας να επωφεληθούν από την τεράστια αγορά που αναπτύσσεται γύρω από τις λύσεις HCE σε όλη την Ευρώπη. Παρατηρούμε μεγάλο ενδιαφέρον για αυτές τις υπηρεσίες και οι τράπεζες που επέλεξαν να επενδύσουν σε αυτό τον τομέα αναφέρουν ήδη κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα από τους πελάτες τους».

 

«Από τη στιγμή που η Google ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της τεχνολογίας HCE στην έκδοση KitKat του λειτουργικού Android, η Visa συνεργάστηκε στενά με τις τράπεζες-μέλη της και άλλα χρηματοπιστωτικά και τεχνολογικά ιδρύματα για να εξασφαλίσει ότι οι NFC πληρωμές που χρησιμοποιούν αύτη την λειτουργία θα πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της Visa. Η επιτυχία της τεχνολογίας HCE στην Ευρώπη αντικατοπτρίζει τη στρατηγική μας να συνεργαζόμαστε με κορυφαίες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων παρόχων κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστών συσκευών και λειτουργικών συστημάτων, με τελικό στόχο να διασφαλίζουμε ότι οι τράπεζες-μέλη μας μπορούν να χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα λύσεων για να προσφέρουν δυνατότητες πληρωμών μέσω φορητών συσκευών και καινοτόμες “mobile-first” υπηρεσίες στους καταναλωτές».
Στελέχη της Visa Europe και αντιπρόσωποι των ιδρυμάτων που έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν υπηρεσίες HCE, όπως οι ΒBVA, CartaSi, Intesa Sanpaolo Banks, OP Financial Group και TC Ziraat Bankasi, θα είναι διαθέσιμοι για συζήτηση με το κοινό της έκθεσης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, στις 2-5 Μαρτίου. Το περίπτερο της Visa είναι στο Hall 6, booth #6D40.