Η Nikon προχωρά στην κυκλοφορία του νέου της ασύρματου μικροφώνου ME-W1. Φορητό και εύχρηστο, το συγκεκριμένο μικρόφωνο εγγράφει καθαρό ήχο από απόσταση έως 50 m για βίντεο υψηλής ανάλυσης.

1Συμβατό με κάθε φωτογραφική μηχανή που διαθέτει υποδοχή μικροφώνου, το ασύρματο μικρόφωνο ME-W1 είναι ένα εξαιρετικά πρακτικό εξάρτημα. Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού του είναι ότι συλλαμβάνει καθαρό και αδιάλειπτο ήχο απευθείας από την πηγή προσφέροντας υψηλή ποιότητα ήχου και εντυπωσιάζοντας κάθε ακροατήριο. Αποτελείται από ένα μικροφωνικό πομπό και ένα δέκτη που επικοινωνούν μέσω Bluetooth, καθιστώντας το σύστημα εύκολο στη ρύθμιση και τη χρήση. Το ME-W1 είναι ιδανικό για εγγραφή παρουσιάσεων, αυθόρμητες συνεντεύξεις στο δρόμο και video blog επαγγελματικής ποιότητας, με έως τρίωρη αδιάλειπτη τροφοδοσία από μία μπαταρία. Σε περίπτωση που θέλετε να καταγράψετε μια μουσική παράσταση με στερεοφωνικό ήχο, απλά συνδέστε το στερεοφωνικό μικρόφωνο ME-1 της Nikon στην εξωτερική υποδοχή μικροφώνου του ME-W1.

 

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων, Φακών, Εξαρτημάτων και Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε:
«Το ασύρματο μικρόφωνο ME-W1 αποτελεί μια πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη στη μεγάλη γκάμα αξεσουάρ της Nikon. Οι φωτογραφικές μηχανές D-SLR γίνονται όλο και περισσότερο το εργαλείο επιλογής για τους εικονολήπτες και τους κινηματογραφιστές που αναζητούν ευελιξία και προσδοκούν αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Χαρίζοντάς τους ελευθερία κινήσεων και εγγραφή ήχου υψηλής πιστότητας, το νέο μικρόφωνο ME-W1 ενισχύει την ευελιξία τους. Τα αποτελέσματα είναι πιο ομαλά και περισσότερο επαγγελματικά: υψηλή πιστότητα ήχου που ανταποκρίνεται στα υψηλής ποιότητας πλάνα video».

 

Ποιοτικός ήχος από την πηγή
Το ασύρματο μικρόφωνο ME-W1 είναι ο τέλειος τρόπος να βελτιώσετε την ισχύ των πλάνων video με καθαρό ήχο που εγγράφεται απευθείας από την πηγή. Όταν χρειάζεται να μετακινηθείτε ή όταν πραγματοποιείτε τις λήψεις σας σε θορυβώδες περιβάλλον, ένα ασύρματο μικρόφωνο θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμο εξάρτημα. Απολαμβάνοντας την ελευθερία να τοποθετείτε το μικρόφωνο ακριβώς στην πηγή, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε περισσότερο συναίσθημα στα video σας, να αποτυπώσετε όλη την ένταση της φωνής του ομιλητή ή να εγγράψετε τον εξωτερικό ήχο στα σημεία με δύσκολη πρόσβαση.

Στο ME-W1 ο ήχος λαμβάνεται και από τον πομπό και από το δέκτη. Ο ήχος μπορεί να εγγράφεται μόνο μέσω του μικροφώνου ή μέσω του μικροφώνου και του δέκτη μαζί καθιστώντας ευκολότερη την εγγραφή μόνο της φωνής, την εστίαση μόνο στο θέμα ή την εγγραφή αμφίδρομων συζητήσεων. Είτε αυτό που τραβάτε είναι συνεντεύξεις είτε video blog απευθείας στην κάμερα, η επιλογή της μονόδρομης ή της αμφίδρομης εγγραφής είναι εξαιρετικά χρήσιμη δυνατότητα.

 

Ευελιξία
ME_W1Συμβατό με μεγάλη γκάμα φωτογραφικών μηχανών, το ασύρματο μικρόφωνο ME-W1 δεν ωφελεί μόνο τους χρήστες των D-SLR της Nikon. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας σε κάθε φωτογραφική μηχανή Nikon 1 ή COOLPIX που διαθέτει υποδοχή μικροφώνου όπως μπορούν επίσης να συνδεθούν διάφορες συσκευές τρίτων κατασκευαστών στο μικρόφωνο ME-W1 μέσω προαιρετικών ειδικών καλωδίων. Η είσοδος ήχου είναι μονοφωνική, αλλά όταν χρειάζεστε στερεοφωνική εγγραφή, απλά συνδέστε το προαιρετικό στερεοφωνικό μικρόφωνο ME-1 της Nikon στην εξωτερική υποδοχή μικροφώνου του ME-W1.

Δεν έχει σημασία αν εγγράφετε μια μουσική παράσταση ή μια παρουσίαση, αυτό που έχει σημασία είναι να απολαμβάνετε την ελευθερία κινήσεων και τη σύνθεση video χωρίς να ανησυχείτε για την ποιότητα ή την κατεύθυνση του ήχου.
Φορητότητα και ανθεκτικότητα

 

Με δυνατότητα απόδοσης έως τρίωρης αδιάλειπτης εγγραφής με μία μπαταρία AAA, το μικρόφωνο ME-W1 τροφοδοτείται εξαιρετικά εύκολα. Ο συνδυασμός των μικρών διαστάσεων με την ανθεκτικότητα στο νερό, τους κραδασμούς και τη σκόνη καθιστά αυτό το μικρόφωνο ένα ιδιαίτερα πρακτικό εργαλείο. Είτε γυρίζετε στους δρόμους παίρνοντας συνεντεύξεις για το νέο video blog, είτε καταγράφετε μια πολύωρη εκδήλωση είτε κάνετε κινηματογραφικά γυρίσματα όλη μέρα, έχετε την ευκολία και την ανθεκτικότητα που χρειάζεστε για να συνεχίζετε.