Η νέα λύση Kaspersky Total Security – Multi-Device θα προσφέρει ολοκληρωμένη ασφάλεια και σιγουριά στους οικιακούς χρήστες με πλατφόρμες Windows, OS X, Android, iOS και Windows Phone.

1134068_Kaspersky-Total-Security-Multi-Device-MiniBox_xxlΗ Kaspersky Lab παρουσιάζει το Kaspersky Total Security – Multi-Device, τη νέα λύση ολοκληρωμένης ασφάλειας για οικιακούς χρήστες, η οποία προστατεύει πλατφόρμες Windows, OS X, Android, iOS και Windows Phone. Η λύση αποτελεί το διάδοχο του Kaspersky PURE και έχει αναπτυχθεί με στόχο να προσφέρει ασφάλεια ενάντια σε ψηφιακές απειλές και βέλτιστη διαχείριση των ψηφιακών «περιουσιακών στοιχείων» του σύγχρονου χρήστη του Διαδικτύου.
Σήμερα, το ζήτημα της ψηφιακής ασφάλειας δεν αφορά μόνο την ανταπόκριση στο μεταβαλλόμενο τοπίο των online απειλών. Το ίδιο το περιβάλλον του Διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκο. Σύμφωνα με έρευνα της B2B International και της Kaspersky Lab, μια μέση οικογένεια διαθέτει στις μέρες μας 5 συσκευές με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε χρόνο. Επιπλέον, το 93% των Ευρωπαίων χρηστών εμπιστεύεται στους υπολογιστές και τα smartphones, όχι μόνο πολύτιμα δεδομένα, αλλά και στοιχεία της προσωπικής ζωής.

 

«Η ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογιών Πληροφορικής έχει οδηγήσει στην επέκταση του φάσματος των απειλών που σχετίζονται με το Διαδίκτυο. Έτσι, οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές αυτές, κάνοντας χρήση μόνο μιας βασικής λύσης ασφάλειας», δήλωσε ο Nikita Shvetsov, Chief Technology Officer της Kaspersky Lab. «Για να διασφαλιστεί η πραγματική προστασία των πληροφοριών, του προσωπικού online χώρου του καθενός και των οικονομικών συναλλαγών, είναι απαραίτητη η χρήση λύσεων ασφάλειας που ενσωματώνουν ένα πλήρες φάσμα χαρακτηριστικών και εργαλείων, όπως το Kaspersky Total Security -Multi-Device», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με το Kaspersky Security Network, περίπου 300.000 κακόβουλα προγράμματα για Windows εμφανίζονται σε καθημερινή βάση. Τα συστήματα Android βρίσκονται κι αυτά υπό απειλή, καθώς το 19% των χρηστών Android αντιμετώπισε μία απειλή τουλάχιστον μία φορά μέσα στο 2014. Ο αριθμός των επικίνδυνων προγραμμάτων για υπολογιστές με λειτουργικό OS X αυξάνεται επίσης σταθερά. Μόνο το 2014, τα προϊόντα της Kaspersky Lab παρεμπόδισαν συνολικά 3,7 εκατομμύρια απόπειρες «μόλυνσης» υπολογιστών OS X. Πολλές απειλές, όπως η υποκλοπή δεδομένων μέσω Wi-Fi ή οι επιθέσεις απευθείας στα δίκτυα, απειλούν τους χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες.

 

Γι’ αυτούς τους λόγους, οι ειδικοί της Kaspersky Lab βελτιώνουν συνεχώς τις τεχνολογίες προστασίας για υπολογιστές και φορητές συσκευές. Για παράδειγμα, η ευρετική ανάλυση εντοπίζει νέα κακόβουλα λογισμικά με βάση πιθανές ύποπτες συμπεριφορές. Η λειτουργία “Network Attack Blocker”(για συσκευές με λειτουργικό Windows και OS X) προλαμβάνει τη «μόλυνση» του συστήματος ή την υποκλοπή δεδομένων λόγω απευθείας επίθεσης σ’ ένα δίκτυο. Η λειτουργία “Wi-Fi Security Notification for Windows” προειδοποιεί τους χρήστες, όταν προσπαθούν να συνδεθούν σ’ ένα μη ασφαλές δίκτυο.
Η αποτελεσματικότητα των τεχνολογιών προστασίας της Kaspersky Lab για διαφορετικές πλατφόρμες επιβεβαιώνεται από διάφορους ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών.

 

Προστασία της Ιδιωτικής Ζωής
Η έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International δείχνει οι Ευρωπαίοι χρήστες (σε ποσοστό 64%) ανησυχούν για το ενδεχόμενο κάποιος να χρησιμοποιεί τις συσκευές τους για να τους κατασκοπεύσει. Για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών έχει αναπτυχθεί μια σειρά τεχνολογιών.
Η λειτουργία “Webcam Protectionfor Windows” παρακολουθεί όλες τις προσπάθειες για απόκτηση πρόσβασης στη webcam απ’ οποιοδήποτε πρόγραμμα. Με τη σειρά της, η λειτουργία “Privacy Protection for Android” επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν τους κανόνες «φιλτραρίσματος» για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, καθώς και να αποκρύπτουν όλα τα ίχνη επικοινωνίας με ορισμένες επαφές, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων και των SMS. Η λειτουργία “Privacy Cleaner for Windows” διαγράφει το ιστορικό της δραστηριότητας του χρήστη (τις σελίδες που έχει επισκεφτεί, τα αρχεία που έχει κάνει download κλπ.), ενώ η λειτουργία “File Shredder” αφαιρεί οποιοδήποτε αρχείο, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να αποκατασταθεί.

 

Προστασία των Χρημάτων
Σύμφωνα με την έρευνα, κατά το 2014, το 53% των Ευρωπαίων αντιμετώπισε μια απόπειρα πρόσβασης στους λογαριασμούς πληρωμών του. Το 4% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι οι προσπάθειες αυτές ήταν επιτυχείς και του κόστισαν χρήματα. Τα θύματα στην Ευρώπη ανέφεραν απώλειες της τάξης των $313κατά μέσο όρο. Για την προστασία των χρηστών από τέτοιες απώλειες αναπτύχθηκε η λειτουργία “Safe Money” για υπολογιστές με λειτουργικό Windows και OS X.

 

Η λύση «σκανάρει» το λειτουργικό σύστημα για να βρει ευπάθειες, μέσω των οποίων τα επικίνδυνα προγράμματα θα μπορούσαν να διεισδύσουν σ’ έναν υπολογιστή. Επίσης, επιβεβαιώνει τη νομιμότητα της κάθε ιστοσελίδας πληρωμών που «ανοίγει»ένας χρήστης. Αν η βεβαιωθεί ότι η ιστοσελίδα είναι νόμιμη, ενεργοποιείται η λειτουργία Safe Money. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πληρωμής φιλτράρονται όλες οι δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με το σύστημα πληρωμών, όπως για παράδειγμα, κάθε απόπειρα παρεμβολής επί των δεδομένων. Οι λειτουργίες “Virtual Keyboard” και “Secure Keyboard” βρίσκονται επίσης στη διάθεση του χρήστη γι’ αυτό το σκοπό.
Η λύση επιβεβαιώνει ότι ιστότοπος μιας τράπεζας ή μιας υπηρεσίας πληρωμών είναι νόμιμος, με σκοπό να διασφαλίσει ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες δεν θα παραβιάσουν τις συναλλαγές των απλών χρηστών. Μάλιστα, το εικονικό πληκτρολόγιο της λειτουργίας Safe Money αποτρέπει τα keyloggers από την απόκτηση πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που πληκτρολογεί ο χρήστης.

 

Προστασία των Ψηφιακών Ταυτοτήτων
Η έρευνα της KasperskyLab και της B2BInternational ανέδειξε ότι το 36% των χρηστών διαθέτει συνολικά περισσότερους από δέκα online λογαριασμούς ταυτόχρονα. Ωστόσο, η χρήση οικείων ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης μπορεί να αποτελέσει «χρυσωρυχείο» για τους ψηφιακούς εγκληματίες. Αξιοποιώντας τον συνδυασμό αυτό, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολύτιμα δεδομένα και σε online λογαριασμούς.
Το Kaspersky Total Security –Multi-Device περιλαμβάνει τη λειτουργία “Kaspersky Password Manager”, η οποία δημιουργεί ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης για τους προσωπικούς λογαριασμούς και τις εφαρμογές κάθε χρήστη. Στη συνέχεια τα αποθηκεύει σε κρυπτογραφημένη μορφή για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Τα δεδομένα συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές του ιδιοκτήτη ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα (Windows, OS X, Android ή iOS). Το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρήστης να θυμάται έναν μόνο κύριο κωδικό πρόσβασης, για να διασφαλίσει ότι τα στοιχεία σύνδεσης σε όλες τις άλλες υπηρεσίες καταχωρούνται αυτόματα.

 

Προστασία δεδομένων
Σε όλο τον κόσμο, οι χρήστες του Διαδικτύου ανέφεραν ότι περίπου το 15% των πληροφοριών που βρίσκεται αποθηκευμένο στις συσκευές τους είναι μοναδικό και θα ήταν αναντικατάστατο σε περίπτωση απώλειας. Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα της B2B International και της Kaspersky Lab, μόνο το μέσο κόστος των multimedia αρχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα σε έναν υπολογιστή, ανέρχεται στα $429. Άλλα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στη συσκευή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακόμα υψηλότερο τίμημα.
Για την προστασία των προσωπικών αρχείων, το Kaspersky Total Security –Multi-Device ενσωματώνει μια λειτουργία back-up (δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας), είτε on-demand, είτε σε προγραμματισμένα διαστήματα (μόνο για συσκευές με λειτουργικό Windows). Τα αντίγραφα μπορούν να αποθηκευτούν σ’ ένα τοπικό δίκτυο ή δίσκο, σε ftpserver ή σε cloudαποθηκευτικό χώρο μέσω Dropbox.

 

Για το 61% των χρηστών στην Ευρώπη, το οποίο ανησυχεί για την περίπτωση κλοπής των προσωπικών του δεδομένων, το Kaspersky Total Security – Multi-Device ενσωματώνει τη λειτουργία “Anti-Theft” (για συσκευές Android) και τη λειτουργία “Data Encryption” (για υπολογιστές Windows), πέρα από την παραδοσιακήantivirus τεχνολογία. Η λειτουργία Anti-Theft μπορεί να εμποδίσει εξ αποστάσεως τη λειτουργία της χαμένης συσκευής, να την εντοπίσει μέσω GPS ή να διαγράψει τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτή. Η λειτουργία Data Encryption επιτρέπει τη δημιουργία κρυπτογραφημένων φακέλων που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης για ιδιαίτερα ευαίσθητα αρχεία.

 

Προστασία των Παιδιών
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 57% των Ευρωπαίων ανησυχεί για το τι μπορεί να συναντήσουν τα παιδιά στο Διαδίκτυο. Το Kaspersky Total Security –Multi-Device βοηθά στην προστασία των παιδιών από τις απειλές του Διαδικτύου.
Με τη λειτουργία “Parental Control”(για λειτουργικά Windows και OS X), οι γονείς μπορούν να ορίσουν το χρόνο που επιτρέπεται να περάσουν τα παιδιά τους online, να περιορίσουν τις εφαρμογές που μπορούν να «τρέξουν» και να ελέγχουν ποιες πληροφορίες μοιράζονται στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, το Parental Control, όπως και η τεχνολογία “Safe Browser”(για συσκευές iOS και Windows Phone), επιτρέπει στους γονείς να επιλέγουν κατηγορίες ιστοσελίδων με ακατάλληλο περιεχόμενο (π.χ. βία, ναρκωτικά, διάφορα online παιχνίδια κ.α.) και να εμποδίζουν την πρόσβαση σε αυτές.

 

Διαχείριση
Για να καταστήσει τη διαχείριση της ασφάλειας σε πολλαπλές συσκευές πιο βολική, το Kaspersky Total Security –Multi-Device είναι ενσωματωμένο στο portal “My Kaspersky”.
Μόλις ένας λογαριασμός καταχωρηθεί στο portal, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση όλων των συσκευών που διαθέτουν λύσεις της Kasperksy Lab,σ’ ένα μόνο παράθυρο. Αυτό περιλαμβάνει τις ημερομηνίες ενεργοποίησης και λήξης των λύσεων ασφάλειας που βρίσκονται εγκατεστημένες σε αυτές, τον χρόνο πραγματοποίησης του τελευταίου ελέγχου και την κατάσταση των βάσεων δεδομένων.
Επίσης, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί εξ αποστάσεως τις άδειες χρήσης και να αλλάξει τις ρυθμίσεις των προϊόντων για υπολογιστές Windows και OS X. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως σαρώσεις, να «κατεβάσουν» νέες ενημερώσεις της βάσης δεδομένων κ.α. Ακόμη, το My Kaspersky διαχειρίζεται την “Anti-Theft” λειτουργία για συσκευές Android.
Το ενσωματωμένο “My Kaspersky Store” επιτρέπει στους χρήστες να «κατεβάζουν» και να εγκαθιστούν δωρεάν λύσεις της Kaspersky Lab, αλλά και να αγοράζουν προϊόντα επί πληρωμή