Η hellas online επεκτείνει το πανελλαδικό της δίκτυο οπτικών ινών με την πλατφόρμα οπτικής μετάδοσης της Cisco, βασισμένη σε αρχιτεκτονική IP επόμενης γενιάς (IP NGN).

holΗ Cisco ανακοίνωσε ότι η hol, για να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες από δίκτυο Next-Generation, επεκτείνει το πανελλαδικό της δίκτυο οπτικών ινών με την πλατφόρμα οπτικής μετάδοσης της Cisco, βασισμένη σε αρχιτεκτονική IP επόμενης γενιάς (IP NGN), ως μέρος της στρατηγικής της να επενδύει σημαντικά σε κορυφαίες τεχνολογικά λύσεις για την αύξηση της ποιότητας και της πληθυσμιακής κάλυψης των ευρυζωνικών υπηρεσιών της στην Ελλάδα.


Σήμερα, το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της hellas online εκτείνεται σε περισσότερα από 3.600 χλμ, παρέχοντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να προσφέρει πρωτοποριακές και υψηλής ποιότητας ευρυζωνικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες με υπηρεσίες IP τηλεφωνίας, VPN και fibre-to-the-business (FTTB).


«Το ιδιόκτητο δίκτυο της hellas online, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού, ενώ η συνεργασία με τη Cisco μάς παρέχει μία αξιόπιστη βάση για καινοτόμες υπηρεσίες στο παρόν και το μέλλον», δήλωσε ο Δημήτρης Γοργίας, Network Engineering & Operations Director της hellas online. «Η προσέγγιση της Cisco στη σχεδίαση των οπτικών δικτύων κάνει τη λειτουργία και διαχείρισή τους σαφώς απλούστερη. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες μας απολαμβάνουν συντομότερους χρόνους εγκατάστασης και αξιόπιστες υπηρεσίες μεγαλύτερων ταχυτήτων, έτσι ώστε με την σειρά τους να μπορούν να είναι πιο ανταγωνιστικοί στις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες».


Η σχεδίαση και υλοποίηση του δικτύου γίνεται από την Intracom Telecom με εξοπλισμό Cisco ONS15454 Multiservice Transport Platform στα δίκτυα κορμού και περιφέρειας, ο οποίος υποστηρίζει 40 Gbps και της παρέχει την ευελιξία να εφαρμόζει δυναμικά αλλαγές και επεκτάσεις στην τοπολογία του δικτύου. Η καινοτόμος τεχνολογία Ethernet over Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM) επιτρέπει τη διασύνδεση πολλαπλών κόμβων DSL στο IP δίκτυο κορμού της εταιρείας με τη χρήση ενός μήκους κύματος, πολλαπλασιάζοντας έτσι τον τρόπο το πλήθος των χρηστών που είναι δυνατόν να συνδεθούν στο δίκτυο.


«Παρά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, η ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες αυξάνεται συνεχώς, οδηγούμενη από το Visual Networking και υπηρεσίες Web 2.0» δήλωσε ο Paolo Campoli, Senior Director-Sales Business Development της Cisco. «Η hellas online, χρησιμοποιώντας λύσεις IP και Optical της Cisco, απλουστεύει το σχεδιασμό του δικτύου για μείωση του κόστους του bandwidth, διασφαλίζοντας έτσι σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Με το όραμα της hellas online και με τη στενή συνεργασία της εταιρείας με την Intracom Telecom και τη Cisco, δημιουργήθηκε μία εκτεταμένη υποδομή ευρυζωνικών υπηρεσιών εφάμιλλη πολλών δικτύων ανά τον κόσμο, ικανή να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε επιχειρήσεις και οικιακούς χρήστες στην Ελλάδα για πολλά χρόνια στο μέλλον».