Η Samsung προσφέρει νέες δυνατότητες στο mobile με τα προϊόντα και τεχνολογίες που παρουσιάζει στο MWC 2015. Η εταιρεία αποδεικνύει τη δέσμευσή της για καινοτομία και βελτίωση απόδοσης στα δίκτυα.

Samsung-AH-04655Στο φετινό Mobile World Congress, η Samsung Electronics έχει εστιάσει κυρίως στη συνολική αναβάθμιση και βελτίωση της απόδοσης των δικτύων τόσο για τους παρόχους όσο και για τους τελικούς χρήστες, καθώς και στην αναζήτηση νέων δυνατοτήτων για mobile δίκτυα, όπως το Internet of Things (IoT), Εικονοποίηση Λειτουργιών Δικτύου (NFV) και τεχνολογίες 5G.

 

Βελτιώσεις Απόδοσης LTE-Advanced
Με τους παρόχους σε όλο τον κόσμο να έχουν αναπτύξει τα αρχικά τους LTE δίκτυα, πολλοί ήδη εξετάζουν το LTE-Advanced για να επεκτείνουν την απόδοση, την αξιοπιστία και τις δυνατότητες των δικτύων τους. Η Samsung το 2013 ανέπτυξε εμπορικά την τεχνολογία LTE Carrier Aggregation (CA).

 

Στη φετινή MWC, η Samsung θα παρουσιάσει πολλές σημαντικές βελτιώσεις, αξιοποιώντας την εμπειρία της στην τεχνολογία Carrier Aggregation, συμπεριλαμβανομένων των FDD-TDD CA, Uplink CA, 4X4 MIMO με CA κ.α. Μέσω αυτών των βελτιώσεων, η Samsung θα μπορεί να προσφέρει στα δίκτυα LTE-A πολλά περισσότερα από ό,τι μπορούν να προσφέρουν τα περισσότερα δίκτυα σήμερα, δίνοντας στους παρόχους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και νέες δυνατότητες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

 

CognitiV OSS
Η Samsung θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το CognitiV OSS, που ανήκει στο συνεχώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο Operational Support Systems. Η Samsung, μέσω αυτού, έχει ως στόχο να προσφέρει στους παρόχους δυνατότητες διαχείρισης και υποστήριξης των δικτύων με ένα πιο δυναμικό και έξυπνο τρόπο, διαθέτοντας την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών στους χρήστες, με έναν οικονομικά αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο.

 

C-RAN2.0
Επιπλέον, η Samsung παρουσίασε τη βελτιωμένη Κεντρική πλατφόρμα RAN (C-RAN), με την ονομασία C-RAN2.0. Η C-RAN2.0 θα προσφέρει πιο δυνατές επιδόσεις στο δίκτυο, ενώ μέσω της χρήσης της θα επιτυγχάνονται, παράλληλα, μειώσεις στο λειτουργικό κόστος. Το πιο σταθερό δίκτυο και οι βελτιωμένες επιδόσεις θα έχουν αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ικανοποίηση πελατών, κάτι που θα συνεισφέρει σημαντικά στην προσέλκυση νέων πελατών και τη διατήρηση των υπαρχόντων.

 

Ο δρόμος για το 5G
Η Samsung θα παρουσιάσει, επίσης, τρεις νέες τεχνολογίες που υπόσχονται σημαντική βελτίωση στη χωρητικότητα και την ανταπόκριση του δικτύου. Οι νέες της λύσεις αφορούν στα:
-60GHz Wireless Backhaul
-Full Dimension-MIMO (FD-MIMO) και
-Τεχνολογία 28GHZ mobile radio access

 

Οι τεχνολογίες αυτές αναμένεται να αποτελέσουν βασικά θεμέλια των τύπων υπηρεσιών και εφαρμογών, όπου το 5G θα έχει εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων των cloud computing, εικονικής πραγματικότητας, καθώς και της γρήγορης μεταφοράς video σε μορφές ultra-high definition, όπως 4K, 8K και παραπάνω