Η Olympus Tough TG-860 από την Intersys είναι ιδανική για τους λάτρεις της δράσης. Εντυπωσιάζει με: υπέρ-ευρυγώνιο φακό, μηχανισμούς για χειρισμό με το ένα χέρι και ρυθμιζόμενη οθόνη LCD για εύκολες selfie.

olympus-stylus-tg-860orgadd1Η Intersys, επίσημη αντιπρόσωπος της Olympus στην Ελλάδα ανακοινώνει την κυκλοφορία της νέας Tough TG-860. Όταν κατεβαίνετε με ταχύτητα μια πλαγιά με το ποδήλατο ή σκίζετε τα κύματα με τη σανίδα σας κρεμασμένοι από έναν αετό, χρειάζεστε έναν υπέρ-ευρυγώνιο φακό για να απαθανατίσετε τη δράση – ειδικά αν έχετε μόνο ένα χέρι και μόνο μία ευκαιρία για να χωρέσετε τα πάντα στο κάδρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Olympus εξόπλισε τη νέα STYLUS Tough TG-860 με τον πιο ευρυγώνιο φακό στην κατηγορία των compact φωτογραφικών μηχανών (21-105mm).

Και με περισσότερα από ένα κουμπιά για την ελευθέρωση του κλείστρου, έτσι ώστε οι εθισμένοι στην αδρεναλίνη να μπορούν να τραβάνε ταχύτατα πεντακάθαρες φωτογραφίες, selfie χωρίς παραμόρφωση και video πολλών μορφών, με γάντια ή χωρίς, με το αριστερό ή το δεξιό χέρι. Για την ελευθέρωση ενός από τα χέρια, μια νέα Σπορ Θήκη επιτρέπει τη στερέωση της μηχανής με ασφάλεια στον εξοπλισμό σας. Επιπλέον, η οθόνη LCD ρυθμιζόμενης κλίσης διευκολύνει το καδράρισμα των selfie και των άλλων λήψεων όταν δεν μπορείτε να κοιτάξετε την πίσω πλευρά της μηχανής.

 

Οι χρήστες της TG-860 μπορούν να ελέγχουν τη μηχανή από απόσταση, μέσω Wi-Fi και ενός smartphone, και να μοιράζονται εικόνες με γεωγραφική σήμανση σε κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το λογισμικό Olympus OI.Share – πρακτικά, όπου κι αν βρίσκονται. Η TG-860 είναι σαφές ότι είναι μια φωτογραφική μηχανή που πάει παντού. Είναι αδιάβροχη σε βάθος έως 15 μ.** και ανθεκτική σε πτώσεις από ύψος έως 2,1 μ., σε πιέσεις έως 100 κιλά, στη σκόνη και σε ψύχος έως -10°C. Θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από τα μέσα Μαρτίου του 2015 και θα προσφέρεται με δωρεάν επέκταση εγγύησης κατά έξι μήνες μέσω εγγραφής στον δικτυακό τόπο MyOlympus.

 

Ευρύτατο οπτικό πεδίο
Σκληρή όσο υποδηλώνει και το όνομά της, η Tough TG-860 πέρασε από εργαστηριακές δοκιμές στις οποίες έπεσε από ύψος, καταψύχθηκε, συνθλίφτηκε και βυθίστηκε σε νερό**. Τα εξαρτήματα στεγανοποίησης παρέμειναν στεγανά, οι μεταλλικές ενώσεις παρέμειναν στέρεες και οι εικόνες παρέμειναν τέλειες. Η νέα Tough πέρασε τις δοκιμές ποιότητας εικόνας με άριστα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι διατήρησε αυτήν την ποιότητα και στα υπέρ-ευρυγώνια κοντινά πλάνα – χάρη στον πιο ευρυγώνιο φακό στην κατηγορία των compact φωτογραφικών μηχανών για υπαίθριες δραστηριότητες.
Ο φακός 21-105mm* με οπτικό zoom 5x διευκολύνει την καταγραφή ολόκληρης της σκηνής, ειδικά σε ομαδικές selfie. Οι υποδεέστεροι φακοί συχνά αφήνουν έξω κάποιο αυτί, ένα χέρι ή ακόμη και ένα ολόκληρο άτομο, ενώ η ποιότητα της εικόνας ορισμένες φορές μειώνεται με ρυθμίσεις ευρείας γωνίας. Σε συνδυασμό με τον αισθητήρα CMOS οπίσθιου φωτισμού, ανάλυσης 16-Megapixel, και τον πανίσχυρο αισθητήρα TruePic VII, ο ευρυγώνιος φακός διασφαλίζει άριστη ποιότητα σε κάθε σημείο του πλάνου, ακόμη και σε σκηνές με γρήγορη κίνηση και ασθενή φωτισμό. Επιπλέον, η TG-860 αντισταθμίζει αυτόματα την παραμόρφωση που, σε άλλη περίπτωση, θα μπορούσε να καταστρέψει εξαιρετικές φωτογραφίες (κάνοντας τα κεφάλια ή τα χαρακτηριστικά των προσώπων να δείχνουν αφύσικα μεγάλα).

 

Μαγευτικές ταινίες
Οι ευρείες γωνίες δεν είναι μόνο για φωτογραφίες. Για τη δημιουργία video με πλατιά, κινηματογραφική εικόνα, η STYLUS Tough TG-860 διαθέτει υβριδικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων και μια νέα λειτουργία Sportcam, η οποία ρυθμίζει αυτόματα την αναλογία πλάτους-ύψους σε 16:9 , έτσι ώστε να μην χρειάζεται να επιλέξετε μεταξύ του θέματος και του επιβλητικού πανοράματος που φαίνεται πάνω από τον ώμο του. Η λειτουργία Sportcam προσφέρει επιλογή μεταξύ τριών μορφών video: video εξαιρετικά ομαλής κίνησης HD 1080 60p, video υψηλής ταχύτητας (για αναπαραγωγή σε αργή κίνηση) και video χρονισμού****. Για μια ακολουθία με εντυπωσιακές φωτογραφίες από σκηνές γρήγορης δράσης, η λειτουργία Sport Burst σας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσετε βήμα χρόνου από 0,05 δευτερόλεπτα έως και ένα λεπτό.

 

Έξοχες selfie
Με τη μεγάλη οθόνη LCD 3″ ρυθμιζόμενης κλίσης, που βγαίνει προς τα έξω και μπορεί να αναστραφεί, η λήψη selfie και άλλων ενδεχόμενα “δύσκολων” λήψεων από ψηλά ή χαμηλά είναι πανεύκολη με την TG-860. Επιπλέον, ένα πρόσθετο κουμπί ελευθέρωσης κλείστρου σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη λαβή που προτιμάτε και να κρατάτε τη μηχανή με όποιο χέρι θέλετε.
Η Olympus τοποθέτησε ένα πρόσθετο κουμπί ‘Face’ στην εμπρός πλευρά του σώματος, δίπλα στον φακό, έτσι ώστε να ελευθερώνετε εύκολα το κλείστρο με τον αντίχειρά ή τον δείκτη χωρίς κίνδυνο να χάσετε τη λαβή σας. Στη λειτουργία Αυτο-πορτραίτου, η TG-860 εστιάζει αυτόματα στο άτομο που κρατάει τη μηχανή, μειώνει την ένταση της δέσμης αυτόματης εστίασης για αποτροπή των αναλαμπών και εμφανίζει καθαρά την αντίστροφη μέτρηση του χρονομέτρου (εάν το έχετε ενεργοποιήσει). Το κουμπί Face είναι προγραμματιζόμενο, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για την εγγραφή video, την αύξηση της φωτεινότητας της οθόνης LCD και την ενεργοποίηση της λυχνίας φωτισμού ή για το μενού Super Macro –που περιλαμβάνει τη ρύθμιση Υποβρύχιας λήψης Macro– για φανταστικά κοντινά πλάνα θεμάτων στη φύση.

 

Μοναδική για λήψεις με ένα χέρι
Όταν τραβάτε selfie, ορισμένες φορές απλώς δεν είναι δυνατόν να κρατάτε τη φωτογραφική μηχανή. Η STYLUS Tough TG-860 είναι προετοιμασμένη και γι’ αυτό. Υποστηρίζει επικοινωνία Wi-Fi, έτσι ώστε να μπορείτε να την αφήσετε κάτω ή να την τοποθετήσετε σε τρίποδο (κατακόρυφα ή οριζόντια) και να την ελέγχετε από απόσταση χρησιμοποιώντας το smartphone σας και το δωρεάν λογισμικό Olympus OI.Share. Εκτός από την ελευθέρωση του κλείστρου, μπορείτε να την προγραμματίσετε για την καταγραφή μιας ακολουθίας λήψεων σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα ή να ενεργοποιήσετε το χρονόμετρο αυτοφωτογράφισης – όλα από την οθόνη του smartphone σας. Φυσικά, μπορείτε να ανεβάσετε ασύρματα τα αποτελέσματα από το τηλέφωνό σας σε κοινωνικά δίκτυα.

 

Για τους σέρφερ, τους ποδηλάτες και τους άλλους λάτρεις των σπορ με γρήγορη δράση, τις περισσότερες φορές απλά δεν υπάρχουν δύο ελεύθερα χέρια για φωτογράφιση και, ακόμη περισσότερο, για selfie. Αλλά με την προαιρετική Σπορ Θήκη της Olympus, η TG-860 μπορεί να στερεωθεί με ασφάλεια στον εξοπλισμό ή στον ιμάντα του σακιδίου σας και να χρησιμοποιείται σε στενή επαφή με το σώμα σας. Για να φωτογραφίσετε, αρκεί απλώς να πατήσετε το κουμπί Face με όποιο χέρι είναι ελεύθερο. Εάν έχετε περισσότερο χρόνο, ένα σπιράλ καλώδιο ασφαλείας με μηχανισμό γρήγορης ελευθέρωσης σας δίνει τη δυνατότητα να βγάλετε τη μηχανή από την εξάρτηση χωρίς κίνδυνο να τη χάσετε – ακόμη κι αν κάποιος απρόσμενος ελιγμός σας αναγκάσει να την αφήσετε. Εφόσον η Tough πηγαίνει όπου κι εσείς, θα ανταπεξέλθει σε κάθε αντιξοότητα.

 

Η Tough TG-860 θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα με τέλη Μαρτίου σε λευκό, πορτοκαλί και μαύρο χρώμα.