Τα νέα μοντέλα των Sony Bravia LCD τηλεοράσεων διαθέτουν απίστευτη ποιότητα εικόνας, εκπληκτική εμφάνιση και δυνατότητες δικτύωσης νέας γενιάς.

Sony Bravia E5300

Sony Bravia E5300

Τα φετινά μοντέλα LCD τηλεοράσεων BRAVIATM της Sony σας προσφέρουν νέους, συναρπαστικούς τρόπους να αποκτήσετε πρόσβαση, να μοιραστείτε και να απολαύσετε τα multimedia αρχεία σας. Οι λεπτές νέες BRAVIATM, ένας κομψός τρόπος για να δώσετε έμφαση στο σύγχρονο lifestyle, φέρουν τη «φρέσκια», μινιμαλιστική σχεδιαστική πρόταση της σύγχρονης στυλιστικής φιλοσοφίας ‘Draw the Line’.

Τα νέα μοντέλα BRAVIATM διαθέτουν εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας Full HD, ενώ τα έξυπνα συστήματα συνδεσιμότητας και τα χαρακτηριστικά αναπαραγωγής πολυμέσων που υποστηρίζονται, αποτελούν το ιδανικό συμπλήρωμα του σημερινού τρόπου ζωής ειδικά προσαρμοσμένου στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε.


Εκτός αυτών, αποτελούν την πιο «πράσινη» σειρά τηλεοράσεων LCD της Sony, αφού είναι εφοδιασμένες με πλήθος καινοτόμων οικολογικών χαρακτηριστικών με στόχο να μειώσουν το δικό σας ενεργειακό αποτύπωμα άνθρακα χωρίς να θυσιάσουν στο ελάχιστο την εκπληκτική ποιότητα της εικόνας BRAVIATM. Τα περισσότερα από τα μοντέλα BRAVIATM του 2009 φέρουν την οικολογική σήμανση ‘EU Flower’ – που καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πιστοποιεί το πιο «πράσινα», φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, τα οποία πληρούν αυστηρά κριτήρια όσον αφορά το περιβάλλον και τις επιδόσεις τους.


Η καρδιά του δικτύου της οικιακής σας ψυχαγωγίας

Οι νέες τηλεοράσεις BRAVIATM της Sony σας προσφέρουν τώρα ακόμη περισσότερες επιλογές για να μείνετε δικτυωμένοι και να απολαύσετε τα multimedia αρχεία σας.

Το πρωτόκολο DLNA σας επιτρέπει να αναπαράγετε μουσική, ψηφιακές φωτογραφίες και βίντεο που έχετε αποθηκευμένα σε έναν συνδεδεμένο στο δίκτυο φορητό υπολογιστή VAIO®, ή σε έναν media server. Μπορείτε ακόμη να ελέγχετε λειτουργίες της αναπαραγωγής όπως παύση, ‘fast-forward’ και ‘rewind’ από το τηλεχειριστήριο της BRAVIATM. Ένας εκπληκτικός τρόπος να κάνετε μια ανασκόπηση στα ψηφιακά φωτογραφικά σας αρχεία, και να απολαύσετε ταινίες που έχετε ‘κατεβάσει’ από το διαδίκτυο ή clip από την βιντεοκάμερά σας, τα οποία έχετε αποθηκεύσει στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Τα περισσότερα από τα νέα μοντέλα BRAVIATM διαθέτουν το USB Media Player, το οποίο σας επιτρέπει να απολαμβάνετε οποιαδήποτε ψηφιακά multimedia αρχεία στο σπίτι. Απλά συνδέστε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή media στην είσοδο USB της τηλεόρασης, επιλέξτε ‘Media Player’ από το on-screen μενού της μπάρας πλοήγησης  XMBTM (Xross Media BarTM) και διαλέξτε τα αρχεία που θέλετε να δείτε ή να ακούσετε. Είναι ένας εύκολος τρόπος να απολαμβάνετε τις ψηφιακές σας φωτογραφίες ή τα βίντεο clip που τραβήξατε με τη Cyber-shotTM σας, σε μεγάλη οθόνη. Μπορείτε, επίσης, να ακούσετε μουσικά αρχεία σε φορμά MP3 από τα ηχεία της τηλεόρασης.

Για πρώτη φορά, η λειτουργία AppliCastTM σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε μια πληθώρα συναρπαστικών on-line υπηρεσιών χωρίς να είστε αναγκασμένοι να ανοίξετε τον υπολογιστή σας. Οι τηλεοράσεις BRAVIATM συνδέονται τώρα με το διαδίκτυο μέσω θύρας Ethernet και μπορείτε να δείτε περιεχόμενο σε φορμά RSS (RSS feed) – από τα διεθνή νέα και τις τιμές των μετοχών μέχρι το δελτίο καιρού, το ωροσκόπιό σας, κουτσομπολιά για τους επωνύμους και πολλά άλλα. Υπάρχει επίσης μια σειρά από χρήσιμες εφαρμογές, τα λεγόμενα ‘widgets’, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε μέσω της μπάρας πλοήγησης  XMBTM και να τα εμφανίσετε παράλληλα με την κανονική τηλεοπτική σας εικόνα. Εκτός από ένα προεγκατεστημένο αναλογικό ρολόι, ένα ημερολόγιο και τον οδηγό ‘Πώς να Χρησιμοποιήστε το AppliCastTM‘, η BRAVIATM μπορεί να κατεβάσει για εσάς από το διαδίκτυο κι άλλα widgets, όπως κομπιουτεράκι, ξυπνητήρι, ρολόι με την παγκόσμια ώρα και ψηφιακά πλαίσια για τις φωτογραφίες σας (Picture Frame Online).


Ασυναγώνιστη ποιότητα εικόνας Full HD

Τα φετεινά μοντέλα BRAVIATM ενσωματώνουν τις τελευταίες καινοτομίες της Sony για καλύτερη από ποτέ ποιότητα εικόνας Full HD – είτε απολαμβάνετε ταινίες σε δίσκους Blu-ray, είτε παίζετε παιχνίδια στην οθόνη είτε βλέπετε την αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή.

Ο επεξεργαστής BRAVIA ENGINETM3, αυτή η τελευταίας γενιάς μοναδική τεχνολογία της Sony, η οποία βελτιώνει την εικόνα HD αναλύοντας και βελτιστοποιώντας με έξυπνο τρόπο το σήμα βίντεο από οποιαδήποτε πηγή εικόνας υψηλής (HD) ή συμβατικής (SD) ανάλυσης, είναι έκδοση του 2009. Οι λεπτομέρειες στην εικόνα, η αντίθεση και η αναπαραγωγή των χρωμάτων βελτιώνονται και το αποτέλεσμα διαθέτει τέτοια φυσικότητα που σας κόβει την ανάσα. Το έργο του BRAVIA ENGINETM3 έρχεται να συμπληρώσει η τεχνολογία επεξεργασίας της χρωματικής γκάμας Live Colour, η οποία εξασφαλίζει την καλύτερη από ποτέ αναπαραγωγή ζωντανών, φυσικών χρωματικών τόνων.

Η απόδοση των αθλητικών γεγονότων και των σκηνών δράσης ποτέ δεν ήταν καλύτερη. Η τεχνολογία Motionflow 100Hz δημιουργεί επιπλέον καρέ τα οποία εισάγει στη ροή του σήματος διπλασιάζοντας τον αριθμό των προβαλλόμενων καρέ για ομαλότερη απεικόνιση των κινούμενων εικόνων. Η εικόνα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο με την τεχνολογία μείωσης θολότητας Image Blur Reduction, η οποία ‘καθαρίζει’ τα αρχικά καρέ πριν την εισαγωγή των νέων για ακόμη καθαρότερη εικόνα με μειωμένο το φλουτάρισμα που οφείλεται στην κίνηση.


Η φιλοσοφία Draw the Line‘ εξελίσσεται: Πιο μοντέρνο, πιο λεπτό

Τα νέα μοντέλα βασίζονται στην μινιμαλιστική σχεδιαστική φιλοσοφία ‘Draw the Line’, η οποία για πρώτη φορά εμφανίστηκε στις BRAVIATM της περασμένης χρονιάς. Κομψές, λεπτότερες και ακόμη πιο μινιμαλ, οι νέες BRAVIATM δίνουν έμφαση στις διακριτικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες – χωρίς να αποσπούν την προσοχή του χρήστη από την εξαιρετική εμπειρία θέασης που προσφέρουν.

Τα μοντέλα της σειράς E5500 και E5300 διαθέτουν λειτουργία Picture Frame, η οποία ομορφαίνει ακόμη περισσότερο το στυλ τους. Ακολουθούν τις πιο σύγχρονες τάσεις της διακόσμησης εσωτερικού χώρου και τη νέα λειτουργία ’tilt’, η οποία στρέφει ελαφρά την οθόνη προς τα επάνω για ξεκούραστη θέαση όταν η συσκευή έχει τοποθετηθεί σε χαμηλό τραπέζι ή άλλο έπιπλο.


Τα νέα μοντέλα BRAVIATM με μια ματιά


WE5 (40 ίντσες): Μειώστε το δικό σας αποτύπωμα άνθρακα χωρίς να στερηθείτε την εκπληκτική ποιότητα της HD εικόνας BRAVIATM. Στο εσωτερικό του κατάλευκου περιβλήματος με την εκπληκτική σχεδίαση η επανασταστική WE5 Full HD ‘Green TV’ φιλοξενεί ένα νέο σύστημα οπίσθιου φωτισμού με micro λυχνίες φθορισμού θερμής καθόδου (HCFL), το οποίο μειώνει την κατανάλωση ενέργειας πάνω από 50%*. Ο ‘έξυπνος’ αισθητήρας Presence Sensor ανιχνεύει την κίνηση και την θερμότητα του σώματος και απενεργοποιεί το πάνελ όταν βγαίνετε από το δωμάτιο. Ο νέος διακόπτης εξοικονόμησης ενέργειας Energy Saving Switch είναι πολύ πιο βολικός από το να βγάζετε την συσκευή από την πρίζα όταν δεν την χρησιμοποιείτε. Ο επεξεργαστής BRAVIA EngineTM3 συμπληρώνεται ιδανικά από την τεχνολογία Motionflow 100Hz με το σύστημα μείωσης θολότητας εικόνας (Image Blur Reduction) για ομαλότερη ροή της κινούμενης εικόνας. Υπάρχει επίσης ενσωματωμένος και δέκτης MPEG 4 AVC HD για να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας εκπομπές υψηλής ευκρίνειας χωρίς την ανάγκη ξεχωριστού αποκωδικοποιητή.


W5500 (32/37/40/46/52 ίντσες): Μυηθείτε κι εσείς στην Full HD εικόνα και στα ‘super-smart’ χαρακτηριστικά της Sony. Η σειρά W5500 αναβαθμίζει την καινοτόμο σχεδιαστική φιλοσοφία ‘draw the LINE’ με ένα βαθύ μαύρο φινίρισμα ‘piano black’ και διακριτικές διαφανείς λεπτομέρειες που κολακεύουν κάθε εσωτερικό χώρο. Η τεχνολογία Motionflow 100Hz με το Image Blur Reduction εξασφαλίζουν ευκρινέστερη εικόνα και ομαλότερη διαδοχή στις σκηνές δράσης. Το σύνολο συμπληρώνεται από τις τεχνολογίες BRAVIA ENGINETM3 και Live Colour, υποστήριξη DLNA και δυνατότητα AppliCastTM. Υπάρχει επίσης ενσωματωμένος δέκτης MPEG 4 AVC HD.


E5500 (32/40 ίντσες): Η εκπληκτική σχεδίαση Picture Frame καθιστά αυτή την λεπτή, Full HD τηλεόραση, στολίδι για κάθε εσωτερικό χώρο. Είναι διαθέσιμη σε φινίρισμα αλουμινίου, μαύρο και με ‘νερά’ καρυδιάς. Οι τεχνολογικές καινοτομίες περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων τεχνολογία BRAVIA EngineTM3 και Live Colour, Motionflow 100Hz με  IB Reduction, AppliCastTM, υποστήριξη DLNA και USB Media Player. Υπάρχει επίσης ενσωματωμένος δέκτης MPEG 4 AVC HD.


E5300 (22 ίντσες): Ιδανική για την κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο, αυτή η μικρή τηλεόραση διαθέτει έναν πανέμορφο σχεδιασμό Picture Frame σε επιλογή μαύρου ή λευκού φινιρίσματος. Εκτός του AppliCastTM, της υποστήριξης DLNA και του USB Media Player υπάρχουν και τέσσερις είσοδοι HDMI για να μπορείτε να απολαύσετε όλες τις πηγές HD που διαθέτετε. Υπάρχει επίσης ενσωματωμένος δέκτης MPEG 4 AVC HD.


V5500 (32/37/40/46/52 ίντσες): Το κέντρο του δικτυωμένου ψηφιακού σας κόσμου. Η σειρά V5500 ακολουθεί το concept της σχεδίασης ‘Draw the Line’ με ένα βαθύ μαύρο φινίρισμα ‘piano black’ τονισμένο με ένα ιδιαίτερα διακριτικό εφέ ‘καθρέφτη’. Απολαύστε την εμπειρία της απίστευτης Full HD εικόνας που εξασφαλίζει ο νέος επεξεργαστής BRAVIA ENGINETM3 και η τεχνολογία Live Colour που βελτιστοποιούν το σήμα από οποιαδήποτε πηγή για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα και μια εικόνα που μοιάζει αληθινή. Το πρωτόκολλο DLNA σας επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο, μουσικής και φωτογραφιών από τον φορητό υπολογιστή σας VAIO® ή οποιοδήποτε άλλο PC είναι συνδεδεμένο στο τοπικό σας δίκτυο. Νέο χαρακτηριστικό στις BRAVIATM εφέτος, η λειτουργία AppliCastTM σας επιτρέπει να προβάλλετε στην οθόνη σας πληροφορία από το διαδίκτυο, αλλά και χρήσιμα on-screen ‘widgets’. Υπάρχει επίσης ενσωματωμένος δέκτης MPEG 4 AVC HD.


S5500 (22/26/32/37/40 ίντσες): Η ιδανική επιλογή για να μυηθείτε στον υπέροχο κόσμο των BRAVIATM ξεχωρίζει με έναν συνδυασμό γυαλιστερού μαύρου ‘piano black’ και ματ φινιρίσματος στις επιφάνειές της. Τα μοντέλα των 37 και 40 ιντσών διαθέτουν πάνελ Full HD για μια αξεπέραστη εμπειρία θέασης. Οι άφθονες δυνατότητες διασύνδεσης περιλαμβάνουν μέχρι και τρεις εισόδους HDMI και μια είσοδο USB για να βλέπετε τις ψηφιακές σας φωτογραφίες ή να ακούτε τα μουσικά αρχεία σας MP3 από οποιαδήποτε συνδεδεμένη συμβατή συσκευή.


«Το όνομα BRAVIATM πάντοτε ήταν συνδεδεμένο με την πρωτοπορία στην εμφάνιση και με την εξαιρετική HD εικόνα», δηλώνει ο Hiroshi Sakamoto, Αντιπρόεδρος του τμήματος TV Marketing Europe της Sony. «Φέτος η Sony επαναπροσδιορίζει τη σειρά BRAVIATM εφοδιάζοντάς την με δυνατότητες διασύνδεσης νέας γενιάς και καινοτόμα οικολογικά χαρακτηριστικά. Όλα συνηγορούν σε μια άνευ προηγουμένου οπτικοακουστική εμπειρία».


  • Καλύτερη Full HD εικόνα από ποτέ με επεξεργαστή BRAVIA ENGINETM 3 και τεχνολογία Motionflow 100Hz με Image Blur Reduction
  • Υποστήριξη πρωτοκόλου DLNA για σύνδεση άλλων συσκευών και USB Media Player για να μοιράζεστε δικτυακά… τη διασκέδαση
  • Λεπτότερη, μινιμαλιστική σχεδίαση φιλοσοφίας ‘Draw the Line
  • Καινοτόμα οικολογικά χαρακτηριστικά για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας



*Σε σύγκριση με παρόμοια μοντέλα του 2008 (όπως η σειρά BRAVIATM W4500)

** όπου προσφέρονται συμβατές υπηρεσίες DVB-T and DVB-C