Tη διάθεση των πρωτοποριακών ραδιοσυστημάτων υψηλής χωρητικότητας Millimetre-Wave ανακοίνωσε η Intracom Telecom. Η εταιρεία θα παρουσιάσει τις καινοτόμες λύσεις στο Mobile World Congress.

intracom-telecomΗ Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση των προηγμένων και αμιγώς εξωτερικού τύπου, υψηλής χωρητικότητας Ethernet λύσεων StreetNode™ V60-PTP και Ultralink™-FX80, οι οποίες λειτουργούν σε Millimetre-Wave (mmWave) συχνότητες 60 GHz και 70/80 GHz αντίστοιχα. Η εταιρία θα παρουσιάζει τις καινοτόμες λύσεις της στην έκθεση Mobile World Congress (2-5 Μαρτίου, Βαρκελώνη) στο εκθεσιακό της περίπτερο 6Ι40, στην αίθουσα 6.

Τα συγκεκριμένα ραδιοσυστήματα αποτελούν ιδανικές επιλογές σε εφαρμογές που εκτείνονται από το Small-Cell Backhaul έως και το Macro-Cell Backhaul & Fronthaul. Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα επωφεληθούν από τις μικρές διαστάσεις, τη πληθώρα διεπαφών (interfaces) αλλά και τη δυνατότητα ευέλικτης τροφοδότησης (απευθείας AC ή DC και PoE) των συστημάτων αυτών, τόσο σε σύνθετες τοπολογίες δικτύου όσο και σε δρόμους αστικών περιοχών.

Το Ultralink™-FX80 είναι ένα ραδιοσύστημα μικρών διαστάσεων και εξολοκλήρου εξωτερικής εγκατάστασης το οποίο ενσωματώνει κεραία πάνελ προσφέροντας υπερυψηλές ταχύτητες (έως 3 Gbit/s και στις δύο κατευθύνσεις), ενώ λειτουργεί σε ολόκληρο φάσμα της μπάντας Ε (71-76 / 81-86 GHz). Εγκαθίσταται πολύ εύκολα πάνω σε κολώνες φωτισμού δρόμων, επιφάνειες κτιρίων ή πάνω σε στέγες κατοικιών καθώς και τηλεπικοινωνιακούς πύργους. Η ποικιλία των παρεχόμενων διεπαφών επιτρέπουν την ευέλικτη λειτουργία τόσο για ασύρματες fronthaul εφαρμογές μέσω CPRI, όσο και για ασύρματες Backhaul εφαρμογές μέσω των τριών GbΕ Ethernet θυρών.

Το StreetNode™ V60-PTP αποτελεί επίσης ένα ραδιοσύστημα εξολοκλήρου εξωτερικής εγκατάστασης με αυτο-ευθυγραμμιζόμενη ενσωματωμένη κεραία. Λειτουργεί στην μπάντα V (60 GHz) και επιτυγχάνει ταχύτητες έως και 1,7 Gbit/s και στις δύο κατευθύνσεις, ικανοποιώντας και τις πιο αυστηρές απαιτήσεις για 4G υποστήριξη δικτύου (backhaul). Οι μικρές διαστάσεις και η ευέλικτη τροφοδότησή του διευκολύνουν την εγκατάσταση σε επίπεδο δρόμου. Η ρύθμιση του ραδιοσυστήματος είναι αυτοματοποιημένη (Zero-Touch) μέσω Android ταμπλέτας και Bluetooth επικοινωνίας, για γρηγορότερη, οικονομικότερη και αλάνθαστη εγκατάσταση.

O κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, δήλωσε: «Προσφέροντας ένα σύνολο καινοτόμων λύσεων είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις που αφορούν σε εφαρμογές Small-Cell Backhaul, Macro-Cell Backhaul & Fronthaul. Το πρωτοποριακό mmWave χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας επιτρέπει στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να ελαχιστοποιήσουν τα κόστη που σχετίζονται με την αδειοδοτηση χρήσης φάσματος ραδιοσυχνοτήτων και παράλληλα να αναβαθμίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα 4G / 5G δίκτυα τους».