Δέκα χρόνια δημιουργίας για την ιστοσελίδα που άλλαξε τον τρόπο των online αγορών. Το Skroutz κλείνει τα δέκατα γενέθλιά του, καθώς η πρώτη έκδοση του ανέβηκε στο web το Φεβρουάριο του 2005 με σκοπό να εξελίξει τις e-αγορές.

20150220135930_skroutz_10thbirthday_logoΤα δέκατα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα το Skroutz. Ένα hobby project που ξεκίνησε από μία προσωπική ανάγκη των συνιδρυτών του και έμελλε να εξελιχτεί στην πιο δημοφιλή ιστοσελίδα ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα.
Η πρώτη έκδοση του Skroutz «ανέβηκε» στο ελληνικό Web το Φεβρουάριο του 2005, επιδιώκοντας από την πρώτη στιγμή να γίνει σημείο εκκίνησης για τις online αγορές και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αναζητούμε και συγκρίνουμε προϊόντα μέσω Internet.
Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Skroutz Α.Ε. γυρίζει “10 χρόνια πίσω”: «Θυμάμαι ακόμα το πόσο ενθουσιάστηκα με την ιδέα, ένα “ρομποτάκι” που θα μαζεύει τις τιμές των προϊόντων από τα ηλεκτρονικά καταστήματα και θα τις δείχνει σε μία απλή σελίδα. Όπως ξεκινούν άλλωστε οι περισσότερες ιδέες, ο σκοπός ήταν να λύσω πρώτα ένα δικό μου πρόβλημα και να πειραματιστώ με τεχνολογίες που ήθελα να μάθω καλύτερα. Η προοπτική μιας εταιρείας δε βρισκόταν καν στο πίσω μέρος του μυαλού μου, η δε έννοια της startup ήταν ακόμα μακριά».
Το εγχείρημα μιας παρέας φίλων εξελίχθηκε ραγδαία σε μία υγιή Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας, η οποία απασχολεί πλέον ανθρώπινο δυναμικό 90 ατόμων και στεγάζεται σε έναν χώρο υπερσύγχρονων προδιαγραφών 1.100 τ.μ. στη Νέα Ιωνία. Μάλιστα, από το 2013, η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στην Τουρκία (με το Alve.com), ενώ σύντομα αναμένεται το ξεκίνημα της στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.
Στο πέρασμα των ετών το Skroutz κέρδισε την προτίμηση των καταναλωτών, ως ένα ισχυρό εργαλείο έρευνας και ενημέρωσης τιμών των προϊόντων στα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Πλέον, η ιστοσελίδα καταγράφει μηνιαίως πάνω από 13,5 εκατομμύρια sessions και υποδέχεται περισσότερους από 4,7 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες, οι οποίοι εμπιστεύονται το Skroutz για να κάνουν τις online αγορές τους πιο απλές και πιο αξιόπιστες.
Η έξυπνη σύγκριση προϊόντων, η δυνατότητα δημιουργίας wishlists με ειδοποιήσεις για τις πτώσεις τιμών σε πραγματικό χρόνο, οι αξιολογήσεις προϊόντων και καταστημάτων και αρκετές mobile ευκολίες για όσους προτιμούν φορητές συσκευές, είναι μερικές μόνο από τις λειτουργίες που δημιούργησε το Skroutz και που διαμορφώνουν το νέο τοπίο στο e-shopping των Ελλήνων.