Το design και η καινοτομία των προϊόντων της Epson επιβραβεύονται από το International Forum Design με επτά iF design awards για printers, scanners και projectors.

Epson Stylus Office B40W

Epson Stylus Office B40W

H Epson βραβεύτηκε με επτά iF design awards για το 2009. Οι Epson Stylus Pro GS6000, Epson EMP-400W, Epson TM-S1000, Epson Stylus Office B40W, Epson Stylus Office SX600FW, Epson Stylus Photo PX700W και ο Epson Stylus Photo PX800FW ξεχώρισαν στα φετινά βραβεία, αποδεικνύοντας ότι η Epson επενδύει στο design και την καινοτομία των προϊόντων της. Το International Forum Design αξιολογεί τα προϊόντα με βάση κριτήρια όπως η ποιότητα σχεδιασμού, η τεχνική αρτιότητα, η καινοτομία, η περιβαλλοντική ευαισθησία και η χρηστικότητα. Ως ανεξάρτητος θεσμός τα iF design awards επιβραβεύουν  το σχεδιασμό στη βιομηχανία και ανοίγουν ένα παράθυρο στις τελευταίες εξελίξεις στο design και τις τάσεις για 50 χρόνια τώρα.


Η Barbara Kuhr, Head of Strategic Marketing Epson Europe αναφέρει σχετικά: «Η Epson δίνει έμφαση  στην ευχρηστία, την εργονομία και το στυλ σε ολόκληρη τη διαδικασία σχεδιασμού των προϊόντων της. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι η κριτική επιτροπή της iF αναγνωρίζει την αφοσίωση της Epson στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε το χρόνο και τους πόρους μας στις βασικές τεχνολογίες μας για να παράγουμε ακόμα περισσότερα βραβευμένα προϊόντα για το μέλλον.»


Περίληψη των βραβευμένων για το 2009 προϊόντων:


O Epson Stylus Pro GS6000 είναι ένας υψηλής ποιότητας 64″ μεγάλου μεγέθους εκτυπωτή ο οποίος προσφέρει ένα eco-solvent σετ μελανιών 8 χρωμάτων σχεδιασμένο από την Epson. Ο Epson Stylus Pro GS6000 επιτρέπει στους χρηστές να χρησιμοποιούν μια σειρά διαφορετικών επικαλυμμένων και μη υποστρωμάτων όπως το βινύλιο, καθιστώντας το ιδανική και ευέλικτη λύση παραγωγής για ποικίλες εμπορικές εφαρμογές. Η ποιότητα και ανθεκτικότητα της εκτύπωσης ενισχύεται και από το νέο Epson UltraChromeTM GS 8 χρωμάτων (C,M,Y,K,LC,LM,+ O,G) που είναι διαθέσιμο σε εύχρηστα δοχεία μελάνης 950ml. Η ευρεία παλέτα χρώματος που διαθέτει, ενισχύει τα συνηθισμένα χρώματα ενώ η συγκεκριμένη σειρά μελανιών δεν εκλύει επιβλαβή VOCs (volatile organic compound) καθιστώντας το Ultrachrome GS το πρώτο οίκο-διαλυτό μελάνι χωρίς σύμβολο κινδύνου.


Ο Epson EMP-400W είναι ένας μικρός και ελαφρύς προβολέας με δυνατότητα προβολής από πολύ κοντινή απόσταση, ιδανικός για εταιρικές παρουσιάσεις, ειδικά σε μικρές αίθουσες συνεδριάσεων. Ο EMP-400W προσφέρει πεντακάθαρη εικόνα 60″ σε απόσταση 65cm από την επιφάνεια προβολής, εξαφανίζοντας τις σκιές που μπορεί να προκληθούν από τους παρουσιαστές που στέκονται ανάμεσα στον προβολέα και την οθόνη. Συμπεριλαμβάνοντας την καινοτόμο 3LCD τεχνολογία της Epson, o EMP-400W προσφέρει φωτεινότερες εικόνες, πιο πιστή απόδοση χρωμάτων και λεπτότερη διαβάθμιση του γκρι. Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν τον Epson EMP-400W ιδανικό για το γραφείο και για εκπαιδευτικούς χώρους αλλά και ένα εξαιρετικό εργαλείο παρουσιάσεων ακόμα και σε μικρές εταιρικές αίθουσες.


Ο Epson TMS1000 είναι ένας ιδιαίτερα αξιόπιστος, υψηλής-ακρίβειας ανιχνευτής δελτίων και επιταγών. Χρησιμοποιώντας τους μοναδικούς αλγορίθμους MICR και τη δυαδική επεξεργασία εικόνας, η συσκευή είναι μια από τις ακριβέστερες στην αγορά από πλευράς MICR. Το μικρό σχήμα, η ακρίβεια και η ευκολία συντήρησης και λειτουργίας κάνουν το TM-S1000 ιδανικό για χρήση σε μικρά γραφεία και επιχειρήσεις (SOHO) για remote deposit capture (RDC) και από τους ταμίες τραπεζών για back office capture (BOC). Ο TM-S1000 επιτρέπει στα καταστήματα λιανικής πώλησης να ανιχνεύσουν και να καταθέσουν τις επιταγές άμεσα στον τραπεζικό λογαριασμό τους από τις εταιρικές εγκαταστάσεις τους, γεγονός που κάνει την αποδοτικότερη αλληλεπίδραση μεταξύ τραπεζών και καταθετών.


Ο Epson Stylus Office B40W είναι ένας μικρός αλλά ταχύτατος inkjet εκτυπωτής γραφείου που προσφέρει εντυπωσιακές ταχύτητες εκτύπωσης και πολύ υψηλή ποιότητα. Προσφέροντας γρήγορες έγχρωμες εκτυπώσεις κι ένα έξυπνα σχεδιασμένο design μικρού μεγέθους, ο Epson Stylus Office B40W είναι η ιδανική επιλογή για εκτυπώσεις γραφείου. Χωρίς να χρειάζεται χρόνο προθέρμανσης, με ταχύτητα εκτύπωσης έως και 38 σελίδες το λεπτό και με πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, αυτός ο εκτυπωτής αποτελεί μια πολύ δελεαστική εναλλακτική πρόταση στους laser εκτυπωτές. Χρησιμοποιώντας τα ανεξάρτητα μελάνια Epson DURABrite Ultra, ο Stylus Office B40W προσφέρει υψηλή απόδοση και χαμηλό κόστος ανά σελίδα. Τέλος, η ενσωματωμένη ασύρματη δικτύωση και η συνδεσιμότητα Ethernet κάνει την ανταλλαγή μεταξύ πολλών χρηστών μια πολύ απλή και γρήγορη διαδικασία.


Ο Epson Stylus Office SX600FW είναι ο πλέον ιδανικός πολυχρηστικός εκτυπωτής για οικιακή χρήση. Χρησιμοποιώντας κεφαλή εκτύπωσης με την τεχνολογία Micro PiezoTM της Epson και περιλαμβάνοντας μια νέα υψηλής ταχύτητας μηχανή, προσφέρει εντυπωσιακές ταχύτητες εκτύπωσης. Επιπλέον, το ενσωματωμένο Wi-Fi επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν τη συσκευή με ένα ασύρματο δίκτυο ώστε να χρησιμεύσει ως κεντρικός κόμβος για ασύρματη εκτύπωση και σκανάρισμα για όλη την οικογένεια. Με τα ανεξάρτητα μελάνια Epson DURABrite Ultra, ο Stylus Office SX600FW παρέχει υψηλής ποιότητας έγγραφα και άψογες φωτογραφίες που είναι ανθεκτικά στο νερό, τις μουτζούρες και στο ξεθώριασμα. Ο Epson Stylus Office SX600FW διαθέτει οθόνη LCD 6,3 cm για να μπορεί ο χρήστης να δει και να τυπώσει φωτογραφίες, να στείλει φαξ και να κάνει γρήγορες φωτοτυπίες αλλά και άλλες λειτουργίες δίχως τη χρήση κάποιου PC.


Ο Epson Stylus Photo PX700W συνδυάζει εκπληκτική χρηστικότητα με την υψηλή ποιότητα της Epson για να παράγει τον ιδανικό εκτυπωτή οικιακής χρήσης για τους νέους φωτογράφους ή τους πεπειραμένους χρήστες D-SLR. Διαθέτοντας μοναδικό σχεδιασμό με καθαρές γραμμές και γυαλιστερό μαύρο χρώμα, ο Epson Stylus Photo PX700W θα ταιριάξει απόλυτα σε κάθε χώρο. Με τα ανεξάρτητα μελανιά Claria Photographic Ink και με ενσωματωμένο Wi-Fi, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικές φωτογραφίες χωρίς πλαίσιο (μεγέθους μέχρι και Α4) από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.


Το Epson Stylus Photo PX800FW είναι ένα 4 σε 1 υψηλης αναλυσης πολυμηχάνημα με φαξ, φωτοτυπικό, εκτυπωτή και scanner με ενσωματωμένο Wi-Fi. O μοντέρνος σχεδιασμός κρύβει μια προηγμένη χρηστικότητα που ελέγχεται μέσω ενός εντυπωσιακού πίνακα χειρισμού αφής. Ιδανικός για κάθε οικιακή χρήση, περιλαμβάνοντας υψηλής ποιότητας εκτύπωση φωτογραφιών, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν εκτυπώσεις που ξεπερνούν την ποιότητα ενός φωτογραφικού εργαστηρίου χρησιμοποιώντας τα ανεξάρτητα μελάνια Claria Photographic Ink της Epson. Σχεδιασμένο για να ταιριάζει σε κάθε χώρο, ο Epson Stylus Photo PX800FW έχει μαύρο γυαλιστερό χρώμα που του δίνει ένα μοντέρνο στυλ. Το προσεκτικά σχεδιασμένο περίγραμμα του κρύβει ένα αυτόματο τροφοδότη εγγράφων, ενώ οι διπλοί δίσκοι χαρτιού είναι πλήρως ενσωματωμένοι χαρίζοντας ένα ολοκληρωμένα καλαίσθητο design που δε θα διαταράξει την αισθητική του σπιτιού.


Η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα στις 3 Μαρτίου 2009 κατά τη διάρκεια της έκθεσης CeBIT στο Ανόβερο.