Η Lenovo  ενσωμτώνει το τμήμα x86 Server της IBM στην Ελλάδα. Η ενσωμάτωση επεκτείνει τις δυνατότητες της Lenovo όσον αφορά τις υπηρεσίες και το enterprise hardware, ενδυναμώνοντας τη θέση της εταιρείας.

lenovo logoΗ Lenovo και η IBM ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την συναλλαγή στην Ελλάδα και την μετακίνηση των υπαλλήλων και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Lenovo.

Η Lenovo ολοκλήρωσε το αρχικό κλείσιμο της απόκτησης του τμήματος IBM x86 server σε παγκόσμιο επίπεδο την 1η Οκτωβρίου. Λόγω του μεγάλου αριθμού των χωρών και των διαδικασιών που εμπλέκονται στην ΕΜΕΑ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εργαζόμενοι και επιχειρηματικές δραστηριότητες σε αυτή την περιοχή θα μετακινηθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή ένταξη.

Με την ενσωμάτωση των x86 servers, η Lenovo επεκτείνει τις δυνατότητές της όσον αφορά τις υπηρεσίες και το enterprise hardware, ενδυναμώνοντας τη θέση της εταιρείας ως πολύπλευρου τεχνολογικού ηγέτη, και επιταχύνοντας την ανάπτυξη των enterprise υπηρεσιών. Η παγκόσμια εμβέλεια της Lenovo, η αποτελεσματικότητα και η λειτουργική αρτιότητα σε συνδυασμό με την θρυλική ποιότητα, την καινοτομία και τις υπηρεσίες της IBM, προσφέρουν στη Lenovo ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που θα την οδηγήσουν στην κερδοφόρα ανάπτυξη και στην ανάδειξη της εταιρείας στην κορυφή του κλάδου.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε επίσημα την ομάδα IBM x86, που εντάχθηκε στην Ελλάδα από τις αρχές του τριμήνου. Οι προτεραιότητές μας είναι να επιτύχουμε μια ομαλή μετάβαση για τους πελάτες και τους συνεργάτες, καθώς επιταχύνουμε την ενασχόλησή μας στον τομέα των Server. Έχουμε μεγάλα σχέδια για την αγορά των επιχειρήσεων και στοχεύουμε να επαναλάβουμε την επιτυχία που είχαμε στους προσωπικούς υπολογιστές», είπε ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης, Γενικός Διευθυντής της Lenovo σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Lenovo αποκτά ανέπαφο το τμήμα IBM x86 Server και έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει τον χάρτη προϊόντων IBM x86, συμπεριλαμβανομένων των ολοκληρωμένων συστημάτων Flex και των – βασιζόμενων σε x86 αρχιτεκτονική – PureFlex. Η Lenovo θα συνεχίσει να οδηγεί καινοτόμα αυτά τα προϊόντα. Όπως προαναφέρθηκε, η IBM θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες συντήρησης εκ μέρους της Lenovo για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο, έτσι ώστε οι πελάτες να βιώσουν μια ομαλή μετάβαση χωρίς καμία αλλαγή στην υποστήριξη συντήρησής τους.

Η Lenovo και η IBM έχουν επίσης θεσπίσει μια στρατηγική συμμαχία, σύμφωνα με την οποία η Lenovo θα λειτουργεί ως Original Equipment Manufacturer (OEM) της IBM και θα μεταπωλεί επιλεγμένα προϊόντα από το πρωτοπόρο χαρτοφυλάκιο λύσεων αποθήκευσης και λογισμικού της IBM. Αυτή η στρατηγική συμμαχία σημαίνει ότι η Lenovo μπορεί πλέον να προσφέρει αυτά τα προϊόντα ως μέρος μιας πιο ολοκληρωμένης λύσης enterprise IT, που της επιτρέπουν να υποστηρίξει ένα ευρύτερο φάσμα αναγκών των πελατών σε data centers