Η Ericsson φέρνει για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασικού Σκι 2015  live μέσω κινητών συσκευών στο αμερικανικό κοινό! Η ζωντανή μετάδοση θα γίνει χάρη στο Live Arena Falun2015 και μέσω APIs της Ericsson.

image002Η Ericsson και η Εθνική Ομάδα Σκι των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασικού Σκι 2015 θα μεταδοθεί για πρώτη φορά ζωντανά στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω κινητών συσκευών.
Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Φαλούν της Σουηδίας, μεταξύ 18 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου. Η Ericsson αξιοποιεί την τεχνική υποδομή της Service Enablement και Mediaroom Reach πλατφόρμας της προκειμένου να παρέχει ζωντανή μετάδοση σήματος μέσω της επίσημης εφαρμογής Live Arena Falun2015, που αναπτύχθηκε από την Tension Graphics.
Ως ο επίσημος συνεργάτης ψηφιακών υπηρεσιών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλασικού Σκι 2015, η Ericsson παρέδωσε μια πλατφόρμα με την ονομασία Ericsson Networked Event, η οποία θα συγκεντρώσει μια τεράστια ποσότητα δεδομένων και πληροφοριών καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες στους προγραμματιστές, μέσω APIs που καθιστούν δυνατή τη δημιουργία εφαρμογών και διαδραστικών ιστοσελίδων από τρίτους παρόχους και θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις του σκι μέσα από τις οθόνες των κινητών τους συσκευών.
Σε συνεργασία με την Εθνική Ομάδα Σκι των ΗΠΑ, η οποία κατέχει τα δικαιώματα μετάδοσης για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ericsson θα προσφέρει για πρώτη φορά αυτή την εμπειρία στο βορειοαμερικανικό κοινό. Μέσα από τις δύο επίσημες εφαρμογές, οι οπαδοί του πρωταθλήματος θα έχουν πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες και μια καλύτερη εικόνα για όλα τα αγωνίσματα.
Ο Michael Jaquet, Chief Marketing Officer, U.S. Ski Team, σχολίασε: «Η ομάδα σκι των ΗΠΑ επένδυσε στα δικαιώματα μετάδοσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι φίλοι του σκι στην Αμερική θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά όλη τη δράση. Με την καινοτόμο εφαρμογή Live Arena, η Ericsson είναι o ιδανικός συνεργάτης για τη ζωντανή μετάδοση του γεγονότος στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Η Cecilia Atterwall, Head of Strategy, Marketing and Communications at Global Services, Ericsson, είπε: «Οραματιζόμαστε μια Διαδικτυωμένη Κοινωνία στην οποία η συνδεσιμότητα είναι η αφετηρία για νέους τρόπους καινοτομίας, συνεργασίας και κοινωνικοποίησης. Ως συνέταιρος ψηφιακών υπηρεσιών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλασικού Σκι 2015, είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να παρουσιάσουμε – σε συνεργασία με την αμερικανική ομάδα σκι – ένα ενδεικτικό παράδειγμα της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας στην πράξη».
Ενώ οι τηλεθεατές στη Σουηδία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα μέσω της παραδοσιακής τηλεόρασης, η εφαρμογή Live Arena Falun2015 θα είναι η μόνη επιλογή για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν ζωντανά από τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί τηλεθεατές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις εξελίξεις που έχασαν μέσω video-on-demand στην επίσημη ιστοσελίδα της εθνικής ομάδας σκι, στη διεύθυνση: www.usskiteam.com/nordic. Ένας σύνδεσμος στο Live Arena Falun2015 θα καθιστά εύκολη την εναλλαγή μεταξύ της εφαρμογής και της ιστοσελίδας.
Η Atterwall πρόσθεσε: «Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή της ζωντανής μετάδοσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το γεγονός ότι αυτό που συνήθως αποκαλούμε «δεύτερη οθόνη» – κινητά τηλέφωνα, tablets και οθόνες υπολογιστών – θα είναι στην πραγματικότητα η κύρια οθόνη. Αυτό είναι ενδεικτικό μιας από τις 10 καταναλωτικές τάσεις που ανακοίνωσε η Ericsson στο τέλος του προηγούμενου έτους και προβλέπουμε ότι το 2015 θα είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία οι άνθρωποι που θα παρακολουθήσουν περιεχόμενο μέσω streaming τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα θα είναι περισσότεροι από όσους παρακολουθούν παραδοσιακή τηλεόραση».
Πέρα από τη ζωντανή μετάδοση, η εφαρμογή Live Arena θα προσφέρει επίσης μια άκρως συναρπαστική, διαδραστική εμπειρία που θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τους αγαπημένους τους σκιέρ την ώρα που αγωνίζονται και να κάνουν μια εικονική περιήγηση στις πίστες. Η εφαρμογή θα περιλαμβάνει επίσης όλα τα ζωντανά τηλεοπτικά σήματα – κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει από μια ποικιλία από διαφορετικές κάμερες για να δημιουργήσει μια εξατομικευμένη εμπειρία θέασης.
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν περίπου 700 αθλητές από περισσότερες από 50 χώρες σε σκι ανώμαλου δρόμου, άλμα με σκι και συνδυασμένα αγωνίσματα.