Το Spotify αποκαλύπτει τα top τραγούδια αγάπης και έρωτα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Θα βρείτε πάνω από 28 εκατομμύρια playlists στο Spotify με την ονομασία “Love” για να τις μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας.

spotifyΜε αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το Spotify συγκέντρωσε στοιχεία από τους 60 εκατομμύρια χρήστες του για το πώς χρησιμοποιούν τις playlists για να προετοιμαστούν για τη μεγάλη ημέρα της αγάπης και δημιούργησε την playlist “Sweet Spot” για να τη μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας.

Με σχεδόν 700 χιλιάδες playlists με την ονομασία “Valentine’s”, 28 εκατομμύρια playlists με την ονομασία “Love” και σχεδόν 2,5 εκατομμύρια playlists με την ονομασία “Sex”, το Spotify αποκαλύπτει πως το I Love You Always Forever της Donna Lewis είναι το κορυφαίο τραγούδι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου παγκοσμίως.

 

Top 10 κομμάτια από τις “Valentine’s” playlists:
I Love You Always Forever – Donna Lewis
Take My Breath Away – Love Theme From “Top Gun” – Berlin
Kiss From A Rose – Seal
2 Become 1 – Spice Girls
This I Promise You – N Sync
I Swear – All-4-One
Endless Love – Lionel Richie, Diana Ross
I Do (Cherish You) – 98º
The Power Of Love – Céline Dion
Truly Madly Deeply – Savage Garden

 

Όταν πρόκειται για τραγούδια που μιλούν την παγκόσμια γλώσσα της αγάπης, το All of Me του John Legend είναι το κορυφαίο ερωτικό τραγούδι αγάπης στον κόσμο.

 

Top 10 κομμάτια από τις “Love” playlists:
All of Me – John Legend
Stay – Rihanna
Not a Bad Thing – Justin Timberlake
Drunk in Love – Beyoncé
Say Something – A Great Big World, Christina Aguilera
Me And My Broken Heart – Rixton
Adore You – Miley Cyrus
Just Give Me a Reason – P!nk
Let Her Go – Passenger
Mirrors – Justin Timberlake

 

Και για να δημιουργήσετε την κατάλληλη διάθεση, υπάρχουν οι “Sex” playlists που δημιουργούνται κυρίως από τους άντρες σε ποσοστό 56% έναντι του 44% των γυναικών. Το Intro από τους The xx είναι το κορυφαίο κομμάτι στη σχετική λίστα:

 

Top 10 Songs from ‘Sex’ playlists:
Intro – The xx
From Eden – Hozier
Menswear – The 1975
Magic – Coldplay
You & Me (Flume Remix) – Disclosure
Sweet Ophelia – Zella Day
Let’s Get Started – Dylan Gardner
Night Like This – LP
Talk Is Cheap – Chet Faker
Dreams – Fou De Toi

 

Η Angela Watts, VP Global Communications στο Spotify σχολίασε: «Με βάση τα στοιχεία από τους 60 εκατομμύρια χρήστες μας, προβλέπουμε τι μουσική θα ακούγεται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Έτσι ανακαλύψαμε ότι ο John Legend καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις “Love” playlists αλλά και πως οι άντρες είναι αυτοί που δημιούργησαν τις περισσότερες playlists για την ημέρα τους Αγίου Βαλεντίνου σε ποσοστό 63%».

 

“Sweet Spot” Valentine’s Playlist Generator από το Spotify
Σήμερα, το Spotify παρουσιάζει και μια ειδική εφαρμογή δημιουργίας playlist για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που θα συνοδεύσει εσάς και τον αγαπημένο σας σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των αγαπημένων σας καλλιτεχνών. Επιλέξτε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη και αυτόν του συντρόφου σας και ανακαλύψτε πόσα μουσικά στάδια σας χωρίζουν από το ταίρι σας. Η εφαρμογή στη συνέχεια δημιουργεί μια playlist την οποία μπορείτε να μοιραστείτε. Βρείτε την στο Spotify-Valentines.com.