Το FIT4JOBS ξεκινά… με το Ελληνικό δίκτυο επαγγελματιών πληροφορικής (HePIS) να προχωρά στη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε προχωρημένες δεξιότητες πληροφορικής και την τοποθέτηση τους σε θέσεις εργασίας.

pcΤο Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ανακοινώνει την έναρξη του σχεδίου δράσης «FIT4JOBS». Μέσα από αυτό, άνεργοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης 180 ωρών, εντελώς δωρεάν, σε προχωρημένες δεξιότητες Πληροφορικής και συγκεκριμένα στον προγραμματισμό και τη σχεδίαση web εφαρμογών, χρησιμοποιώντας το λογισμικό και τα εργαλεία που βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εταιρειών από όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε να διευκολύνει την πρόσληψη των υποψηφίων στην αγορά εργασίας και να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων, η πλειονότητα των οποίων αδυνατεί να καλύψει θέσεις εργασίας στις ειδικότητες Πληροφορικής του προγράμματος.

 

Μέσω του συνδέσμου www.hepis.gr οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου σε κέντρα εκπαίδευσης του Νομού Αττικής. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα εργαλείο e-competence benchmark του Eυρωπαΐκού Συμβουλίου Επαγγελματικών Ενώσεων Πληροφορικής (CEPIS) το οποίο αξιολογεί τους υποψηφίους σε σχέση με τις ειδικότητες του κλάδου των ΤΠΕ. Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος και οι εργοδότες οι οποίοι απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα των ΤΠΕ και επιθυμούν να προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσλήψεις το προσεχές διάστημα.

 

Το «FIT4JOBS» είναι μια ευρωπαΐκή κοινοπραξία αποτελούμενη από φορείς και οργανισμούς Πληροφορικής των χωρών: Ελλάδα (ΗePIS), Πορτογαλία (ACM IP), Ισπανία (ACTR), Λιθουανία (LIA), Ιρλανδία (FIT), Λετονία (LIKTA) καθώς και τον ευρωπαΐκό οργανισμό Telecentre Europe, ενώ υποστηρίζεται από το πρόγραμμα της Eυρωπαΐκής Ένωσης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το «FIT4JOBS» υποστηρίζουν δεκάδες εταιρείες, όπως η Μicrosoft, EMC, Cisco, Accenture, IBM, Oracle, ενώ στην Ελλάδα υποστηρίζεται από τις εταιρείες PEOPLECERT, SiEBEN, E-Arion, Θεολόγος Κωνσταντίνος & ΣΙΑ, ΙΚnowHow Informatics, ΑΒ Βασιλόπουλος, Data Communication, Φιλοκτήτης, Kariera.gr, Veltio και Master A.E.