Γνωρίστε τη μοναδική φωτογραφική μηχανή D810A, την πρώτη D-SLR της Nikon με φόρμα FX. Διαθέτει εξειδικευμένες λειτουργίες για να τραβά εικόνες του σύμπαντος με ανάλυση 36,3 megapixel.

D810AΗ απίστευτη D810A αποτελεί μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση της φωτογραφικής μηχανής Nikon D810 με την κορυφαία ανάλυση. Χάρη στο επανασχεδιασμένο φίλτρο αποκοπής υπέρυθρης ακτινοβολίας, αυτή η ιδιαίτερη D-SLR είναι τέσσερις φορές πιο ευαίσθητη στη φασματική γραμμή H-alpha (μήκος κύματος περίπου 656 nm).

Είναι η πρώτη φορά που μια φωτογραφική μηχανή Nikon μπορεί να αποτυπώσει το πραγματικό χρώμα των νεφελωμάτων που εκπέμπουν σε μήκος κύματος H-alpha χωρίς να χρειάζεται τεχνική τροποποίηση. Ο συνδυασμός νέου φίλτρου, εξαιρετικά υψηλού ISO, μοναδικής ανάλυσης και μιας σειράς εξειδικευμένων λειτουργιών βοηθά τους φωτογράφους να αποτυπώνουν το μεγαλείο του ουρανού με εντυπωσιακή λεπτομέρεια.

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Επαγγελματικών Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: «Η φωτογραφική μηχανή D810A είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο, ιδανικό για τη φωτογράφιση του ουρανού. Δεδομένων των πλεονεκτημάτων της D810 σε σύγκριση με άλλα μοντέλα, το επόμενο αυτονόητο βήμα ήταν η μετατροπή αυτής της φωτογραφικής μηχανής με την κορυφαία ανάλυση, ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της αστροφωτογράφισης. Πρόκειται για έναν τομέα όπου η εξαιρετική λεπτομέρεια και η απόλυτη ακρίβεια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Η D810A ανταποκρίνεται και στις δύο αυτές απαιτήσεις.»

 

Αστροφωτογράφιση υψηλής ευκρίνειας
Η D810A είναι πραγματικά ξεχωριστή, καθώς αποτελεί τροποποιημένη έκδοση της φωτογραφικής μηχανής D810 που διαθέτει τη μεγαλύτερη ανάλυση από όλες τις Nikon D-SLR. Ο αισθητήρας με φορμά FX έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άριστο επίπεδο λεπτομέρειας αποδίδοντας φωτογραφίες 36,3 megapixel υψηλής αντίθεσης με ελάχιστο ψευδές χρώμα. Το τυπικό εύρος ISO 200–12.800 μπορεί να επεκταθεί έως ISO 51.200 (ισοδύναμο) ενώ η αποθορυβοποίηση 3D χαρίζει καθαρές και ευκρινείς εικόνες σε υψηλά ISO. Ο γρήγορος και ισχυρός επεξεργαστής εικόνας EXPEED 4 της Nikon ενισχύει τη συνολική απόδοση της φωτογραφικής μηχανής και ελαχιστοποιεί τη χρωματική εκτροπή.

 

Τροποποιημένο φίλτρο αποκοπής υπέρυθρης ακτινοβολίας
Η D810A είναι μια κορυφαία φωτογραφική μηχανή με απόδοση που καμιά συνηθισμένη D-SLR δεν μπορεί να επιτύχει. Η D810 είναι πολύ δημοφιλής στους αστροφωτογράφους, αφού διαθέτει την ισχύ που απαιτείται για τη φωτογράφιση του νυχτερινού ουρανού. Ωστόσο, οι τυπικοί αισθητήρες δεν ενδείκνυνται για τη λήψη φωτογραφιών με νεφελώματα που εκπέμπουν σε μήκος κύματος H-alpha.

Τα οπτικά φίλτρα στις συνηθισμένες D-SLR περιορίζουν τη μεταφορά ερυθρού φωτός στο φάσμα ορατού φωτός, ώστε να αποτρέπεται ο ερυθρός χρωματισμός. Αντίθετα, τα χαρακτηριστικά του οπτικού φίλτρου της D810A έχουν τροποποιηθεί έτσι ώστε να αυξάνουν τη μεταφορά ερυθρού φωτός από τη φασματική γραμμή H-alpha περίπου τέσσερις φορές (σε σύγκριση με την D810). Έτσι, οι φωτογράφοι μπορούν να αποτυπώνουν με ακρίβεια το όμορφο κόκκινο χρώμα των νεφελωμάτων που εκπέμπουν σε μήκος κύματος H-alpha χωρίς να χρειάζεται να τροποποιήσουν τη φωτογραφική μηχανή. Τα πλεονεκτήματα των τροποποιήσεων των D810A είναι εμφανή, ακόμα και κατά τη φωτογράφιση πεδίων αστέρων και αστρικών τοπίων.

 

Εξειδικευμένες λειτουργίες
Η D810A είναι εξοπλισμένη με μια σειρά εξειδικευμένων λειτουργιών για να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αστροφωτογράφοι. Μαζί με τις ρυθμίσεις Bulb και Time, η νέα λειτουργία χειροκίνητης παρατεταμένης έκθεσης επιτρέπει εκθέσεις με διάρκεια έως και 900 δευτερόλεπτα. Προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τους εσωτερικούς κραδασμούς κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι φωτογράφοι μπορούν να ενεργοποιήσουν το ηλεκτρονικό κλείστρο μπροστινής κουρτίνας της φωτογραφικής μηχανής και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης μικρών θαμπών περιοχών ακόμη και στις πολύ μικρές λεπτομέρειες.

Κατά τη λήψη σε Ζωντανή προβολή, η εικονική προεπισκόπηση έκθεσης για τις ρυθμίσεις Bulb και Χρόνου βοηθά στην εστίαση και το καδράρισμα. Όπως συμβαίνει και με την D810, η εικόνα μπορεί να μεγεθυνθεί έως 23x κατά τη Ζωντανή προβολή, επιτρέποντας τη διενέργεια των ελέγχων κρίσιμης εστίασης με απόλυτη ακρίβεια. Κατά τη λήψη μέσω του σκόπευτρου, η νέα οθόνη εικονικού ορίζοντα με κόκκινο φωτισμό σας επιτρέπει να επιβεβαιώσετε την ευθυγράμμιση.

 

Εκτεταμένη ισχύς λήψης
Η ενεργειακά αποδοτική σχεδίαση της D810A διασφαλίζει ότι η φωτογραφική μηχανή θα αποτυπώνει με αξιοπιστία χιλιάδες εικόνες με παρατεταμένη έκθεση, ώστε να μπορείτε να φωτογραφίζετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Χάρη στη μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας EN-EL15 της φωτογραφικής μηχανής μπορείτε να τραβήξετε έως και 3.860 φωτογραφίες με μία μόνο φόρτιση, ενώ οι πρόσθετες πηγές τροφοδοσίας σάς επιτρέπουν να φωτογραφίζετε για ακόμα περισσότερο χρόνο.

Το προαιρετικό πολλαπλό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D12 της Nikon λειτουργεί άψογα με τη φωτογραφική μηχανή και προσφέρει δυνατότητα φωτογράφισης έως και 10.660 φωτογραφιών με μία μόνο φόρτιση.2 Η επιλογή και ρύθμιση της ακολουθίας χρήσης των μπαταριών μπορεί να γίνει μέσω της φωτογραφικής μηχανής. Εάν θέλετε να επεκτείνετε ακόμα περισσότερο τον χρόνο λήψης, χρησιμοποιήστε τον προαιρετικό μετασχηματιστή ρεύματος EH-5b με τον ακροδέκτη τροφοδοσίας EP-5B.

 

Φακοί NIKKOR
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της D810A είναι η δυνατότητα χρήσης φακών NIKKOR. Οι φακοί NIKKOR, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους φίλους της αστροφωτογράφισης ανά τον κόσμο, θα αξιοποιήσουν στο έπακρο με ευκολία όλες τις δυνατότητες του αισθητήρα 36,3 megapixel της φωτογραφικής μηχανής. Τα οπτικά συστήματα μέγιστου διαμετρήματος είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία μιας τέτοιας φωτογραφικής μηχανής με υψηλό αριθμό megapixel. Γρήγοροι ευρυγώνιοι φακοί, όπως ο φακός AF-S NIKKOR 14–24mm f/2.8G ED με φορμά FX, αλλά και τηλεφακοί υψηλής απόδοσης, όπως ο φακός AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II με φορμά FX, εγγυώνται εξαιρετικά αποτελέσματα.