Η GLOBO, πάροχος λύσεων Enterprise Mobility και επιχειρηματικών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας ξεχωρισε στην τελευταία έκθεση της IDC με την πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών GO!AppZone.

GLOBO__LOGOΗ GLOBO, διεθνής πάροχος λύσεων Enterprise Mobility και επιχειρηματικών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, ξεχώρισε με τις επιδόσεις της στην τελευταία έκθεση της IDC (Δεκέμβριος 2014), στην κατηγορία Mobile Application Development Platforms (MADP) – “Worldwide Mobile Enterprise Application 2014-2018 Forecast and 2013 Vendor Shares” – για τις ολοκληρωμένες λύσεις της.

Η πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών GO!AppZone κατετάγη πρώτη όσον αφορά την αύξηση των εσόδων της (ειδικότερα σημείωσε αύξηση 307% για την περίοδο 2012-2013) και δεύτερη ανάμεσα στις επτά μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της ανάπτυξης και εγκατάστασης εφαρμογών.

Επιπρόσθετα, η έρευνα της IDC που μελετά τα μερίδια της αγοράς εταιρειών MADP με γνώμονα τα έσοδα τους, θέτει την GLOBO στη δωδέκατη θέση ανάμεσα στις 16 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Η ομάδα των 16, που περιλαμβάνει και ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικών (ISV) όπως παραδείγματος χάρη η SAP, η Apple, η IBM και η Microsoft, καταλαμβάνει το 67,2% της αγοράς.

Οι προβλέψεις της IDC θέλουν την αγορά του Enterprise Mobility να αυξάνεται από τα $1,2 δις το 2013 στα $3,7 δις μέχρι το 2018, με έναν ετήσιο ρυθμό αύξησης που αγγίζει το 25%. Επίσης, η IDC σημειώνει ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι κατακερματισμένη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης πλατφόρμων που είναι σε θέση να προσφέρουν:
Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση από front-end ανάπτυξη μέχρι back-end υπηρεσίες, τόσο σε on-premise, όσο και σε cloud επίπεδο
Απλοποιημένη ανάπτυξη εφαρμογών και υποστήριξη πολλαπλών τερματικών και λειτουργικών συστημάτων

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της GLOBO, Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ικανοποιημένοι βλέποντας ότι τα προϊόντα και οι επενδύσεις μας είναι σε αντιστοιχία με τις τάσεις της αγοράς όπως διαφαίνεται τόσο σε αυτή όσο και σε αντίστοιχες εκθέσεις. Οι λύσεις της GLOBO καλύπτουν ένα εύρος λύσεων από πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών / Mobile Application Development Platform (MADP), Enterprise Mobility Management (EMM) μέχρι συμβουλευτικές υπηρεσίες από το τμήμα Mobility Business Solutions (MBS), με στόχο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών που θέλουν να μεταμορφώσουν την εταιρεία τους σε “Mobile Enterprise”.»