Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης, με όχημα τη συνεργασία της με τη Forthnet, υποστήριξε το διαγωνισμό επιλογής του τραγουδιού που μας εκπροσωπήσει στη Eurovision.

forthnetΣτα πλαίσια των Mobile υπηρεσιών της, η Forthnet παρείχε τον 5ψήφιο αριθμό 54350 για την ψηφοφορία του κοινού μέσω SMS, καθώς και την απαραίτητη δικτυακή υποδομή. Επιπλέον, φιλοξενώντας το σύνολο των υποδομών που υλοποίησε η ATLANTIS Group για τη διεξαγωγή του «ελληνικού τελικού», στο υπερσύγχρονο Data Center της στον Αγ. Στέφανο, η Forthnet εγγυήθηκε την αδιάλειπτη λειτουργία όλων των συστημάτων, για ένα πολύ ιδιαίτερο event με πολλές απαιτήσεις.


Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ότι η SMS ψηφοφορία για την επιλογή του τραγουδιού που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovision είναι μια από τις σημαντικότερες εφαρμογές, αφού πραγματοποιείται σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα και μάλιστα κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής. Οι απαιτήσεις λοιπόν, για αξιοπιστία και απόλυτη λειτουργία των συστημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένες.


Με την εγγύηση της Forthnet, όλα κύλησαν ομαλά και το τραγούδι λοιπόν, που θα ερμηνεύσει ο Σάκης Ρουβάς στις 14 Μαΐου στον δεύτερο ημιτελικό για τον 54ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, είναι το «This is our night out». Ευχόμαστε καλή επιτυχία!