Ξεχώρισε με το OneNote της Microsoft το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Πρόκειται για ένα εργαλείο που ενισχύει το δημιουργικό και πιο ευέλικτο τρόπο διδασκαλίας για το καλύτερο μέλλον των μαθητών.

OneNoteΤο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αποτελεί ένα από τα σχολεία που ξεχώρισε για μια ακόμη χρονιά φέτος η Microsoft, ως Microsoft Showcase School, για τις καινοτόμες δράσεις που πραγματοποιεί στον κλάδο της εκπαίδευσης. Σε συνέχεια του πρωτοποριακού του έργου, το σχολείο προκάλεσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας εκπαιδευτικών, αναπτύσσοντας τη διδακτέα ύλη του στο εργαλείο της Microsoft, το OneNote, ενισχύοντας με αυτή την πρωτοβουλία ένα σύγχρονο, δημιουργικό και ευέλικτο τρόπο εκμάθησης.

Στόχος του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, μέσα από τις καινοτόμες μεθόδους που αναπτύσσει, είναι να προσφέρει στους μαθητές του ένα σύγχρονο σύστημα διδασκαλίας, συνδυάζοντας το παραδοσιακό μοντέλο μάθησης και αξιών με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της Microsoft. Με τη συστηματική χρήση, που κάνει εδώ και χρόνια, της υπηρεσίας OneNote της πλατφόρμας Office 365, έδειξε ποιοι νέοι ορίζοντες ανοίγονται για τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν και να αξιοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σημειωματάριο, η χρήση του οποίου προσφέρει νέες λύσεις οργάνωσης, συνεργασίας και προβολής του παραγόμενου διδακτικού προϊόντος.

Οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στην πρωτογενή ή δευτερογενή διδακτική ύλη από οποιαδήποτε συσκευή και οποιαδήποτε στιγμή, είτε βρίσκονται στο σχολείο είτε στο σπίτι. Επίσης, η συνεργασία μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματική, αφού οι καθηγητές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις εργασίες των μαθητών, με πλήρη εικόνα του έργου τους από την αρχή μέχρι το τέλος. Επιπλέον, το OneNote, πέρα από την επεξεργασία «σημειώσεων», επιτρέπει την εισαγωγή και την επεξεργασία αρχείων, φωτογραφιών και βίντεο, τα οποία οι διδάσκοντες και οι διδασκόμενοι μπορούν να τα οργανώνουν και διασκευάζουν με όποιο τρόπο τους εξυπηρετεί καλύτερα.

Όπως δήλωσε και ο καθηγητής Ιωάννης Καζάζης, μέλος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, «Το Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού έδειξε στην ελληνική και τη διεθνή κοινότητα, πώς, στο πλαίσιο της καθολικής χρήσης του Course Management System, αξιοποιείται και το OneNote της Microsoft, το πιο πολυδύναμο ίσως υπερεργαλείο στην αγορά έτσι, ώστε, στα χέρια κατάλληλα εκπαιδευμένων εκπαιδευτικών, αφενός να προάγει τη διδακτική καινοτομία και, αφετέρου, να αποβαίνει ισχυρό κίνητρο μάθησης».

Η παγκόσμια κοινότητα της Microsoft ξεχώρισε από πολύ νωρίς το σημαντικό αυτό έργο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί ελπιδοφόρο παράδειγμα για τους παιδαγωγικά και παιδευτικά υγιείς τρόπους με τους οποίους τα σχολεία χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες για να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται οι μαθητές στην επαγγελματική τους πορεία, αλλά και για να αγαπήσουν πραγματικά αυτό που κάνουν.

Για το λόγο αυτό, η Microsoft έδωσε τη δυνατότητα στους καθηγητές του σχολείου να πραγματοποιήσουν μια σειρά από επισκέψεις σε σχολεία σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να παρουσιάσουν το έργο τους και να τα καθοδηγήσουν στην υλοποίηση μεταφοράς της διδακτέας ύλης στο OneNote της Microsoft. Το πρώτο σχολείο που προγραμματίζεται να επισκεφθούν βρίσκεται στην Αργεντινή.