Η Ericsson παρουσίασε τις πλέον πρόσφατες τεχνολογίες και λύσεις στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στις 16-19 Φεβρουαρίου.

ericssonΟι επισκέπτες της Ericsson (Αίθουσα 6) έζησαν την εμπειρία των υψηλότερων ταχυτήτων παγκοσμίως, των προηγμένων εφαρμογών πολυμέσων, της εξελιγμένης τεχνολογίας δικτύου και των απαράμιλλων δυνατοτήτων παροχής υπηρεσιών και όλα αυτά με ένα “πράσινο” και βιώσιμο υπόβαθρο. Επιπλέον, η Ericsson παρουσίασε το πώς θα χρησιμοποιούν οι καταναλωτές την τεχνολογία στο μέλλον, μέσω του 2020 interactive demo της.


Χάρτης για την Αίθουσα 6 της Ericsson www.ericsson.com/ericsson/press/events/2009/mwc09-presence.shtml


Ericsson – Κύριος παράγοντας προώθησης της ενεργειακής απόδοσης και της βιωσιμότητας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών

Η Ericsson θα παρουσιάσει τις πρωτοποριακές ενεργειακά αποδοτικές της λύσεις. Η βελτιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας δεν μειώνει μόνο τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά περιορίζει και τις δικτυακές δαπάνες και βοηθά στην παροχή πιο οικονομικών επικοινωνιών για όλους. Η αποδοτικότητα των κινητών δικτύων ξεκινά με την καλή σχεδίαση και συνεχίζεται με την άριστη απόδοση μεμονωμένων πυρήνων και ασύρματων εγκαταστάσεων.

Με την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας όπως η ηλιακή, η αιολική και τα βιοκαύσιμα, η επικοινωνία θα γίνει περισσότερο προσβάσιμη και θα μειωθεί η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και θα μειωθούν ακόμα περισσότερο οι επιπτώσεις στο περιβάλλον.


Πολυμέσα

Στην Αίθουσα 6, η Ericsson θα παρουσιάσει ό,τι πιο πρόσφατο υπάρχει στις εφαρμογές πολυμέσων, από αυτές που προσανατολίζονται στους πολίτες της ψηφιακής εποχής, όπως το Social Media Portal, το Multimedia Ringback, υπηρεσίες παρουσίας και η εφαρμογή ζωντανής εκπομπής Me-on-TV, μέχρι ευρύτερες έννοιες που θα διαμορφώσουν τη ζωή των καταναλωτών στο προσεχές μέλλον.


Connected Home

Η λύση connected home γεφυρώνει το κενό μεταξύ του κόσμου των τηλεπικοινωνιών και του καταναλωτικού ηλεκτρονικού κόσμου. Οι καταναλωτές μπορούν, από μια οθόνη της επιλογής τους, να έχουν πρόσβαση σε όλα τα οικιακά μέσα, όπου και αν βρίσκονται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε, για παράδειγμα, να προβάλλετε φωτογραφίες ή video από το κινητό σας τηλέφωνο, όπου και αν βρίσκεστε, ή να έχετε πρόσβαση στον οικιακό σας διακομιστή, όπου αποθηκεύετε τα video σας από την τηλεόραση των φίλων σας, μέσω του δικτύου IMS.


Family Finder

Το Family Finder προσφέρει στους γονείς ηρεμία, διότι μπορούν εύκολα να βλέπουν πού βρίσκονται τα μέλη της οικογένειάς τους. Με τη χρήση των συναγερμών και των προκαθορισμένων ζωνών, οι γονείς μπορούν επίσης να ειδοποιούνται ότι όλα είναι όπως θα έπρεπε ή να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει. Αυτή είναι μια λύση από άκρη σε άκρη, η οποία έχει ενσωματωθεί σε μια εφαρμογή δικτύου, ένα σύστημα θέσης κινητής τηλεφωνίας, χάρτες και middleware και μπορεί να προσφερθεί με την έννοια της φιλοξενίας ή της τοπικής ανάπτυξης.


Τηλεόραση σύγκλισης – οι 3 οθόνες

Καλωσορίσατε στην επίδειξη μιας πραγματικής εμπειρίας τηλεόρασης σύγκλισης σε 3 οθόνες. Με βάση πρωτότυπο εξοπλισμό, η Ericsson θα δείξει πώς μπορείτε να μεταβιβάσετε συνεδρίες μεταξύ συσκευών και πώς να σταματήσετε μια συνεδρία βίντεο κατ’ απαίτηση (video-on demand), να βάλετε σελιδοδείκτη και να συνεχίσετε αργότερα σε οποιαδήποτε συσκευή. Όλες οι διασυνδέσεις χρήστη (οδηγός προγραμματισμού IPTV και EPG) έχουν την ίδια εμφάνιση και αίσθηση σε όλους τους τύπους οθονών.

Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε την επίδειξη του Rich Communications Suite και του Business Communications Suite, που αποτελούν το θεμέλιο των πιο προηγμένων και διαλειτουργικών εφαρμογών για καταναλωτές και επιχειρήσεις.


Πρόσθετα θέματα


LTE

Η Ericsson επιδεικνύει το LTE υψηλής απόδοσης με μέγιστες ταχύτητες πάνω από 150 Mbps. Χρησιμοποιούνται πολλοί τύποι τερματικών: χειρός, σταθερό Mobile Broadband Router (MBR) και τερματικό δοκιμών υψηλής απόδοσης. Η επίδειξη διεξάγεται ζωντανά σε τηλεπικοινωνιακό φορέα 2x 20 MHz σε φάσμα 2,6 GHz υποστηρίζοντας πολλά ενεργά τερματικά. Το MBR μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημείο ευρυζωνικής πρόσβασης σε σπίτι, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή σύνδεση ADSL. Στο MBR, μπορούν να συνδεθούν πολλές συσκευές, όπως τηλεοράσεις, υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών κ.λπ., μέσω LAN ή ασύρματου LAN.
Εκτός από την επίδειξη του LTE, παρουσιάζονται και κόμβοι δικτύου που είναι έτοιμοι για εμπορική υλοποίηση του LTE μέσα στο 2009: Η οικογένεια RBS 6000 eNodeB, οι λύσεις IP/Ethernet backhaul και οι κόμβοι δικτύου Enhanced packet core.

Η Ericsson θα παρουσιάσει επίσης το LTE σε λειτουργία FDD και TDD στην ίδια πλατφόρμα σταθμού βάσης.
Το LTE είναι η πρώτη τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα για paired και unpaired φάσμα, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στους παρόχους μεγάλες οικονομίες κλίμακας.


HSPA

Στον τομέα του HSPA, η Ericsson θα επιδείξει πληθώρα συσκευών και εφαρμογών, καθώς και ευρεία υποστήριξη οικοσυστήματος για την ενσωματωμένη δυνατότητα mobile broadband, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για το Ericsson mobile broadband module για τα Windows 7, της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας Anti-theft της Intel η οποία αυξάνει την προστασία δεδομένων και πόρων σε notebook με mobile broadband, των συσκευών mobile internet με επεξεργαστή Intel Atom για πραγματική εμπειρία Internet στην τσέπη σας, καθώς και του νέου mobile broadband router της Ericsson, με ελκυστική, βραβευμένη σχεδίαση, που αποτελεί το ιδανικό προϊόν για την προσφορά σταθερής ασύρματης πρόσβασης σε δίκτυα HSPA. Οι επιδείξεις θα εκτελεστούν στο επόμενο βήμα δικτύων HSPA, που μόλις κυκλοφόρησε, με βελτιωμένη απόδοση και ταχύτητες κατερχόμενης ζεύξης έως 42 Mbps.


Εξέλιξη της τηλεφωνίας μέσω του IMS

Η Ericsson θα παρουσιάσει τον τρόπο, με τον οποίο το βασισμένο σε IMS Rich Communication Suite (RCS) θα βελτιώσει και θα εμπλουτίσει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων για μαζικές αγορές και το πώς το RCS, σε συνδυασμό με το MMTel (τυποποιημένη τηλεφωνία IP 3GPP/TISPAN) μπορεί να προσφέρει πλήρως ενοποιημένη εμπειρία επικοινωνίας μεταξύ συσκευών κινητής και σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης. Η Ericsson θα παρουσιάσει επίσης το ρόλο του MMTel για την ενσωμάτωση της επικοινωνίας σε υπηρεσίες βασισμένες στο Web, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, η δικτύωση και οι ταξιδιωτικές πληροφορίες. Θα επιδειχτεί επίσης ο τρόπος, με τον οποίο το IMS μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες IPTV και να παρέχει απομακρυσμένη διασύνδεση στις συσκευές μας Connected Home.


EDGE Evolution με Dual Carrier

Η επίδειξη του EDGE Evolution υλοποιείται στο εμπορικό GSM της Ericsson και συγκρίνει τη σημερινή απόδοση του EDGE με τη βελτιωμένη απόδοση που προσφέρει η χρήση Dual Carrier (δύο τηλεπικοινωνιακών φορέων). Είναι δυνατή η επίδειξη επίτευξης ταχύτητας λήψης δεδομένων περίπου 0,5 Mbps, για περιήγηση στο web, λήψεις FTP και streaming video.

Με το EDGE Evolution, οι πάροχοι GSM μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις δυνατότητες mobile στα υπάρχοντα δίκτυά τους. Είναι δυνατή η ταχεία υλοποίηση μιας υπηρεσίας Mobile Broadband σε εθνικό επίπεδο, μέσω αναβάθμισης λογισμικού στο δίκτυο GSM/EDGE, κάτι σημαντικό για όσους παρόχους δεν έχουν ακόμα υλοποιήσει δίκτυα 3G, ή συμπληρωματικά στο 3G σε περιπτώσεις που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η κάλυψη.

Ως σημαντικό στοιχείο του EDGE Evolution, το Dual Carrier διπλασιάζει τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων για τους τελικούς χρήστες, από τα σημερινά 296 kbps στα 592 kbps.


Κοινό mobile backhaul

Στο σταθμό επίδειξης Mobile Backhaul παρουσιάζεται ο τρόπος, με τον οποίο οι εμπορικά διαθέσιμες λύσεις της Ericsson υποστηρίζουν το backhaul όλων των σχετικών τεχνολογιών RAN σε οποιοδήποτε συνδυασμό (GSM/WCDMA/HSPA/LTE), καθώς και τη συμπερίληψη λύσεων IP RAN από άκρη σε άκρη μέσω Ethernet και δικτυακή διαχείριση από άκρη σε άκρη. Συνολικά, η επίδειξη επικεντρώνεται στις δύο κύριες προκλήσεις που έχουν προβλεφθεί για το mobile backhaul: στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της χωρητικότητας και στην αντιμετώπιση της οικονομικής αποδοτικότητας.