Ο οργανισμός GSMA επιλέγει τη Visa ως πάροχο για λύσεις μεταφοράς χρημάτων μέσω κινητού τηλεφώνου παγκοσμίως, στο πλαίσιο του συνεδρίου Mobile World Congress.

visamobileΗ Visa Europe και η Visa Inc., το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτρονικών πληρωμών λιανικής παγκοσμίως

[1], ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για συνεργασία με τον GSMA για τη διεύρυνση της παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω κινητού τηλεφώνου παγκοσμίως.

Ως μέρος της συνεχούς συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, ο GSMA επέλεξε τη Visa ως πάροχο για λύσεις μεταφοράς χρημάτων μέσω κινητού τηλεφώνου σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα οι δύο οργανισμοί συνεργάζεται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η Visa αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων μεταφοράς χρημάτων, με ενεργά προγράμματα σε 14 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Η παραπάνω ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Κινητής Τηλεφωνίας GSMA, το κορυφαίο συνέδριο του χώρου της κινητής τηλεφωνίας, όπου η Visa παρουσιάζει μία μεγάλη σειρά καινοτομιών για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ο Mariano Dima, Executive Vice President of Marketing της Visa Europe, δήλωσε: «Τα κινητά τηλέφωνα είναι σημαντικό στοιχείο του τρόπου ζωής της νέας γενιάς καταναλωτών στις αναπτυσσόμενες και τις αναπτυγμένες χώρες. Η συνεργασία της Visa με τον GSMA αποτελεί σημαντική ένδειξη ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να δεχθεί τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω κινητού τηλεφώνου.»

«Συνδυάζοντας το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτρονικών πληρωμών λιανικής παγκοσμίως και την πιο δημοφιλή ασύρματη τεχνολογία σε διεθνές επίπεδο, μπορούμε να φέρουμε τη Visa πέρα από τις κάρτες, στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μία κίνηση η οποία μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου» δήλωσε η Elizabeth Buse, Global Head of Product της Visa Inc. «Πέρα από την ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, οι υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων και πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων έχουν την δυναμική να προκαλέσουν μία βαθύτερη αλλαγή στις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως».

Μία σημαντική πλευρά της συνεργασίας της Visa με τον GSMA θα είναι η δημιουργία προτύπων για τη μεταφορά χρημάτων, τις πληρωμές και άλλες σχετικές υπηρεσίες μέσω κινητού τηλεφώνου. Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει σε παρόχους και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς να αναπτύξουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου πιο γρήγορα, καθώς και να μειώσουν στο ελάχιστο την κατάτμηση της αγοράς. Η δημιουργία προτύπων επωφελεί επίσης τους καταναλωτές, προωθώντας τη διαλειτουργικότητα (interoperability) ανάμεσα σε παρόχους και οργανισμούς, εξασφαλίζοντας μία συνεχή και αξιόπιστη εμπειρία, αλλά και προωθώντας την ταχύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας.

«Η αγορά είναι εμφανώς έτοιμη για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και πιστεύουμε ότι η Visa είναι σε θέση να μας βοηθήσει να προωθήσουμε παγκοσμίως την υιοθέτηση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας» σχολίασε ο Bill Gajda, Chief Commercial Officer για τον Οργανισμό GSM. «Η ευρεία στρατηγική της Visa για την κινητή τηλεφωνία, η μεγάλη της εμπειρία στην παροχή καταναλωτικών υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων σε τοπικό αλλά και διασυνοριακό επίπεδο, σε συνδυασμό με την ευέλικτη προσέγγισή της, ήταν αποφασιστικοί παράγοντες στην επιλογή της Visa ως παρόχου λύσεων μεταφοράς χρημάτων μέσω κινητού τηλεφώνου. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που προάγουμε τη συνεργασία μας με τη Visa ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες μέσα από το δίαυλο της κινητής τηλεφωνίας.»


Η Συνεχής Συνεργασία Αποδίδει Αποτελέσματα

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί την τελευταία εξέλιξη στη συνεχή συνεργασία μεταξύ της Visa και του GSMA. Πρόσφατα, ως μέρος της πρωτοβουλίας Pay-Buy-Mobile του GSMA, η Visa και διάφοροι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας GSM ξεκίνησαν πιλοτικά προγράμματα στον Καναδά, την Ελβετία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ολοκλήρωσαν με επιτυχία προγράμματα στην Αυστραλία, τη Μαλαισία και την Ταϊβάν, σχεδιασμένα όλα για να προωθήσουν την ανάπτυξη των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου στα σημεία πώλησης. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι πολλά από αυτά τα προγράμματα ενσωμάτωσαν την εφαρμογή πληρωμών της Visa στην κάρτα SIM, επιτρέποντας στους κατόχους λογαριασμών Visa να μεταφέρουν εύκολα την υπηρεσία από τη μία συσκευή στην άλλη.

Καλύπτοντας περισσότερους από χίλιους χρήστες και επιλεγμένους εμπόρους, όλα αυτά τα πιλοτικά προγράμματα επέδειξαν τη δυνατότητα αποθήκευσης και εξατομίκευσης του λογισμικού πληρωμών με ασύρματη τεχνολογία, καθώς και τη δυνατότητα πραγματοποίησης πληρωμών χρησιμοποιώντας τον ίδιο εξοπλισμό στο σημείο πώλησης που υπάρχει για την αποδοχή ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες.



Η Visa στο Mobile World Congress

Η Visa συμμετέχει στο Διεθνές Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τεχνολογίες στην πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου, σχεδιασμένες να εμπλουτίσουν την καθημερινή ζωή των καταναλωτών, παρέχοντας ταχύτητα, ευκολία, αξία και επιλογή.


Η παρουσίαση λύσεων μέσω κινητής τηλεφωνίας της Visa περιλαμβάνει:

  • Visa Mobile on Android: Τον Δεκέμβριο η Visa παρουσίασε στις Ηνωμένες Πολιτείες την πρώτη εμπορική υπηρεσία, η οποία συνδυάζει προσφορές μέσω κινητού τηλεφώνου, ειδοποιήσεις για συναλλαγές και υπηρεσία εντοπισμού (locator service). Η υπηρεσία Visa Mobile είναι διαθέσιμη σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζονται από την τεχνολογία Android, όπως για παράδειγμα τα T-Mobile G1TM.
  • Mobile Visa payWave: Ασφαλείς πληρωμές στα σημεία πώλησης μέσω κινητού τηλεφώνου με την τεχνολογία Visa payWave ενσωματωμένη στη συσκευή του τηλεφώνου. Η Visa θα παρουσιάσει ανέπαφες πληρωμές τόσο μέσω της κάρτας SIM, όσο και βασισμένες στην τεχνολογία NFC (Near Field Communication).
  • Μεταφορά Χρημάτων μέσω Κινητού Τηλεφώνου (Mobile Money Transfer): Επίδειξη μεταφοράς χρημάτων ανάμεσα σε δύο λογαριασμούς Visa, τόσο από συσκευή σε συσκευή (handset to handset), όσο και από το internet προς συσκευή (online to handset)
  • Ειδοποίηση για συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου (Mobile Transaction Alerts): Ειδοποίηση για συναλλαγή με κάρτα μέσω κινητού τηλεφώνου σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.
  • Προσφορές μέσω κινητού τηλεφώνου (Mobile offers): Στοχευμένες προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια παραδίδονται απ’ευθείας στη συσκευή κινητού τηλεφώνου και στη συνέχεια εξαργυρώνονται από εμπορικά καταστήματα.
  • ‘Κινητός Έμπορος’ (Mobile Merchant): Πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών εν κινήσει. ‘Κινητοί έμποροι’ όπως για παράδειγμα εστιατόριο/πιτσαρία που διαθέτει υπηρεσία κατ’ οίκον παράδοσης, μπορεί να δεχθεί πληρωμή με κάρτα Visa με τη βοήθεια εξελιγμένης συσκευής κινητής τηλεφωνίας, η οποία λειτουργεί ως συσκευή αποδοχής συναλλαγών (μέσω κινητού τηλεφώνου).
  • Έξυπνες Αφίσες’ (Smart Poster): Aφίσες σε συνεργασία με εμπόρους, οι οποίες παραπέμπουν, για παράδειγμα, στο πλησιέστερο καφέ με αποκλειστική προσφορά για αγορές μέσω τηλεφώνου «στα δύο προϊόντα το ένα δώρο»

[1] Βασισμένο στον όγκο πληρωμών, το συνολικό όγκο, τον αριθμό συναλλαγών και τον συνολικό αριθμό καρτών σε κυκλοφορία