Στο νέο τηλεοπτικό πακέτο (IPTV) της hellas online θα συμπεριλαμβάνονται σύντομα κινηματογραφικές ταινίες και αθλητικά προγράμματα.

Γράφει ο Μάκης Ζώτος

holΝέα υπηρεσία ιντερνετικής τηλεόρασης (IPTV) πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα στην ελληνική αγορά η hellasonline, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων συνδρομητών τη στιγμή που ο ανταγωνισμός κορυφώνεται. Με την κίνηση αυτή η HOL γίνεται η τέταρτη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία που θα προσφέρει υπηρεσίες τηλεοπτικού προς τους συνδρομητές της.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής τέτοιου είδους υπηρεσίες προσφέρουν οι On Telecoms και η Vivodi, ενώ πρόσφατα ο ΟΤΕ ανακοίνωσε το νέο πακέτο του που περιλαμβάνει τηλεοπτικό περιεχόμενο, το Connx – TV. Στον τομέα τηλεοπτικών υπηρεσιών μπήκε και η Forthnet, η οποία όμως δεν τις παρέχει στο «ίδιο καλώδιο» με το ευρυζωνικό Internet αλλά μέσω της Nova, την οποία εξαγόρασε.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο τηλεοπτικό πακέτο της hellasonline εκτός από τα γνωστά, ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια θα συμπεριλαμβάνονται και κινηματογραφικές ταινίες καθώς και αθλητικά προγράμματα.
Η εταιρεία, εκτός από την ιντερνατική τηλεόραση έχει ήδη παρουσία σε 1.200 κτίρια επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσω της υπηρεσίας Fiber To The Building – FTTB (οπτική ίνα απ΄ευθείας στο κτίριο) καθώς προσπαθεί να εστιασθεί σε τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες.
Η εταιρεία αποτελεί τον πρώτο εναλλακτικό πάροχο που προσφέρει την υπηρεσία FTTB η οποία εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, υψηλές ταχύτητες, μεγάλη διαθεσιμότητα, και υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Παράλληλα, έχει ήδη έτοιμες τις υποδομές Metropolitan Area Network για να στηρίξει τέτοιες εγκαταστάσεις ακόμα και εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, σε οποιοδήποτε σημείο παρουσιαστεί ζήτηση για υπηρεσίες εγγυημένου υψηλού εύρους ζώνης χάρη στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών που ξεπερνά σήμερα τα 3.600 χλμ., έχει 215 συνεγκαταστάσεις LLU σε 46 νομούς της Ελλάδας και παρέχει πλέον πρόσβαση στο 65 % των διαθέσιμων τηλεφωνικών γραμμών της χώρας. Με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών των συνδρομητών της, η hellasonline έχει αναβαθμίσει τη χωρητικότητα διασύνδεσης με το εξωτερικό, διπλασιάζοντας την μέσα σε ένα χρόνο, από 5 στα 10 Gbps.