Η νέα τράπεζα Ancoria Bank θα υλοποιήσει τη λύση Oracle FLEXCUBE πάνω σε τεχνολογία Oracle για την εξυπηρέτηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ενός τμήματος του κλάδου λιανικής. Η νεοϊδρυθείσα τράπεζα ξεκινά έτσι τις δραστηριότητές της στην Κύπρο.

oracleΚαθώς το τοπίο στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συνεχίζει να βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης, οι ανεξάρτητες τράπεζες εξετάζουν επιχειρηματικές ευκαιρίες ανά τον κόσμο. Η νεοϊδρυθείσα Ancoria Bank ξεκινάει τις δραστηριότητές της στην Κύπρο, όπου θα επικεντρωθεί στην εξυπηρέτηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και ενός τμήματος του κλάδου λιανικής. Η Ancoria έχει επιλέξει τη λύση Oracle FLEXCUBE πάνω σε τεχνολογία Oracle, ως κεντρική υποδομή των βασικών τραπεζικών εργασιών της.

 

-Η Ancoria Bank έχει επιλέξει τις λύσεις Oracle FLEXCUBE Universal Banking, Oracle FLEXCUBE Direct Banking και Oracle FLEXCUBE Information Server για να υποστηρίξει το όραμά της να γίνει η πιο ευέλικτη τράπεζα στην Κύπρο, με τη δυνατότητα να διαθέτει νέα προϊόντα και υπηρεσίες μέσα σε μερικές ημέρες.
-Η λύση Oracle FLEXCUBE θα υλοποιηθεί πάνω στην κορυφαία τεχνολογία της Oracle, αποτελούμενη από τα Oracle Database, Oracle Enterprise Manager, Oracle Business Intelligence και Oracle WebLogic Server με Oracle SOA Suite.
-Η Ancoria προγραμματίζει να αρχίσει τις δραστηριότητές της στην Κύπρο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, με δύο υποκαταστήματα στη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Τα δύο αυτά υποκαταστήματα θα επικεντρωθούν σε προϊόντα και υπηρεσίες εμπορικής τραπεζικής για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και για τον κλάδο λιανικής.
NewCYTech Business Solutions, Gold συνεργάτης της Oracle και συνεργάτης της Ancoria, υλοποιεί τη λύση Oracle FLEXCUBE μαζί με όλα τα υποκείμενα στοιχεία της τεχνολογίας Oracle, με τη βοήθεια του τμήματος Oracle Consulting Services.

 

Ο Chet Kamat, Senior Vice President, Banking, Oracle, δήλωσε: «Η Ancoria αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα του αυξανόμενου αριθμού ανεξάρτητων τραπεζών ανά τον κόσμο οι οποίες εμπιστεύονται τη λύση Oracle FLEXCUBE σε τεχνολογία Oracle για την εκτέλεση των τραπεζικών εργασιών τους και τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό τους.»

 

Ο Ιωάννης E. Λοΐζου, CEO της Ancoria Bank, δήλωσε: «Διαβλέπουμε μια μεγάλη ευκαιρία για να παράσχουμε στην αγορά σταθερές και ευέλικτες τραπεζικές υπηρεσίες. Το Oracle FLEXCUBE είναι μια υπερσύγχρονη λύση που θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, με γρήγορους ρυθμούς.»