Πλεον το WhatsApp μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μέσω browser, καθώς το app ανταλλαγής μηνυμάτων λέει “ναι” στο επόμενο βήμα, δημιουργώντας πλατφόρμα για υπολογιστές. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να μπουν στο web.

WhatsappH εφαρμογή WhatsApp, παγκοσμίως γνωστή για το chat μέσω smartphone που χρησιμοποιείται από 600 εκατ. άτομα το μήνα, προχώρησε σε μια νέα έκδοση που… βασίζεται στον υπολογιστή σας! Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω browser, συνδέοντας την εφαρμογή του smartphone με το site του WhatsApp, το οποίο ουσιαστικά “αντιγράφει” το περιβάλλον του app.

Με άλλα λόγια, η διαδικασία απαιτεί, όχι μόνο την ενεργή σύνδεση του pc στο δίκτυο, αλλά και του smartphone σας, καθώς δεν υπάρχει κάποιο ειδικό πρόγραμμα προς downloading.

Για να ανταλλάξει μηνύματα μέσω υπολογιστή, ο χρήστης πρέπει να έχει κατεβάσει την τελευταία έκδοση της εφαρμογής – που για το Android είναι η 2.11.498. Στη συνέχεια, αρκεί να πατήσει το “WhatsApp Web” από το μενού και να μπει μέσω του Chrome στην επίσημη σελίδα της εφαρμογής, ώστε να σκανάρει το QR Code που εμφανίζεται.

Προς το παρόν, το πρόγραμμα δεν υποστηρίζει συσκευές iOS εξαιτίας των περιορισμών της Apple στο λειτουργικό για τις έξυπνες συσκευές.