Το ενημερωμένο λογισμικό AMD Catalyst Omega προσφέρει νέες εμπειρίες στους χρήστες. Αξίζει να αναφερθεί ότι την προηγούμενη χρονιά οι οδηγοί AMD Catalyst είχαν «κατεβεί» πάνω από 80 εκατομμύρια φορές.

AMDΗ τελευταία μεγάλη έκδοση των οδηγών της AMD είναι διαθέσιμη σαν δωρεάν αναβάθμιση για τους πελάτες της AMD. Εκτός από τις νέες εκδόσεις λογισμικών του συστήματος σε τακτά χρονικά διαστήματα, η AMD κυκλοφόρησε και την ειδική έκδοση ενημερωμένου λογισμικού τον AMD Catalyst  Omega  η οποία περιλαμβάνει βελτιώσεις οι οποίες εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία του χρήστη .
Γιατί? Τόσο το hardware όσο και το software έχουν γίνει την σημερινή εποχή ιδιαίτερα αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα και αλληλεπιδρούν δυναμικά για να διαμορφώσουν μια συνεκτική υπολογιστική μονάδα. Αυτή η συμβιωτική σχέση μεταξύ τους είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχόμενη εξέλιξη των μελλοντικών υπολογιστικών συσκευών. Οποιοδήποτε καινούριο ενσωματώνεται σε μια υπάρχουσα γενιά hardware, επιτρέποντας έτσι την ταχύτερη, πιο ικανή και πιο αξιόπιστη απόδοση τους.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο  AMD Catalyst Ωμέγα?
Κατά την περσινή χρονιά οι οδηγοί AMD Catalyst™ είχαν «κατεβεί» πάνω από 80 εκατομμύρια φορές και η διοίκηση της AMD ήταν ενθουσιασμένοι ότι εκατομμύρια πελάτες απολαμβάνουν τα οφέλη του νέου λογισμικού της. Προσφέροντας τους κάτι επιπλέον- είναι ο καλύτερος τρόπος για να ευχαριστήσουν τα εκατομμύρια πελατών τους για την συνεχή υποστήριξή τους, δείχνοντας έτσι την αμοιβαία εκτίμησή της εταιρείας στους πελάτες που είναι σημαντικά μέλη της μεγάλης κοινότητας AMD ανά το παγκόσμιο.
Η ομάδα λογισμικού της AMD έχει εργαστεί πολύ σκληρά για να εμπλουτίσει την εμπειρία του χρήστη, και να δημιουργήσει ένα αξιόλογο περιβάλλον για την ανάπτυξη, παρέχοντάς τη δυνατότητα στους χρήστες, να δημιουργήσουν απίστευτες νέες εφαρμογές. Ο οδηγός της AMD Catalyst Ωμέγα είχε σχεδιαστεί για να επωφεληθούν οι χρήστες πλήρως, από τις προηγμένες τεχνολογίες οι οποίες βρίσκονται ενσωματωμένες στα προϊόντα της AMD που διαθέτουν την διάσημη πλέον Αρχιτεκτονική GCN, και να βοηθήσουν τους χρήστες να έχουν πιο ισχυρά και πιο ικανά αποτελέσματα.

 

Επιπλέον απόδοση – χωρίς επιπλέον κόστος.
Σκεφτείτε την τελευταία φορά που ένα προϊόν που αγοράσατε πραγματικά έχει βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Οι γραφικές κάρτες AMD Radeon ™ και AMD A-series APUs βασισμένες στην GCN αρχιτεκτονική μπορούν να έχουν πολύ εύκολα αναβαθμίσεις λογισμικού που ενισχύουν την απόδοση, την ενίσχυση της αξιοπιστίας, καθώς και στην συμβολή της μείωσης της θερμότητας και της κατανάλωσης ενέργειας. Με την εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης AMD Catalyst Omega σε επιλεγμένα προϊόντα της AMD παρέχετε η δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης λογισμικού που εγκαθιστάτε αυτόματα και μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις των παιχνιδιών σε πολύ μεγάλο βαθμό προσφέροντας και μια νέα εμπειρία στον χρήστη.

 

Το καλό λογισμικό κάνει ακόμα καλύτερο το hardware
Τα drivers AMD Catalyst Ωμέγα εξάγει τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες της αρχιτεκτονικής GCN στα AMD APUs and GPUs. Πιο κάτω περιγράφονται μερικά παραδείγματα των δυνατοτήτων του AMD Catalyst Omega:
Ενεργοποίηση της επαναστατικής UltraHD: Οι UltraHD τηλεοράσεις και οθόνες είναι τώρα διαθέσιμες, και έχουν γίνει πολύ πιο προσιτές. Οι UltraHD οθόνες «επιζητούν» UltraHD περιεχόμενο – αλλά πολύ μικρή περιεκτικότητα ή ψυχαγωγία παγκοσμίως, καταγράφεται σε 4K αυτή τη στιγμή. Τα καλά νέα: Προσφέρετε ενσωματωμένη λειτουργία μετατροπής δειγματοληψίας Ultra HD με frame rate μετατροπή και HD ενίσχυση λεπτομέρεια που θα μετατρέψει τα 1080p βίντεο σε ποιότητα σχεδόν UltraHD σε 4K οθόνες.

 

Τέλεια εικόνα UltraHD: Η τεχνολογία Perfect Picture UltraHD αγωνίζεται για την “pixel-perfect» εικόνες, με συμπίεση Artifact Removal 2, και την μετατροπή frame rate για αναπαραγωγή Blu-ray η οποία επιτρέπει επεξεργασία εικόνας pixel-by-pixel
Τι είναι καλύτερο από κάτι ακόμα πιο ισχυρό; Ομαλότερο: Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν τις AMD APUs και τις AMD GPUs «παραδεισένια προϊόντα». Όμως, ένας από τους σημαντικότερους είναι ότι το ένα αξιοποιεί σε απόλυτο βαθμό τις δυνατότητες του άλλου. Όταν τα επιλεγμένα προϊόντα που συνδυάζονται μαζί με γραφικά Dual με βελτιώσεις frame pacing , το ισχυρό gameplay γίνετε ομαλό!.

 

Πιο κάτω παρουσιάζονται παραδείγματα από την AMD τα οποία ουσιαστικά επιτρέπουν στους προγραμματιστές να προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία του χρήστη:
-Υποστήριξη OpenCL™ 2.0: Επιτρέπει στους προγραμματιστές να επεκτείνουν την εμβέλεια του περιεχόμενου της εφαρμογής τους και τη λειτουργικότητα που βασίζεται σε πρότυπα του κλάδου.

-TressFX Hair 3.0: Εισάγονται νέες δυνατότητες για τους προγραμματιστές παιχνιδιών παιχνίδι με TressFX, όπως το rendering of fur σε “skinned” geometries

-Εργαλεία CodeXL: Μια ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων για τον προγραμματιστή σε σχέση με την πραγματική επίγνωση αποδόσεων, για τον εντοπισμό σφαλμάτων, το προφίλ και την ανάλυση των εφαρμογών. Επίσης περιλαμβάνεται μια απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο της κατανάλωσης ισχύος APU που συλλέγει δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας, η συχνότητα πυρήνα (core frequency), μεταβολές θερμοκρασίας και τάσεις καθώς και επίπεδα ρεύματος.

 

Οι ποσοτικές δοκιμές προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα προϊόντων
Τα πλεονεκτήματα σχετικά με το αιώνιο ερώτημα «ποσότητα vs ποιότητα» είναι πολύ συχνά συζητήσιμα— εκτός όταν πρόκειται να παραδώθει μια εξαιρετική εμπειρία για το χρήστη, όπου η ποιότητα ενός προϊόντος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα της δοκιμής προϊόντος. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε έκδοση του οδηγού του AMD Catalyst ™ υποβάλλεται σε εξαντλητικές δοκιμές για να αποκαλύψει και να καθορίσει κρυμμένα ελαττώματα και να κάνουν την εμπειρία του χρήστη όσο πιο έξυπνη, αξιόπιστη και απολαυστική γίνεται.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ειδική έκδοση του οδηγού AMD Catalyst Ωμέγα είναι η μεγαλύτερη και η καλύτερη αναβάθμιση του λογισμικού AMD που έχει κυκλοφορήσει.