Μια διευρυμένη συλλογή από monitors ειδικά σχεδιασμένα για gamers, επαγγελματίες των media και διαφόρων ακόμα επιχειρησιακών κλάδων. Ρίξτε μια ματιά στην εξελιγμένη σειρά.

LG Monitor-730x298Η νέα σειρά monitor 21:9 UltraWide ήρθε στην επιφάνεια στη Διεθνή Έκθεση CES 2015 του Las Vegas από την LG Electronics. Στη νέα σειρά ξεχώρισε φυσικά το πρώτο παγκοσμίως UltraWide monitor συμβατό με τεχνολογία AMD FreeSync, που προσφέρει ρευστή και άνετη δράση, ειδικά κατά τη διάρκεια παιχνιδιών που απαιτούν γρήγορες εναλλαγές. Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Πληροφοριών (IDC – International Data Corporation) και της υπηρεσίας ‘Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker’, η LG κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά των monitor 21:9 τα τελευταία 7 οικονομικά τρίμηνα (ως και το 3ο τρίμηνο του 2014), διασφαλίζοντας συνολικά μερίδιο 77.3 τοις εκατό.

 

21:9 UltraWide Gaming Monitor τεχνολογίας AMD FreeSync
Το νέο LG 34UM67 αποτελεί το πρώτο 21:9 UltraWide Gaming Monitor της LG ειδικά σχεδιασμένο για παιχνίδια με έντονα γραφικά. Η τεχνολογία AMD FreeSync εξαλείφει το ‘σπάσιμο’ της εικόνας που συμβαίνει όταν το monitor και η κάρτα γραφικών δεν συγχρονίζονται. Η τεχνολογία FreeSync εγγυάται την πιο άνετη και ευχάριστη εμπειρία gaming, με ρευστή δράση, χωρίς να χάνεται ο ρυθμός ανανέωσης των καρέ.
«Η τεχνολογία των monitor AMD FreeSync είναι εξαιρετικά καινοτόμα και βασίζεται στα ελεύθερα, ανοιχτά πρότυπα του κλάδου για την απαλοιφή των θολών εικόνων και της εικόνας που ‘τρεμοπαίζει’ που δημιουργούν πρόβλημα στο παίξιμο στα PC τα τελευταία 30 χρόνια», δήλωσε ο Roy Taylor, Corporate Vice President του ISV/IHV Partner Group, AMD. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η LG Electronics συμβαδίζει με εμάς, παρουσιάζοντας συναρπαστικές νέες οθόνες με ενσωματωμένη τεχνολογία AMD FreeSync όπως το νέο LG UltraWide Gaming Monitor».
Το νέο UltraWide Gaming Monitor διαθέτει επιπλέον εξαιρετικά ευρεία γωνία θέασης (field of view – FOV), ώστε οι παίκτες να μπορούν ακόμα πιο εύκολα να ανακαλύπτουν κρυμμένους χώρους που μέχρι πρότινος ήταν ‘αόρατοι’ στα συνηθισμένα 16:9 monitors. Η λειτουργία ‘Black Stabilizer’ φωτίζει τις πιο σκοτεινές σκηνές και βοηθά να αναγνωρίζει αμέσως ο παίκτης τις σκούρες μαύρες περιοχές που μπορεί να κρύβονται αντικείμενα ή εχθροί κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Τέλος, η λειτουργία ‘Dynamic Action Sync’ ελαχιστοποιεί την καθυστέρηση στην είσοδο των δεδομένων (input lag), επιτρέποντας έτσι σε κάθε παιχνίδι να παίζεται σε πραγματική ταχύτητα (real time). Πολλά δημοφιλή παιχνίδια όπως τα ‘Battlefield 4’, ‘World of Warcraft’ και ‘ArcheAge ‘υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή την ανάλυση 21:9, ενώ αναμένονται ακόμα περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

 

Το πρώτο κυρτό παγκοσμίως monitor 34 ιντσών 21:9 με επεκτεινόμενη οθόνη
Το νέο κυρτό UltraWide monitor 34 ιντσών της LG (Μοντέλο 34UC97) ανάλυσης Quad HD (3440 x 1440) καθιερώνει τη μέγιστη χρήση της οθόνης. Έτσι, οι δημιουργικοί επαγγελματίες, όπως οι γραφίστες ή οι φωτογράφοι, μπορούν να βλέπουν περισσότερες εικόνες σε μορφή thumbnail στην οθόνη τους και αντίστοιχα οι επαγγελματίες των media να βλέπουν μεγαλύτερες σκηνές video ή γραφικών απεικονίσεων ήχου. Οι χρήστες υπολογιστών Mac θα εκτιμήσουν το νέο monitor, αφού είναι συμβατό με τη λειτουργία Thunderbolt™ 2 και μπορεί να μεταφέρει με μεγάλη ταχύτητα μεγάλο όγκο δεδομένων. Τέλος, η κυρτή οθόνη προσφέρει μια πραγματικά καθηλωτική και μοναδική εμπειρία στους παίκτες των διαφόρων παιχνιδιών.
Χάρη στη γωνία θέασης 178 μοιρών της In-Plane Switching (IPS) οθόνης, η οποία αναπαράγει τα χρώματα στο 99 τοις εκατό του χρωματικού φάσματος sRGB, δεν παρουσιάζεται καμία παραμόρφωση χρωμάτων από οποιαδήποτε γωνία. Η ακρίβεια στην απόδοση των χρωμάτων, η γωνία θέασης και το χρωματικό φάσμα sRGB του νέου monitor διαθέτουν πιστοποίηση από το TÜV Rheinland και την Intertek, ενώ έχουν επικυρωθεί από τα UL.

 

21:9 Curved UltraWide Multi-Display για αυξημένη αποδοτικότητα
Το κυρτό UltraWide Multi-Display monitor 21:9 (Μοντέλο 34UC87M) παρέχει μεγάλη ποικιλία για τη δυνατότητα επιλογής πολλαπλής οθόνης, αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα αποδοτικότητας επαγγελματιών, όπως οι χρηματιστές ή επαγγελματίες οικονομικών κλάδων, οι οποίοι χρειάζεται να παρακολουθούν μεγάλο όγκο δεδομένων ταυτόχρονα. Το monitor αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα μικρό χρηματιστηριακό γραφείο ή ακόμα ως οθόνη απεικόνισης γραφημάτων, δηλώσεων ή εκκρεμών παραγγελιών σε κάθε οθόνη, επιτρέποντας στο χρήστη να επιλέξει ανάμεσα από μια ευρεία γκάμα επιλογών.

 

Digital Cinema 4K Monitor για εκπληκτικά χρώματα και μεγάλη ευκρίνεια
Η LG παρουσίασε επιπλέον ένα νέο monitor Digital Cinema 4K (Μοντέλο 31MU97) με ανάλυση 4K (4096 x 2160), που διαθέτει ακόμα περισσότερα pixels σε σχέση με τη συνηθισμένη υπέρ-υψηλή ανάλυση Ultra HD (3840 x 2160). Έτσι, προβάλλει το περιεχόμενο 4Κ στις πραγματικές του διαστάσεις, ενώ επιπλέον είναι ιδανικό για τη διαχείριση διαδικασιών Digital Intermediate (DI). Τέλος, υποστηρίζοντας το 99.5 τοις εκατό της χρωματικής παλέτας Adobe Color Space, αποτελεί το κατάλληλο εργαλείο για την λεπτομερή και με ακρίβεια επεξεργασία των χρωμάτων.
«Τα νέα premium 21:9 UltraWide monitors της LG έχουν σχεδιαστεί με βάσει τις μοναδικές ανάγκες των καταναλωτών», ανέφερε ο In-kyu Lee, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Τμήματος TV & monitor στην LG Electronics Home Entertainment Company. «Ο κλάδος έχει εξελιχθεί πολύ από την εποχή που υπήρχε η αντίληψη ότι μία μόνο οθόνη θα μπορούσε να είναι κατάλληλη για όλους τους χρήστες. Αναλογιζόμενοι δε χρονικό διάστημα που περνάμε μπροστά στις οθόνες μας, υπάρχει πλέον ανάγκη για εξειδικευμένες οθόνες στην καθημερινότητά μας».