Κατευθείαν προς τα αυτόνομα οχήματα οδηγείται η Google, με σκοπό οι πολίτες να απολαμβάνουν μετακίνηση χωρίς… τιμόνι μέχρι το 2020. Οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν στην Καλιφόρνια.

google-carΣε συζητήσεις βρίσκεται η Google με τους πιο διάσημους κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως είναι η Volkswagen, η Ford και η Toyota, με απώτερο στόχο να κάνει την αυτόνομη κίνηση των οχημάτων… πράξη!

Μπορεί η εταιρεία να έχει ήδη φέρει στην επιφάνεια ιδέες για τη δημιουργία αμαξιών χωρίς οδηγό, αλλά η νέα της φιλοδοξία είναι να βγουν στην κυκλοφορία μέχρι το 2020.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανοί συνεργάτες της Google είναι ακόμα η General Motors και η Daimler και ότι οι δοκιμές των οχημάτων θα αρχίσουν την Άνοιξη στην Καλιφόρνια. Μέχρι στιγμής έχει παρουσιαστεί η πρώτη κατασκευή του αυτοκινήτου χωρίς οδηγό, αλλά o Chris Urmson, επικεφαλής του προγράμματος αυτόνομης οδήγησης της Google, δηλώνει ότι η σημερινή εικόνα του ίσως απέχει αρκετά από το τελικό σχέδιο κατασκευής του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η τεχνολογία των “driveless cars” υλοποιηθεί, η βιομηχανία των αυτοκινήτων θα επαναπροσδιοριστεί.