Μεταξύ των top κατασκευαστών λογισμικού για investment management συγκαταλέγεται η PROFILE σύμφωνα με αξιολογήσεις των διεθνών εταιριών Aite Group και Celent.

profileOι πρόσφατες κλαδικές μελέτες της Aite Group «Independent Wealth Managers in Europe and Asia: 10 Portfolio Management Systems to Consider» και της Celent «European Wealth Management Vendors, Front-to-Back Solutions» κατέταξαν τις λύσεις IMSplus και Mobius της PROFILE, ανάμεσα στις καλύτερες του κλάδου.

Η έρευνα της Aite Group αναλύει τις προκλήσεις και ανάγκες των Independent Wealth Managers σε Ευρώπη και Ασία και τις επιδράσεις των νέων κανονισμών, του κόστους και των επερχόμενων τάσεων της αγοράς, στη αποδοτική εκτέλεση των εργασιών τους. Χαρακτηριστικά, η Aite Group αναφέρει «Ο ρόλος της τεχνολογίας είναι σαφής αναφορικά με την υποστήριξη, ανταγωνιστικότητα και ενδυνάμωση των εργασιών του κλάδου των IWM». Η πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων IMSplus της PROFILE συμπεριελήφθη ανάμεσα στα 10 κορυφαία συστήματα για portfolio management που επιτυγχάνουν πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων του κλάδου με κριτήρια τη λειτουργικότητα, ευελιξία, αυτοματοποίηση και ευκολία στη χρήση τους. Η πλατφόρμα έχει επίσης καταταχθεί στις δύο πρώτες θέσεις για λειτουργικότητα στη κλαδική μελέτη της Celent «European Wealth Management Vendors, front-to-back solutions»

Το IMSplus καλύπτει επιτυχώς τις ανάγκες των οργανισμών του κλάδου για portfolio management, performance analysis, risk analysis, mobile δυνατότητες, data consolidation, reporting και πελατο-κεντρική προσέγγιση. Οι ανταγωνιστικές λύσεις του ανταποκρίνονται μεταξύ άλλων στις απαιτήσεις των Private Wealth Management, Insurance Investment, Family Offices και IAMs. Η πλατφόρμα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά με νέο παραμετροποιήσιμο Wealth και Asset Management dashboard, νέες δυνατότητες στο reporting και δυναμική αυτοματοποίηση εργασιών. Τα ενσωματωμένα συστήματα IMSplus Web και IMSplus Mobility επιτρέπουν πιο προσεγμένη εξυπηρέτηση πελατών και ευελιξία τόσο για τους χρήστες όσο και για τους πελάτες τους.

Το IMSplus μπορεί να υλοποιηθεί είτε ως ολοκληρωμένη πλατφόρμα είτε ως ανεξάρτητο σύστημα, με δυνατότητες παραμετροποίησης, επιτρέποντας στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει μόνο τις λειτουργίες που χρειάζεται, χωρίς επιπλέον κόστη. Το σύστημα αυτοματοποιεί τις διαδικασίες μέσω του δυναμικού STP μηχανισμού για αξιόπιστη ροή εργασιών και επομένως ενισχύει την αποτελεσματικότητα και το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών.

Πρόσφατα, η PROFILE ανέπτυξε την πλατφόρμα Mobius, μια καινοτόμα εφαρμογή διαχείρισης επενδύσεων για κινητές συσκευές. Το Mobius αποτελεί την ιδανική front-end λύση για την εκτέλεση όλων των επενδυτικών εργασιών καθώς συνδέεται με οποιοδήποτε σύστημα (διαχείρισης επενδύσεων, market data provider, trading platform). Επίσης, προσφέρεται με τη δυνατότητα χρήσης ιδίου λογοτύπου (white label), καθώς και με ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες εταιρειών κάθε μεγέθους, ενώ επιτρέπει στους επαγγελματίες του κλάδου ολοκληρωμένη παρακολούθηση των επενδύσεων, σε ένα ασφαλές περιβάλλον χρήσης και διασύνδεσης.

Η Aite Group είναι ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με εξειδίκευση στην τεχνολογία, κανονιστική συμμόρφωση και επιχειρησιακά θέματα που αφορούν τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Η Celent, μέλος του ομίλου Oliver-Wyman με κύκλο εργασιών $1.3δισ., είναι εταιρεία ερευνών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με εξειδίκευση στην χρήση της πληροφορικής στο διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα.